Santakos parke – ir vėl pokyčiai | Diena.lt

SANTAKOS PARKE – IR VĖL POKYČIAI

Po Santakos parką vaikščiojantiems kauniečiams pro akis nepraslydo čia pasikeitęs vaizdas.

Parke nuardyti takai, kurie buvo skirti į popiežiaus Pranciškaus vizitą susirinkusiems žiūrovams ir pačiam Šventajam Tėvui, važiavusiam papamobiliu. Anot Kauno savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėjos Radetos Savickienės, šie ardymo darbai pradėti lapkričio mėnesį ir baigti praėjusį penktadienį. 

Visgi šeštadienį Santakos parke apsilankęs kaunietis Stanislovas nebuvo sužavėtas matomu vaizdu. 

"Tai – pornografija. Ilgasis takas yra labai prastos būklės: stumti vaiko vežimėlį sudėtinga, nes čia itin nelygus kelias, banguoja tarsi Vilniaus gatvė. Tikrinančiųjų darbų kokybę rezultatai – koktūs. Per savaitgalį tako pakraščiuose pridėjo metalinių elementų. O pačiame stadione tai arimai – tai, ką padarė atvykus popiežiui, viską nulupo. Čia dabar galima sodinti rugius.Tiesiai per aplinkui parko rekonstrukcija vyksta", – vaizdingai pasakojo portalo kauno.diena.lt skaitytojas.

Paaiškėjo, kad rugių ar bulvių čia niekas nesodins. "Šioje vietoje planuojama įrengti keletą sporto aikštynų, skirtų futbolui. Aikštynus apjuos bėgimo takai. Asfalto danga projekte nebuvo numatyta", – trumpai paaiškino R. Savickienė.

Portalas kauno.diena.lt prieš daugiau nei mėnesį rašė, kad išvydę Santakos parko vaizdą, internautai juokavo, kad dabar stadionas gali tapti „Šimtmečio labirintu“ arba čia paruošta vieta naujam meno performansui.

Tuomet Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis portalui teigė, kad dabar jau panaikinti takai nebuvo skirti važinėtis riedučiais ar paspirtukais. „Projektuotojams iškelta užduotis, kuri ir atsakys į klausimą, ar takus galima pritaikyti, integruoti į parką, ar vis dėlto juos reikės naikinti“, – teigė A. Pakalniškis.

Pasiteiravus apie netoliese esančios vaikų žaidimo aikštelės likimą, pašnekovas teigė, kad ji bus demontuota. „Esama vaikų žaidimų aikštelė bus demontuota, o nauja įrengta netoli vadinamojo „skate“ parko“, – spalio viduryje sakė A. Pakalniškis.

GALERIJA

  • Santakos parke – ir vėl pokyčiai
Skaitytojo Stanislovo nuotr.
Gairės: Santakos parkas, Santakos stadionas, skaitytojo naujiena
Rašyti komentarą
Komentarai (20)

Rožė

Kuriam galui demontuoti tą populiarią, gražią vaikų žaidimų aikštelę? kam ji trukdo?...

...

Viktoryti, nustok čia amsėti: "Žirafa didelė (Krabas didis), jai (jam) geriau matyt" - anų akyse TIK 'babkės', o žmonės NĖRA akli, ir ne tie laikai kad milicininkai juos užčiaupti galėtų! (matyt, ten DIDELIS biznis numatytas kad krabščikai taip stengias)

man vienodai

Tegul stato aikštynus, krematoriumus, kerta medžius, griauna namus, stato aukso tualetus. Nieko nėra blogiau už abejingą stebėtoją ir pakaliką.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS