„Santaros“ gimnazija: auginame lyderius | Diena.lt

„SANTAROS“ GIMNAZIJA: AUGINAME LYDERIUS

  • 9

Tai Kauno „Santaros“ gimnazijos alumnių klubo narių ištarti žodžiai. Jauna gimnazija NMVA yra įvertinta kaip Lietuvos „Geros mokyklos“ koncepciją atitinkanti gimnazija. Kauno miesto moksleiviams ji yra patraukli, nes ugdo ateities lyderius ir įgyvendina pagrindinio ugdymo antros dalies ir vidurinio ugdymo programas. Siūloma kontekstinė ir tarpdalykinė integracija rengiant tarpdisciplininius projektus, siejant žinias su realiu gyvenimu, bendradarbiaujant su universitetais-globėjais iš visos Lietuvos.

Gimnazijoje nuo šių mokslo metų formuojama Lyderių klasė, kurioje gimnazistų laukia kūrybiškumą, atvirumą naujovėms ir kritinį mastymą ugdančios užduotys, universitetų dėstytojų paskaitos, patarimai.

Sustiprintoje ekonomikos – matematikos klasėje taikomi modernūs loginio mąstymo metodai, įvairūs simuliaciniai žaidimai, ekonomikos ir verslo pažinimo situacijos, komandinio darbo užduotys.

Gyvybės mokslų klasėje mokiniai taikant praktinę tiriamąją veiklą gimnazijos ir universitetų laboratorijose stebi gyvąją gamtą, mokslo idėjas ir technologijas pritaiko kasdieniniame gyvenime.

Gimnazijos naujovė – išmaniųjų technologijų klasė, kurioje mokiniai pagal „Bloomberg“ laboratorijos idėją įgyvendina savo svajones, vykdo finansinius skaičiavimus ir kitokias užduotis.

Čia kiekvienas gali atrasti save, nes ugdymo procesas orientuojamas į kiekvieno mokinio gebėjimus, ugdant bendrąsias (savęs pažinimo, komunikavimo, iniciatyvumo, mokėjimo mokytis ir kt.) bei dalykines kompetencijas. Čia sudarytos sąlygos atrasti save ir įgyvendinti svajones, nes – tai ateities lyderių mokykla.

Prašymai dėl priėmimo į gimnaziją priimami Baltų pr. 51, Kaune.

Informacija teikiama tel. 377 539 ir el. paštu santarosvm@santara.kaunas.lm.lt.

Būk lyderis – tai pergalingas sprendimas.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Buvusi moksleive

Pati esu baigusi sia mokykla, kiekvienai metai mokiniu skaicius krito drastiskai, mokytojai buvo atleisti, Suprantu, kad nebera kaip prisikviesti vaiku, kai tokiu "gimnaziju" dabar prikurta ant kiekvieno kampo. Man patiko sitoj mokykloj, bet gal laikas merdijancias gmazinas uzdaryti ir vietoj to, kad valstybei islaikyti 20 vos vaikus surenkanciu gimnaziju, palikti 10, bet gerai fnansuojamu ir stipriu?

Tai kad

lyderių ir taip turim daugiau negu reikia, o kas augins mokančius ir norinčius tikrą darbą dirbti?

Viktorija

Tokius komentarus rašo kitos mokymo įstaigos, nesugeba patys reklamuotis, tai geriau piktai pakomentuot ant kitų :) vardus bent jau tuomet parašykit savo tikrus, o ne slapyvardžius juokingus, tokius kaip penktokai sau susigalvoja :)))
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS