Sarkazmas keliuose: kiek reikia skubančių vairuotojų sankryžai užblokuoti? | Diena.lt

SARKAZMAS KELIUOSE: KIEK REIKIA SKUBANČIŲ VAIRUOTOJŲ SANKRYŽAI UŽBLOKUOTI?

  • 16

Spūstys jau tapo kasdienybe. Sąmoningumas padeda visiems sveikiems ir greičiau grįžti namo. Tačiau taisyklių paiso ne visi.

Portalas kauno.diena.lt pateikia vieno iš daugybės pavyzdžių, kaip noras kuo greičiau ir bet kokia kaina prasibrauti per sudėtingą sankryžą eismo srautus dar labiau paralyžiuoja.

Kauno sankryžose nubraižyti „koriai“ padeda orientuotis, kiek vertėtų pasistūmėti, kada geriau luktelti tam, kad neužblokuotume eismo kitiems dalyviams, kai degs jiems leidžiantis važiuoti šviesoforo signalas.

Internete patalpintas vaizdo įrašas iš vienos judriausių Kauno vietų – Karaliaus Mindaugo prospekto ir Birštono gatvės sankryžos. Šioje vietoje „korys“ atsirado jau seniai, tačiau vairuotojai vis dar jo nepaiso ir įvažiuoja į sankryžą, nors toliau stovi kiti automobiliai ir nėra kaip pravažiuoti toliau.

 

 

Daugiausiai problemų kyla tuomet, kai iš Karaliaus Mindaugo pr. į Birštono gatvę vairuotojai atlieka kairįjį posūkį ir uždengia „korį“. Tokiu atveju iš Birštono gatvės į kairę važiuojantys vairuotojai priversti sankryžoje sukiotis, bandyti apvažiuoti ant „korio“ stovinčias ir jų eismo juostą blokuojančias transporto priemones.

Vilmanto Raupelio nuotr.

Šioje judrioje sankryžoje pareigūnai ne kartą rengė reidus. Pažeidėjų gausa stebino.

„Jei stabdytume visus pažeidėjus, nespėtume rašyti baudų“, – vieno reido metu portalui kauno.diena.lt yra tikinę policijos pareigūnai.

 

Už tokį pažeidimą gresia bauda nuo 30 iki 60 eurų. Jei vairuotojas baudžiamas pirmą kartą, jis turi sumokėti pusę minimalios baudos sumos.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

Giedriux

O jūs pabandykit pasukti į kairę! Kiek šviesoforų lauksi pirmas stovėdamas jei naglai nelįsi?? Birštono gatvė užkimšta. Tiesa, senai važiavau per piką, gal kas pasikeitė...

Koriai

- manau kvail... ismislas Taisykles ir taip apibrezia (ir gana gerai apgalvotai) judejima sankryzose. Daznai net neimanoma vizualiai nustatyti kur sustosi Vienas palieka tarpa iki 30 cm, kitas ir 2 metrus. Taisyklese yra aiskiai aprasyta kada galima ivaziuoti i sankryza ... Be to ... ko burzgiate vienas ant kito. Kalti projektuotojai: VISI pasaulio miestai auga, o kad musu ... siaurina gatves, sankryzas, kuria visokias dirbtinas kliutis ...Kaltinkite juos, ..., nes jie didziausi kliuviniai progrese !!

> >to :)))

Išako palikuoni lit ovca - tai gal rusai tuos kmščius sukelia sankryžose? Nuvažiuok,bukas išakini bastrį nors į Lenkiją - pamatysi visai kitokį vairuotojų elgesį kelyje. Net geltonų linijų downiukam pripaišė, kurių normaliam vairuotojui, apie KET girdėjusiam, nereikia, jos visai perteklinės, bet išakinėm bukenom ir tas nepadeda.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS