Savaitgalį kauniečiai traukė ant kalniukų | Diena.lt

SAVAITGALĮ KAUNIEČIAI TRAUKĖ ANT KALNIUKŲ

Nuo šeštadienio ryto visos nuokalnės mieste ir aplink Kauną priminė skruzdėlynus. Pastaruosius kelerius metus nieko nekainuojantys žiemos malonumai buvo beveik užmiršti, tad miestiečiai suskubo pasidžiaugti jais, kol įmanoma.

Į daubą šalia Girionių rinkosi šeimos su vaikais. Kelias valandas nuo kalniukų čiuožę žmonės, čia pat stiprinosi sumuštiniais, šildėsi karšta arbata ir kava iš termosų.

Tėvai džiaugėsi, kad po tokių pramogų vaikams pagerėja apetitas, o paaugliai atitrūksta nuo kompiuterio. Kai kurie ir patys mielai leidosi nuo kalniukų kartu su savo atžalomis.

Nei vienas kalbintas miestietis nesibaimino, kad po tokių čiuožinėjimų gali būti mėlynių. „O kas be jų užaugo? Mėlynės užgrūdina“, - juokėsi sūnų Justą į Dainų slėnį atlydėjusi kaunietė Irida.

Vieni buvo ištikimi tradicinėms rogutėms, kiti nuo kalniukų leidosi specialiais pripučiamais ratais ar plastikinėmis čiuožimo lentomis. Tikrą džiaugsmą patirti padėjo ir po ranka pasitaikę daiktai - senas maišas nuo bulvių, kartono gabalas ar tuščias plastikinis bakelis nuo kuro.

Tarp populiariausių čiuožinėtojai įvardijo kalnelius Dainavos parke, Pažaislį, Kačerginę. Slidžių mėgėjai pirmenybę teikė Panemunės parkui ir Kleboniškio miškui.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS