Savivaldybės dalijosi dalyvaujamojo biudžeto patirtimis | Diena.lt

SAVIVALDYBĖS DALIJOSI DALYVAUJAMOJO BIUDŽETO PATIRTIMIS

  • 1

„Transparency International“ komanda į Kauno rajono savivaldybę pakvietė kitų savivaldybių atstovus padiskutuoti apie dalyvaujamąjį biudžetą, pasidalyti patirtimi, sėkmėmis ir kylančiais iššūkiais.

„Džiaugiuosi, kad yra tokia puiki priemonė bendruomenėms realizuoti savo idėjas ir mintis. Per trejus metus mes po truputį augome, įgijome patirties, padarėme klaidų ir iš jų mokėmės. Linkiu prasmingo susitikimo, kurio metu pavyktų išsiaiškinti, kaip suvienyti bendruomenes ir skatinti, kad jos ne tik to norėtų, bet ir darytų pačios“, – susirinkusiems linkėjo Kauno rajono savivaldybės vicemeras Paulius Visockas.

Kauno rajone dalyvaujamojo biudžeto priemonė pradėta įgyvendinti 2021 m. Per šiuos trejus metus sėkmingai įgyvendintos aštuonios gyventojų pateiktos idėjos, baigiamos dar trys. Visos įgyvendintos idėjos skirtingos: nuo išmaniųjų suoliukų, lauko stalo teniso ir riedučių rampos iki menininkų idėjų įgyvendinimo.

Savo patirtimi apie gyventojų siūlomas idėjas, sėkmės istorijas ir kilusius iššūkius Kauno rajone dalijosi Žemės ūkio ir kaimo plėtros skyriaus specialistės, šiais metais įgyvendintos idėjos autorė Marytė Rastauskienė ir Vandžiogalos seniūnas Jurgis Bukauskas. Apie pirmus metus pakaunės mokyklose įgyvendinamas dalyvaujamojo biudžeto iniciatyvas papasakojo Vilkijos gimnazijos mokinės.

Susitikimas yra projekto „Piliečių biudžetai Lietuvoje: nuo idėjos iki įgyvendinimo“ dalis. Pagrindinis partneris – VšĮ „Transparency International“ Lietuvos skyrius. Savivaldybės partnerės: Kauno rajono, Tauragės, Šiaulių miesto, Alytaus miesto, Klaipėdos miesto, Panevėžio raj.

Susitikimo tikslas – skatinti piliečius dalyvauti ir įtraukti į sprendimų priėmimą iri konsultacijas su vietos lygmens viešojo valdymo institucijomis per dalyvaujamojo biudžeto iniciatyvas savivaldybėse, kurti geruosius pavyzdžius ir dalytis jais tarp savivaldybių.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Kaunietė Violeta

Kaip biudžetas gali būti dalyvaujamas?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS