Savivaldybės reveransas pakaunės medikams: paminėta Medicinos darbuotojų diena | Diena.lt

SAVIVALDYBĖS REVERANSAS PAKAUNĖS MEDIKAMS: PAMINĖTA MEDICINOS DARBUOTOJŲ DIENA

  • 0

Balandžio 27-osios vakarą Kauno valstybiniame muzikiniame teatre iškilmingai paminėta Medicinos darbuotojų diena.

Penkias pakaunės gydymo įstaigas meras Valerijus Makūnas apdovanojo specialiais prizais. Už vakcinacijos organizavimą apdovanojimai įteikti „Pilėnų klinikai“ ir Pakaunės pirminės sveikatos priežiūros centrui, už mobilaus punkto ir karščiavimo klinikos darbo organizavimą – Garliavos pirminės sveikatos priežiūros centrui, už pagalbą kovojant su pandemija – Kauno rajono visuomenės sveikatos biurui, o už aukštus prevencinių programų vykdymo rezultatus įvertinta Raudondvario klinika.

Mero padėkos raštais ir atminimo medaliais už nepriekaištingą darbą ir nuoširdų bendravimą su pacientais apdovanotas 41 rajono medicinos įstaigų darbuotojas: gydytojai, odontologai, slaugytojai, akušeriai, slaugos specialistai, paramedikai ir kt.

„Sveikata yra brangiausias turtas, todėl ir mediko profesija išskirtinė. Jūs kasdien atliekate mažus ir didelius stebuklus. Deja, nepaisant mokslo pasiekimų ir medikų pastangų, ligų daugėja, jos tampa klastingesnės. Geriausias pavyzdys – COVID-19 pandemija, su kuria mums kartu tenka kovoti jau ne vienus metus. Džiaugiuosi, kad šį darbą jūs atliekate puikiai, tai rodo ir mažiausi apskrityje sergamumo šiuo virusu rodikliai. Dėkoju, kad esate neabejingi Ukrainos tragedijai, prisidedate finansine ir humanitarine pagalba karo pabėgėliams“, – sveikindamas medikus sakė meras ir Medicinos darbuotojų dienos proga linkėjo geros sveikatos, laimės, meilės ir tikėjimo, kurio šiomis dienomis visiems labai reikia.

Kauno rajone nuo COVID-19 ligos šiuo metu yra pasiskiepiję 71,8 proc. pakaunės gyventojų. Džiugina, kad „Inmedica“ klinika Domeikavoje ir Raudondvario klinika savo pacientus, vyresnius nei 16 metų amžiaus, yra paskiepijusi daugiau kaip 90 proc., o 16–64 metų amžiaus grupės pacientus „Inmedica“ klinika Domeikavoje paskiepijo visus.

Kauno rajono savivaldybės sveikatos priežiūros paslaugos vertinamos gerai, o sergamumas ir mirtingumas yra vieni mažiausių šalyje. Gyventojų sveikata rūpinasi trys savivaldybės viešosios pirminio lygio asmens sveikatos priežiūros paslaugas teikiančios ir devynios privataus kapitalo įstaigos. Puikiai savo darbą atlieka Kauno rajono greitosios medicinos pagalbos stotis. Šios įstaigos postai išdėstyti visoje savivaldybėje: Akademijoje, Garliavoje, Girionyse, Sitkūnuose, Domeikavoje ir Vilkijoje. Tai leidžia specialistams operatyviai pasiekti net ir atokiausias pakaunės vietas. Visuomenės sveikatos biuras jau daug metų vykdo aktyvią šviečiamąją veiklą, svarbų darbų atlieka Pedagoginė psichologinė tarnyba.

Profesinės šventės proga medikus pasveikino ir Seimo narys Justinas Urbanavičius.

Kauno rajono savivaldybės gydytojas Dainius Kryžanauskas palinkėjo medikams pirmiausia rūpintis savimi ir savo sveikata, kad galėtų pasirūpinti visais kitais ir jiems padėti.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS