S. Buškevičius: gėda Kauno politikams, kad neuždraudžia rūkyti autobusų stotelėse | Diena.lt

S. BUŠKEVIČIUS: GĖDA KAUNO POLITIKAMS, KAD NEUŽDRAUDŽIA RŪKYTI AUTOBUSŲ STOTELĖSE

Nuo 2014 metų sausio 1 d. Vilniaus viešojo transporto stotelių laukimo paviljonuose draudžiama rūkyti, tačiau Kauno valdžia šiame fronte tokių permainų nežada, nors pasiūlymų būta.

Nuo 2014 metų sausio 1 d. Vilniaus viešojo transporto stotelių laukimo paviljonuose draudžiama rūkyti, tačiau Kauno valdžia šiame fronte tokių permainų nežada, nors pasiūlymų būta.

„Aš prieš metus siūliau tokį patį sprendimą, be to, norėjau, kad ir parkuose būtų draudžiama rūkyti. Deja, Kauno miesto savivaldybės tarybos nariai užblokavo šiuos siūlymus. Būtų mano valia – uždrausčiau rūkyti visame Kaune“, – portalui kaunodiena.lt sakė vicemeras Stanislovas Buškevičius.

Mero pavaduotojas negali suprasti, kaip blaiviai mąstantys žmonės nesusimąsto, jog viešose erdvėse žaidžia mažamečiai vaikai, vaikšto besilaukiančios moterys, kiti – sportuoja, o aplink juos kas tik nori pučia nuodingus cigarečių dūmus.

Politikas prisiminė, kad kažkada Kaunas buvo pavyzdys kitiems miestams, buvo draudžiama rūkyti visoje Laisvės alėjoje.

„Vilnius labai teisingai padarė, sveikinu vilniečius. Tai, ką nusprendė vilniečiai, turėtų būti norma visoje Lietuvoje. Kaunui turėtų būti gėda, o miesto politikams dar labiau. Kauno politikai pataikauja visiems žalingų įpročių turintiems žmonėms“, – rėžė S. Buškevičius.

Jo teigimu, leidimas rūkyti viešojo transporto stotelėse prieštarauja netgi Konstitucijai ir gali būti traktuojamas kaip žmogaus teisių pažeidimas.

„Žmogus neturi pasirinkimo – jis stovi ir pasyviai rūko, o rūkalius jį žudo“, – aiškino vicemeras.

S. Buškevičius žada nenuleisti rankų ir vėl siūlyti uždrausti rūkyti viešojo transporto stotelėse, tačiau nuogąstauja, kad jo siūlymas vėl bus atmestas.

Dar prieš rinkimus partija „Jaunoji Lietuva“, kuriai atstovauja S. Buškevičius, savo rinkiminėje programoje buvo įtraukusi punktą apie nerūkymo zonų didinimą Kauno mieste. Šis punktas vėliau buvo įrašytas į Kauno miesto valdančiosios koalicijos sutartį.

„Man kelia juoką, kad Kaune yra tik keturios vietos, kuriose draudžiama rūkyti. Po rinkimų išsireikalavome vos dvi naujas vietas, kur draudžiama rūkyti. Absurdas“, – pyko politikas.   

Šiuo metu Kauno mieste yra keturios nerūkymo zonos: Vytauto Didžiojo karo muziejaus ir Prezidentūros sodeliai, miesto sodas prie Kauno muzikinio teatro bei savivaldybės pastato prieigos iš Laisvės alėjos pusės.

Administracinių teisės pažeidimų kodeksas numato, kad rūkymas vietose, kuriose pagal savivaldybių tarybų sprendimus draudžiama tai daryti, užtraukia įspėjimą arba baudą nuo 20 iki 50 litų. 

GALERIJA

  • S. Buškevičius: gėda Kauno politikams, kad neuždraudžia rūkyti autobusų stotelėse
Rašyti komentarą
Komentarai (27)

stacha

gedina kitus o sunu idarbino savivaldybes imoneja nieko neveikiant gauti atlyginima

Nu taip,

nesikiškit į šituos reikalus. Kas nori lai rūko..Jis nori pinigo iš prekybininko lai sako tiesiai. Neik ratais

UŽDRAUSTI

rūkyti visiems o kas rūko tegul moka mokesčius į SVEIKATOS biudžetą kodėl rūkaliui susirgus visi turi mokėti užjo gydyma?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS