Seimo narė ragina stabdyti Centrinio pašto pardavimą | Diena.lt

SEIMO NARĖ RAGINA STABDYTI CENTRINIO PAŠTO PARDAVIMĄ

  • 16

Seimo narė Gintarė Skaistė kreipėsi į susisiekimo ministrą Roką Masiulį ir Lietuvos pašto vadovybę prašydama laikinai sustabdyti Kauno centrinio pašto pastato pardavimą.

"Susiduriame su apgailėtina Kauno centrinio pašto pastato nepriežiūra ir įvairių institucijų abejingumu. Atrodo, kad atsakomybę visi stumdo nuo savęs, o pastato savininkai tenori atsikratyti galvos skausmu tapusio objekto. Parduoti lengviausia, sunkiau atrasti ilgalaikius tikslus", – pastebėjo G.Skaistė.

"Turime per daug blogų privatizavimo pavyzdžių, tarp jų – legendiniai "Tulpės", "Metropolio", "Kauko" pastatai. Todėl prašome pristabdyti Kauno centrinio pašto pardavimą, kol ekspertai pateiks savo matymą ir siūlymus", – pridūrė politikė.

Atrodo, kad atsakomybę visi stumdo nuo savęs, o pastato savininkai tenori atsikratyti galvos skausmu tapusio objekto.

"Kauno diena" rašė, kad peticiją "Už Kauno centrinio pašto išsaugojimą", vos per kelias dienas pasirašė daugiau nei 2 900 žmonių.

Lietuvos pašto generalinė direktorė Asta Sungailienė šią savaitę patvirtino, kad penktadienį įmonės valdybos posėdyje bus svarstoma galimybė parduoti šį pastatą. Esą Kauno centrinio pašto pastatas jų reikmėms yra per didelis ir šiuo metu tik 10 proc. jo yra naudojama.

"Kauno diena" rašė, kad kauniečių kantrybė dėl neprižiūrimo unikalaus tarpukario perlo trūko, kai sausį du kartus buvo aplietos pastato sienos: vieną kartą trūko vamzdis, kitą kartą tai nutiko atliekant hidraulinius bandymus.

Susisiekimo viceministras Paulius Martinkus savo atstovaujamos ministerijos kaltės nemato. "Ministerija paskui kiekvieną pastatą neprilakstys", – rėžė jis.

Toks pareiškimas sulaukė nepasitenkinimo iš pastato likimu susirūpinusių miestiečių. Kultūros paveldo departamento Kauno padalinio vadovo Svaigedo Stoškaus teigimu, būtent Susisiekimo ministerija tarpukariu užsakė šio pastato projektą ir statybą. Todėl dabartinis bandymas atsiriboti nuo problemos sprendimo yra skausmingas "lyg motinai atsisakant savo vaiko".

Kauno centrinį paštą užliejo vanduo

Vilmanto Raupelio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (16)

Anonimas

Sausio 28 d.15 minučių yra straipsnis apie Kauno politikų požiūrį į paveldą. BUS PARDUOTAS.

zelemunčikas

skaiste kaip ten su zeme valdiska jau palikot ar dar auginat kazka darzoves .

R

"Ministerija- paskui kiekvieną pastatą neprilakstys". Visiškai nesuprantama kaip gali tokiom frazėm mėtytis valstybės atstovai. Nepriklausomos Lietuvos centrinis pašto pastatas nėra-kiekvienas pastatas. Visų pirma jis tarpukario architektūros perlas su išsaugotais interjerais. Antra jis yra mūsų valstybės istorinės svarbos statinys. Trečia Lietuvos paštui ir valstybsi turėtų būti prestižo reikalas turėti tokį pastatą.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS