Seniūnijas užplūdo kauniečių prašymai dėl gyvenamosios vietos pažymos | Diena.lt

SENIŪNIJAS UŽPLŪDO KAUNIEČIŲ PRAŠYMAI DĖL GYVENAMOSIOS VIETOS PAŽYMOS

  • 4

Savaitgalį ties įvažiavimais į Kauną budėjo policijos pareigūnai, kurie tikrino, ar asmenys turi teisę patekti į miestą. Nemažai žmonių neturėjo reikiamų dokumentų, kuriais galėtų įrodyti, kad gyvena Kaune, todėl driekėsi eilės. Siekiant greičiau patekti namo, kauniečiai suplūdo į seniūnijas gauti gyvenamosios vietos pažymų.

Tokias pažymas galima gauti „Registrų centre“, bet tai gali užtrukti bei reikia sumokėti kelis eurus. Taip pat gyvenamosios vietos deklaravimo pažymą galima nemokamai išsiimti seniūnijose. Tačiau čia jau darosi nemažos eilės, mat kiekvienam norinčiam pažymos reikia uždėti parašus, sutikti dėl asmens duomenų tvarkymo ir tik tada seniūnijos gali tokią informaciją pateikti gyventojams.

„Kauno mieste šiandien pastebimas netikėtas rūpestis. Po savaitgalio seniūnijos sulaukė šimtų prašymų išduoti pažymas apie deklaruotą gyvenamąją vietą. Paprastai šių dokumentų bumas jaučiamas prieš mokslo metų pradžią, kai tėveliai turi pristatyti dokumentus apie šeimos sudėtį ir deklaruotą gyvenamąją vietą į darželius, mokyklas bei neformaliojo švietimo įstaigas“, – apie tai, kad miestiečiai suskubo pasirūpinti dokumentais ir taip užvertė seniūnijas, kalbėjo Kauno mero patarėjas Tomas Jarusevičius.

Vilmanto Raupelio nuotr.

Po savaitgalio seniūnijos sulaukė šimtų prašymų išduoti pažymas apie deklaruotą gyvenamąją vietą.

Tačiau specialistai primena, kad prie mobilių patikros punktų pareigūnams nebūtina pateikti gyvenamosios vietos deklaravimo pažymos. Policijai tinka ir kiti dokumentai, įrodantys teisę atvykti į Kauno savivaldybės teritoriją.

„Norime gyventojams priminti, kad policijos kontrolės postuose nebūtina išskirtinai seniūnijos išduota pažyma apie deklaruotą gyvenamąją vietą. Pakanka turėti fotografiją ar tiesiog kopiją nekilnojamojo turto dokumentų iš „Registrų centro“, taip pat daugeliui pravartu atsiminti, kad gyvenamosios vietos adresą dažnas gyventojas gali rasti ant savo transporto priemonės registracijos liudijimo ar draudimo poliso“, – pažymėjo T. Jarusevičius.

Taip pat tinka ir darbo sutartis, kurioje nurodytas Kaune įsikūrusios darbovietės adresas. Tad net ir Kauno rajono gyventojai, kurie mieste neturi nekilnojamojo turto, tačiau čia dirba, gali laisvai patekti į miesto teritoriją.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Seniūnijų dykaduoniai

Dykaduoniai seniūnijose gavo "darbo", nesuprantu-KĄ VEIKIA SENIŪNIJOS MIESTE??

O KADA ATŠAUKĖ LR KONSTITUCIJA?

Alio avys!!! Kada LR KONSTITUCIJĄ atšaukė???Kad pažymų dėl gyvenamos vietos reikia norint judėti LR teritorijoje?

Anonimas

Nors karta seniunijos kazkiek padirbes, nes algas gauna uz dyka pasisedejima.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS