Kauno rajono senjorai skatinami savanoriauti | Diena.lt

KAUNO RAJONO SENJORAI SKATINAMI SAVANORIAUTI

  • 4

Kauno rajono Trečiojo amžiaus universitetas (TAU) kartu su partneriais iš Latvijos, Nyderlandų, Slovėnijos ir Bulgarijos dvejus metus vykdė projektą, kuris skatino vyresnio amžiaus žmones imtis savanoriškos veiklos. Sausio 17 d. Raudondvario dvare vyko šio projekto baigiamoji konferencija, kurioje buvo apžvelgti rezultatai ir apdovanoti aktyviausi senjorai.

Išėję į pensiją vyresnio amžiaus žmonės nori išlikti aktyvūs, gali ir siekia prisidėti savo žiniomis, patirtimi ir darbais prie bendruomenės stiprinimo. „Šis projektas leido senjorams atrasti naują gyvenimo prasmę ir suteikė galimybę įsitraukti į prasmingą mokymosi visą gyvenimą ir savanorystės veiklą“, – teigė Kauno rajono TAU veiklos koordinatorė Edita Žaromskienė.

Motyvuojančia priemone tapo senjorų apdovanojimų programa, kuri skatino dalyvius savanoriauti įvairiose organizacijose ir už tai sulaukti įvertinimo ir paskatinimo. Pirmieji šios programos apdovanojimai buvo įteikti pernai, gegužės mėnesį. Tada įvertinimo sulaukė 20 senjorų. Šįkart už aktyvią savanorišką veiklą pasveikinti devyni: po keturis asmenis iš Kauno ir Klaipėdos rajonų ir vienas iš Marijampolės.

Bronzos medalis įteiktas Marytei Mačiulienei iš Karmėlavos, sidabro Nijolei Laukienei (Zapyškis) ir Rasutei Gustaitienei (Vilkija), o aukso – domeikavietei Genovaitei Marcinkevičienei.

Anot E. Žaromskienės, savanoriška veikla yra puikus būdas nepasiduoti, augti ir tobulėti kaip individams ir bendruomenės nariams.

Renginio dalyvius pasveikinęs ir apdovanojimus įteikęs Kauno rajono mero pavaduotojas Paulius Visockas džiaugėsi senjorų aktyvumu. „Išėjus į pensiją, pasikeičia įprasta žmonių gyvenimo rutina, tad jiems kartais būna sunku pradėti naują gyvenimo etapą. Džiaugiuosi, kad yra tokių projektų, kurie padeda senjorams atrasti naujų pomėgių, juos motyvuoja ir toliau mokytis, padeda atrasti naujų tikslų – padėti kitiems, būti naudingiems. Ačiū jums už jūsų prasmingą veiklą“, – dėkojo vicemeras ir linkėjo ir toliau neapleisti savanoriškos veiklos.

Nors projektas ir pasibaigė, E. Žaromskienė pažadėjo: senjorų apdovanojimų programa bus tęsiama.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

<<Dieve pakuždėki ką daryti tautai.. padėki su šventaisiais.

REIKIA tikrai vienytis su tokiais kaip E VAITKUS ,V MIKALAUSKAS ..........Reikia galvoti kaip pradėti viską iš naujo ,kaip tas nesąmones sustabdyti..... JAV CŽV su savo SORUŠU , tie lenkų prižiūrėtojai arba anglų saksai kuo toliau nuo LIETUVOS....Išdavikams, kurie paprasčiausiai savanaudiškais tikslais parsidavė ir naikina šalį ,tautą ,žaloja mūsų vaikus tegul DANGAUS KERŠTAS KRENTA ANT JŲ.....AMEN.....Savanoriaut nebent CARITUI ,kitur pasinaudos savo naudai ko gera tie apsukruoliai...

Anonimas

Apsieisiu ir be savanoriavimo.

leidimus ir sertifikatus veiklai turi issipirke ?

PSD moka ?...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS