Senoliams ir vienišiems asmenims – dovana nuo ugniagesių | Diena.lt

SENOLIAMS IR VIENIŠIEMS ASMENIMS – DOVANA NUO UGNIAGESIŲ

  • 0

Ežerėlio seniūnijos senoliai ir vieniši asmenys sulaukė svečių su dovanomis – juos aplankė Kauno rajono priešgaisrinės saugos tarnybos vadovai ir ugniagesiai savanoriai, kurie įteikė dūmų detektorių. Ugniagesiai dūmų detektorius išvežios po visas Kauno rajono seniūnas. Iš viso bus išdalyta beveik 1 000 šių prietaisų.

Šie nedideli prietaisai padeda apsisaugoti nuo gaisrų, bet ugniagesiams tenka tik apgailestauti, kad ne visi gyventojai jais apsirūpina, nors juos turėti namuose yra privaloma. "Dūmų detektoriai yra privalomi kiekviename bute, name, tačiau vargingiau gyvenantys žmonės neišgali jų nusipirkti. Todėl šie detektoriai bus išdalyti asmenims, gyvenantiems socialiniuose būstuose, vienišiems senjorams, neįgaliųjų dienos centrams, neįgaliems asmenims, kuriems teikiama paslauga į namus", – vardijo Kauno rajono priešgaisrinės saugos tarnybos direktorius Rytis Velžys.

Ežerėlio gyventojų gerai žinomas dėl savo grybavimo įgūdžių Romas Barisevičius jau gana seniai gyvena vienas seniausiame Ežerėlio name. Atvykus ugniagesiams Romas iš pradžių nustebo, nes gyvena mažame kambarėlyje, kuriame telpa ir virtuvė, ir krosnis, ir miegamasis, tad manė, kad dūmų detektoriaus kambaryje jam nereikia.

"Aš dūmų detektorių esu pakabinęs laiptinėje, netoli kambario durų", – parodė atvykusiems svečiams R.Barisevičius. Tačiau Ežerėlio ugniagesių komandos vadovas Juozas Dzevyžis įtikino senolį, kad ir kambaryje esantis dūmų detektorius gali išgelbėti gyvybę, tik svarbu tinkamai pasirinkti vietą, kur jį pakabinti, kad apie kilusį gaisrą patalpose esantys žmonės būtų įspėti kuo greičiau. Įrengti virtuvėje detektorių nerekomenduojama, nes šie prietaisai gali suveikti nuo garų. O štai miegamasis – labai tinkama vieta.

Dūmų detektorius yra lengvai montuojamas, todėl ugniagesiai prietaisą iškart ir pakabino bei paaiškino, kaip veikia įrenginiai, kaip juos išjungti ir pan.

Socialiniame būste gyvenanti Danutė Kočanova yra vieniša, neįgali, todėl seniūnijos darbuotojai labai stengiasi padėti moteriai kaip tik gali. Moteris labai apsidžiaugė ugniagesių dovana.

"Sunku vienai gyventi, todėl iki šiol dar neįsigijau šio prietaiso. Labai smagu gauti naudingą dovaną, juk nė vienas nežinome, kada gali įvykti nelaimė", – dėkojo Danutė.

Daugiausia detektorių šįmet bus įteikta Karmėlavos seniūnijai – 121, Batų seniūnijai – 80, Vilkijos apylinkių – 75, Taurakiemio 60, kitoms – šiek tiek mažiau. Dūmų detektoriai išskirstyti pagal seniūnijų pateiktus poreikius.

Pernai Kauno rajono priešgaisrinės saugos tarnyba pakaunės gyventojams padovanojo beveik 2 tūkst. dūmų detektorių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS