Šildantis grožis ir atsakingas kūrybiškumas („Metų kaunietės“ rinkimai) | Diena.lt

ŠILDANTIS GROŽIS IR ATSAKINGAS KŪRYBIŠKUMAS („METŲ KAUNIETĖS“ RINKIMAI)

  • 5

Šeštoji rinkimų "Metų kaunietė" finalo dalyvė vadovaujasi principu, kad darbas yra galimybė save realizuoti, o grožis turi ne tik šviesti, bet ir šildyti širdį.

07 Irena Serapinienė – dizainerė ir mados namų "Sirena" įkūrėja, kurianti bei plėtojanti verslą nuo pat nepriklausomybės atgavimo, savo darbais Kauną ir Lietuvą garsinanti net Japonijoje.

Dalyvavimas rinkimuose "Metų kaunietė", kaip pati įvardijo, jai yra patvirtinimas, kad eina teisinga linkme. "Esame įsibėgėję savo darbuose, turime gerą įdirbį. Mūsų veikla – ne trumpalaikis projektas, o tęstinė, apimanti daugybę aspektų. Nuo amato, savęs realizacijos, užimtumo, galimybių sudarymo save realizuoti kitiems asmenims iki savo miesto ir šalies reprezentacijos", – akcentavo tradicijų, tęstinumo, šaknų, taip pat ir ateities vizijos svarbą.

Rankinių dizainerė, įkūrusi galerijas Kaune ir Vilniuje, džiaugiasi, kad profesija leidžia ieškoti grožio ir jį kurti, kad jau 23 metus kartu su komanda yra pasaulyje pasklidusios lietuviškos mados dalis. Galerija "Sirena" yra įtraukta į Japonijos kelionių katalogą – tik patvirtina "Sirenos" žinomumą pasaulyje.

"Sirena" – ne tik gražios rankinės, Kauno ir Lietuvos garsinimas, bet ir sukurtos naujos darbo vietos, taip pat ir žmonėms su negalia. Likimas lėmė, kad po nepriklausomybės atgavimo kuriant verslą ji buvo moteris su trimis mažais vaikais. Tad teko susidurti su daugybe iššūkių konkuruojant ne lygioje su kitais pozicijoje.

"Šis patyrimas lėmė būti socialiai atsakingiems", – kalbėjo I.Serapinienė, kuriai gyvenime yra svarbiausia šeima ir kūrybiškumas. "Sirenos" veikloje pavyko suderinti šiuos abu aspektus, nes versle dalyvauja kelios kartos, t.y. dizainerės mama, sesuo ir vaikai.

Galerijoje vykdomos edukacinės programos, kurių metu pristatomas tradicinis odos amatas turistams, jaunimui ir moksleiviams. Prieš keliolika metų I.Serapinienė Kaune įkūrė amatų ir menų centrą, kuriame suteikiama galimybė atlikti praktikas Lietuvos aukštųjų mokyklų studentams.

I.Serapinienė pabrėžė, kad šių dienų globalioje visuomenėje svarbu išlikti kuriančia tauta. Tik tuo mes galime būti unikalūs ir įdomūs pasauliui. "Tikrai malonu dalyvaujant parodose pasaulyje pristatyti savo kūrybą kaip Lietuvos unikalų produktą, pažymėtą "sukurta ir pagaminta Lietuvoje, Kaune"! Džiaugiuosi, kad gimiau Kaune, kad Kaunas suteikė man grožio ir laisvės pojūtį, o dabar aš turiu kurti Kaunui", – akcentavo kaunietė.


BALSUOTI GALITE:

DIENRAŠTIS

Iš dienraščio išsikirpkite bei užpildykite lapelį ir siųskite adresu: Metų kaunietė, "Kauno dienos" redakcija, I.Kanto g. 18, 44296, Kaunas;

arba atneškite ir įmeskite į specialias dėžes redakcijos skyriuje, I.Kanto g.18, Kaunas.

Vienas kuponas prilygsta dešimčiai balsų.

SMS ŽINUTĖS

Balsuoti galite SMS žinutėmis.

Siųskite SMS žinutę (Lietuvoje) tel. 1398 su tekstu MKN XX.

XX – kandidatės numeris, esantis prie jos profilio.

SMS kaina – 1 euras.

SMS žinutė prilygsta dešimčiai balsų.

PORTALAS

Portale kauno.diena.lt, rubrikoje "Metų kaunietė". Portale galima balsuoti vieną kartą per parą iš vieno IP adreso. Vienas balsavimas internetu prilygsta vienam balsui.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Zvaigina

Balsuokite uz nusipelniusias o ne uz siuvejas rankiniu.

genute

siulau,savanore,globojancia paukscius,ziemos metu,benamius katinelius ,sunelius ,tai kauniete loreta kiliotaitiene .noreciau ukininku ,kurie aukoja grudus ir kita maista pritartu man .si moteris kiekviena ryta ,bet kokiu oru skuba jiesios pakrante padeti pauksteliams.

tempor

Šaunuolis Mocartas, pasakęs - 'Visos jos tokios'
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS