Šimtai vairuotojų sulaukė baudų: Ąžuolynas ir Laisvės alėja – ne parkavimo aikštelė | Diena.lt

ŠIMTAI VAIRUOTOJŲ SULAUKĖ BAUDŲ: ĄŽUOLYNAS IR LAISVĖS ALĖJA – NE PARKAVIMO AIKŠTELĖ

  • 18

Kauno centre ir Ąžuolyne pastebima nemaloni tendencija, kuomet vairuotojai nepaiso Kelių eismo taisyklių (KET) ir savo automobilius palieka pėstiesiems skirtose zonose. Pažeidėjų – apstu. Ne vietoje paliktų automobilių savininkai sulaukė baudų.

Pažeidimų gausa

Kauno miesto savivaldybė primena, kad Ąžuolyno dviračių takai ir pėstiesiems skirtos Laisvės alėjos prieigos šalia atnaujintos Šv. Arkangelo Mykolo (įgulos) bažnyčios nebuvo, nėra ir nebus tinkama vieta automobilių parkavimui!

„Transporto priemonių savininkų prašome atidumo ir elementaraus supratingumo. Praėjęs savaitgalis parodė, kad šis įspėjimas – būtinas ir neišvengiamas“, – apie KET pažeidinėti linkusius vairuotojus kalbėjo miesto atstovai.

Baudos siekia nuo 30 iki 90 eurų.

Šį savaitgalį atlikus reidą, užfiksuota gausybė KET pažeidimų, kuomet vairuotojai savo transporto priemones paliko nepaisydami pastatytų kelio ženklų.

„Skaičiai kalba patys už save. Vien Ąžuolyne per porą dienų dėl tokių Kelių eismo taisyklių pažeidimų surašyti 107 administracinio nusižengimo protokolai. Prie vadinamojo Kauno soboro, Gedimino gatvės tęsinyje, fiksuojama net iki 800 atvejų per mėnesį, kuomet irgi nepaisoma kelio ženklų“, – apie masiškai miesto centre bei Ąžuolyne pažeidinėjamas taisykles nurodė savivaldybė.

Kauno m. savivaldybės nuotr.

Imsis priemonių

Kauno miesto savivaldybė skelbia, kad imsis drausminti neatsakingus vairuotojus.

„Nepatogus, tačiau kol kas neišvengiamas sprendimas: artimiausiu metu bus įrengtos papildomos priemonės, padėsiančios, kad viešosios miesto erdvės nevirstų parkingu. Minėtose vietose veikia vaizdo stebėjimo kameros, todėl atsakomybės už nederamą ir netgi įžūlų elgesį sulauks visi be išimties. Baudos siekia nuo 30 iki 90 eurų“, – pažymėjo miesto atstovai.

Eismo specialistai ragina automobilius palikti tam skirtose parkavimo vietose. Taip pat reikėtų nepamiršti sumokėti vietinės rinkliavos, kuri priklauso nuo zonos, kurioje paliekamas automobilis.

„Mėgstantiems leisti laiką Kauno centre primename, kad K. Donelaičio gatvėje jau veikia naujutėlaitė daugiaaukštė automobilių saugykla“, – dar vieną alternatyvą, kur galima saugiai, pagal taisykles ir niekam netrukdomai palikti automobilius, nurodė miesto atstovai.

GALERIJA

  • Šimtai vairuotojų sulaukė baudų: Ąžuolynas ir Laisvės alėja – ne parkavimo aikštelė
  • Šimtai vairuotojų sulaukė baudų: Ąžuolynas ir Laisvės alėja – ne parkavimo aikštelė
Kauno m. savivaldybės, V. Skaraičio/BNS nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (18)

Saliamonui

pastatė daugiaaukštę stovėjimo vietą, bet daugybė tinginių, kuriems keli žingsniai jau iššūkis

Samaliotas

Reikia arenas visokias statyti už miesto ir nebus jokių bėdų, o čia vidurį miesto stato ir verkia, kad paskui nėra kur statyti (Stato kur papuola). Normaliose šalyse tokie dalykai yra už miesto

...

Šarkuvos gatvėje ties mokykla ženklas sustoti draudžiama,atvažiuokit pažiūrėkit kokia graži eilutė stovi po juo,Baltų prie moikės ties stotele Prūsų gatvė taip pat visi skersą deda,Draugystės gatvėj jau už žiedo irgi niekam neįdomu,kam yra kelių policija ir viešosios tvarkos skyrius
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS