Siūlo vieną iš Kauno gatvių pavadinti Baltijos kelio vardu | Diena.lt

SIŪLO VIENĄ IŠ KAUNO GATVIŲ PAVADINTI BALTIJOS KELIO VARDU

Opozicijos atstovas Kauno miesto savivaldybės Taryboje, Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narys Vitas Lendraitis kreipėsi į Kauno merą Visvaldą Matijošaitį bei Pavadinimų sumanymo ir atminimo įamžinimo darbo grupę, siūlydamas Baltijos kelio vardu pavadinti formuojamą naują gatvę, vedančią link Baltijos kelio (link magistralės Vilnius-Ryga-Talinas).

„Kai prieš 30 metų susikibome rankomis Baltijos kelyje, jautėme, kad prieš mūsų akis kuriama istorija. Tačiau net ir drąsiausieji tuomet vargu ar tikėjo, kad tuo metu įrašėme puslapį ne vien į Lietuvos, Latvijos ir Estijos, bet ir į viso pasaulio tautų išsilaisvinimo istoriją“, – primena V. Lendraitis.

Pasak jo, laiko perspektyvoje pasaulinė Baltijos kelio reikšmė tampa vis aiškesnė: UNESCO įtraukia Baltijos kelią į pasaulio atminties sąrašą, nepriklausomybės siekiantys katalonai sujungia rankas „Katalonijos kelyje“, kovotojų prieš Pekino režimą lūpose skamba „Bunda Honkongas“ – kiniška Baltijos kelio giesmės „Bunda jau Baltija“ aranžuotė.

„Baltijos kelio – vieno didžiausio Lietuvos indėlio į globalios politikos raidą – monumentali reikšmė reikalauja tinkamo šio įvykio pažymėjimo mūsų toponimijoje. Į tai atsižvelgdamas, siūlau suteikti vienai iš Kauno gatvių Baltijos kelio pavadinimą. Toks vardo suteikimas neturėtų precedento didžiųjų Lietuvos miestų istorijoje ir deramai įamžintų Baltijos kelio prasmę“, – įsitikinęs miesto politikos naujokas, 8 narius (iš 41) Kauno savivaldybės taryboje turinčios opozicinės frakcijos atstovas V. Lendraitis.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Anonimas

Tai kad tik paburbėt ir suniekint. Tai nebūtinai Šilainiuose ją pavadint. Miestas didelis. Yra Žemačių plentas ir Žemačių gatvė jau daug metų. Ir nieko baisaus. Ir korespondencijos ateina. Tas baisus neapykantos ar pavydo bruožas: pasiruošę viens kitam gerkles perkast.

GANA

Baltų, Baltijos, Baltijos kelio.Geriau pavadinkit Emigrantų gatve.

ALGIS

JEIGU ATIKS NUO ŽYDŲ - PAVADINS .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS