Kauniečiai fiksuoja neraminantį vaizdą: Nemunas vėl galimai teršiamas | Diena.lt

KAUNIEČIAI FIKSUOJA NERAMINANTĮ VAIZDĄ: NEMUNAS VĖL GALIMAI TERŠIAMAS

  • 12

Penktadienio rytą kauniečiai pastebėjo nemalonų vaizdą. Nemuno pakrantėje ties Mažeikių gatve vanduo buvo baltas. Dėl galimos taršos pavojaus kreiptasi į tarnybas.

„Pro langą pamačiau, kad upė baltuoja“, – pasakojo vyras, situaciją upėje nufotografavęs ir apie padėtį pranešęs telefonu 112.

Toje vietoje į Nemuną išeina lietaus nuotekų išleistuvas.

Pavasarį Šančiuose aplinkosaugininkai „Kauno vandenų“ į Nemuno upę išleidžiamose nuotekose buvo nustatę 8,7 karto viršytą taršą. Į upę bėgo buitinės-komunalinės nuotekos. Tuomet teigta, kad tarša įvyko dėl avarijos  – lūžo vamzdis.

Dėl situacijos komentaro kreipėmės į Aplinkos apsaugos departamentą.

„Kauno aplinkos apsaugos inspekcija šiandien ryte gavo pranešimą apie galimą taršą ir iškart nuvyko patikrinti. Taip pat buvo informuota avarinė tarnyba ir „Kauno vandenys“, – teigė departamento viešųjų ryšių vyr. specialistė Jurgita Jasiūnienė. 

Aplinkosaugininkams kilo įtarimas, kad iš „Kauno vandenų“ lietaus nuotekų išleistuvo bėga buitinės komunalinės nuotekos.

„Aplinkos apsaugos agentūros specialistai paėmė mėginius. Už viršnormatyvinę taršą „Kauno vandenys“ deklaruodami mokesčius turės sumokėti padidintu tarifu“, – sakė specialistė.

Bendrovė „Kauno vandenys“ pranešė, kad jos avarinė tarnyba tikrina ir aiškinasi faktą.

Tikrinami lietaus nuotekų tinklai, bus nustatinėjama neaiški patekusio į paviršinių nuotekų išleistuvą turinio kilmė.

GALERIJA

  • Kauniečiai fiksuoja neraminantį vaizdą: Nemunas vėl galimai teršiamas
  • Kauniečiai fiksuoja neraminantį vaizdą: Nemunas vėl galimai teršiamas
Skaitytojo nuotr.
Gairės: nemunas, tarša, nuotekos, lietaus kanalizacija, skaitytojo naujiena
Rašyti komentarą
Komentarai (12)

marina Thebault losel

Turime pastatyti valymo įrenginius.

ri

Gaila, kad Kauno vandenys ir buitinių nuotėkų dalį suleidžia į upę. o senamiestį kogero ir visą 100% fekalo nuveda į Nemumą

Edmundas

Laikas padaryti labai grieźtą Kauno nuotekų kontrolę.Prieš 30 metų visas Nemuno paviršius ties Jurbarku raibuliuodavo nuo žuvyčių,o dabar kaip bliūde.Taip pat ŽEMÈS ŪKIO biznieriai.Bùtent biznieriai-didźiausi teršėjai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS