Skiepytis nuo COVID-19 kauniečius ir Vilniaus krašto gyventojus kvies „Telia“ robotė | Diena.lt

SKIEPYTIS NUO COVID-19 KAUNIEČIUS IR VILNIAUS KRAŠTO GYVENTOJUS KVIES „TELIA“ ROBOTĖ

  • 1

Skiepytis nuo COVID-19 kauniečius, Vilniaus krašto gyventojus nuo ketvirtadienio pradeda kviesti „Telia“ robotė.

Kaip pranešė telekomunikacijų bendrovė, Vilniaus krašte skambučio sulaukę gyventojai galės pasirinkti išklausyti informaciją ne tik lietuvių, bet ir lenkų bei rusų kalbomis. Savivaldybėms ši technologija dovanojama nemokamai.

Pasak bendrovės, Robotinė išmanioji „Telia“ asistentė (RITA) sukurta aptarnauti klientus, bet pritaikyta teikti informacijai apie skiepus. Ji jau veikia Vilniuje keletą savaičių – pasinaudojant šia technologija, buvo kviečiami 65-erių ir vyresni gyventojai, nuo šios savaitės pradžios ji skambina ir jaunesnių miesto gyventojų grupėms.

„Telia“ duomenimis, per pirmąsias savaites į RITA skambutį atsiliepė apie 10 tūkst. senjorų. Iš jų apie trečdalis (3,2 tūkst.) pasirinko bent vieną iš siūlomų variantų – skiepui registravosi 542, dar pagalvoti nusprendė 963, skiepo atsisakė 652, o apie jau turimą skiepą informavo 1037 vilniečiai.

Kauno miesto savivaldybės Ekstremalių situacijų operacijų centro vadovas Paulius Keras sako, kad mieste jau paskiepyta beveik 40 tūkst. senjorų, t. y. per 65 proc. vyresnių nei 65-eri gyventojų, tačiau yra dar apie 20 tūkstančių nepasiskiepijusių. Pasak P. Kero, technologija leis užtikrinti, kad visi jie sulauks kvietimo atvykti vakcinuotis.

Robotė užprogramuota kartoti skambutį keliskart, jei žmogus neatsiliepia pirmąjį kartą. Specialistams perduodami tik norinčiųjų skiepytis kontaktai, tad sumažėja jų darbo krūvis.

Per dieną robotė gali atlikti iki 15 tūkstančių skambučių, taip pat ir savaitgaliais.

Vilniaus savivaldybės administracijos vadovė Lina Koriznienė sako, kad bent pusė žmonių jau sureagavo į asistentės skambučius, o iš jų kas antras arba pareiškė norintis skiepytis, arba dar svarsto.

„Taigi pakartotiniai skambučiai išties veikia, o tai, kad jų visų nereikia atlikti rankiniu būdu, leidžia sutaupyti daug brangaus medicinos darbuotojų laiko“, – sako L. Koriznienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimui Pydarui

Mano teisės į privatumą, ar aš daviau sutikimą

SUSIJUSIOS NAUJIENOS