Sopulys miesto centre trokšta injekcijos | Diena.lt

SOPULYS MIESTO CENTRE TROKŠTA INJEKCIJOS

Neretai artėjanti 20 metų sukaktis yra laukiama šventė, tačiau ne Krikščioniškiesiems gimdymo namams. 1996 m. pradėta jų rekonstrukcija, pelniusi amžiaus statybos vardą, turi būti užbaigta.

Šildo neįrengtas patalpas

Respublikinė Kauno ligoninė, prie kurios 2002 m. buvo prijungti Krikščioniškieji gimdymo namai, šį paveldą bando išjudinti iš mirties taško. Amžiaus statyba bei jos priežastimis susidomėjo ir Seimo nariai.

Per 20 metų priestato rekonstrukcijai ir medicinos įrangai įsigyti išleista apie 3,8 mln. eurų. Norint pabaigti šiuos darbus, būtina dar 1,7 mln. eurų investicija.

"Kaune prieš mėnesį prasidėjo šildymo sezonas. Deja, šildyti tenka ne tik įrengtas, bet ir neįrengtas patalpas, nes kitu atveju joms būtų padaryta nepataisoma žala. Neslėpsiu, norėjome kuo greičiau užbaigti šiuos darbus ir patalpas naudoti pagal paskirtį, o ne laikyti užkonservuotas", – pasiguodė Respublikinės Kauno ligoninės generalinis direktorius docentas Linas Vitkus.

Jo teigimu, užsitęsus statybos darbams, statybos projektas ir vertė buvo koreguojami keturis kartus. Dėl augančio pridėtinės vertės mokesčio tarifo, kylančių statybos darbų bei medžiagų kainų  projekto vertė tik didėjo.

Sprendimą priims Vyriausybė

Šiuo metu Sveikatos apsaugos ministerija yra parengusi planuojamo finansavimo grafiką, pagal kurį visos reikiamos lėšos būtų skiriamos per ketverius metus. Laikantis šio grafiko, priestatas būtų įrengtas 2019 m. ir pasiektų 24 metus vykdomos statybos trukmę.

"Devyniolikos metų patirtis parodė, kad neretai darbai užsitęsia, todėl gali tekti "švęsti" ir 25-metį. Mūsų skaičiavimais, jei lėšos būtų skirtos anksčiau, sudarant naują grafiką, darbus galėtume pabaigti per pusantrų metų", – teigė L.Vitkus.

Ligoninę kamuojanti problema prieš savaitę buvo aptarta ir Seimo Sveikatos reikalų komitete. Seimo nariai pritarė pasiūlymui skirti visą trūkstamą finansavimą ir užbaigti statybą iki 2017 m.

Seimo narių nuomone, šios lėšos galėtų būti skirtos iš Valstybės investicijų 2016–2018 m. programos. Pasiūlymą artimiausiu metu planuojama teikti Vyriausybei, kuri ir priimtų galutinį sprendimą.

Kurs senjorų dienos centrą

Krikščioniškieji gimdymo namai šiuo metu užima du pastatus Miško ir Trakų gatvėse. Pastarojoje šiuo metu veikia Ginekologijos skyrius. Jei artimiausiu laiku pavyktų pritraukti reikalingų lėšų ir darbai būtų užbaigti, tada į Miško gatvę bus perkeltas ir Ginekologijos skyrius.

"Laisvose patalpose Trakų gatvėje norėtume įsteigti senjorų dienos centrą, kuriame vyresnio amžiaus pacientai galėtų praleisti dieną, kol juos pasiimtų iš darbų grįžtantys artimieji. Tokią paslaugą, kuri yra itin populiari kitose Europos šalyse, tikriausiai teiktume pirmieji Lietuvoje",– teigė ligoninės vadovas L.Vitkus.

Respublikinės Kauno ligoninės Akušerijos ir ginekologijos klinikos Krikščioniškuosiuose gimdymo namuose gimsta kas šeštas kaunietis. Prieš dešimt metų Naujagimiams palankios ligoninės vardą pelniusiuose gimdymo namuose į pasaulį kasmet ateina iki 1000 naujagimių.

GALERIJA

  • Sopulys miesto centre trokšta injekcijos
  • Sopulys miesto centre trokšta injekcijos
  • Sopulys miesto centre trokšta injekcijos
  • Sopulys miesto centre trokšta injekcijos
  • Sopulys miesto centre trokšta injekcijos
Andriaus Aleksandravičiaus nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

beje

Panemunėje, senelių namuose yra dienos centras, tai nebūsit pirmi nei Lietuvoje, nei Kaune...O dėl tos įstrigusios statybos ne dabartinis ligoninės vadovas kaltas, bet tas, kas statė, turėdamas kai kurių seimūnų "stogą".

vadovas

As nekaltas.Aplinka kalta

JO

Ir kaltų nėra.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS