Kraipo galvas dėl „Megos“ ryklių: kaip visi galėjo nugaišti per vieną mėnesį? | Diena.lt

KRAIPO GALVAS DĖL „MEGOS“ RYKLIŲ: KAIP VISI GALĖJO NUGAIŠTI PER VIENĄ MĖNESĮ?

  • 23

Kaunas neteko ryklių – tokią žinią pranešė prekybos centras, kurio akvariume trys rykliai gyveno bene du dešimtmečius. Akvariumo prižiūrėtojai sako, kad rykliai tiesiog paseno, tačiau lankytojai, atvažiavę ryklių pasižiūrėti iš visos Lietuvos svarsto, kaip visi galėjo nugaišti per vieną mėnesį? 

Prekybos centro lankytojai sužinoję, kad nebeliko, ryklių neslėpė liūdesio ir svarsto, ar tikrai ilgaamžiai gyvūnai visi iš karto galėjo nugaišti nuo senatvės.  

Pasak specialistų, rykliai gyveno gana ilgai, o ir atvažiavo į Kauną jau pagyvenę, tad vienos priežasties, kodėl jie nugaišo, gali ir nebūti. Lietuvos jūrų muziejus sako, jog akvariume gyvena ne tik rykliai, bet ir koralai bei kitos žuvys, tad jei būtų buvusi kokia nors liga, pirmiausia simptomus pajustų kitos rūšys, o ne rykliai. 

„Yra rūšių, kurios jautrios, būtų sureagavę anksčiau nei rykliai“, – teigė Akvariumo ir jūrų gamtos skyriaus vedėjas Saulius Karalius.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Bet neslepia, kad būna ligų, kurios sunkiai atrandamos, tačiau greitai pakertą gyvūną. 

„Kartais būna patogeninės bakterijos ar vidiniai virusai, kurie sunkiai identifikuojamos ir gali staigiai pasireikšti“, – aiškino S. Karalius. 

Visgi žadama, kad į aukščiausiųjų akvariumų pasaulyje sąrašą įtrauktas ir vienu iš didžiausių jūrinių akvariumų Baltijos šalyse tituluojamas akvariumas be ryklių nebus – jau tariamasi su biologais, kokios rūšies rykliai ir kada vėl galėtų prekybos centro akvariume apsigyventi.

Rašyti komentarą
Komentarai (23)

Keistuoliai

Lietuvos zoologijos sode beveik kas diena dvasia. Žurnalistams matyt šeimininkas neleidžia rašyti. Iš atveštų kelių dešimčių paukščių krito 20 ir tylu. Zebras krito tylu, net kaimanas (krokodilas) nustipo, kurį lengvai nenudaigosi tylu, o per 2 metus naujos šaikos valdymo metus, jau tikriausiai virš 100 lavonų suskaičiuotume ir tylu. Bet kaip direktorė išmetusi beveik visus senus darbuotojus sako: "Gali nustipti visi, mes naujų atsivešime." Tai neliūdėkite gal gyvūnams ir darbuotojams nepasisekė, bet jūs galėsite džiaugtis vis naujais. Linkėjimai akliems ir kurtiems VMVT, darbo inspekcijos darbuotojams ir žurnalistams.

RAM

Žirafas pamiršot... Baltuosius lokius...Fortą turite...

ir vėl žiūri

kaip įkalinti ten naujus ryklius. Iš kur pas žmogų tiek žiaurumo kankinti gyvūnus?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS