Sprendžia, ar taikyti poveikio priemones smarvę skleidžiančiai Kauno MBA | Diena.lt

SPRENDŽIA, AR TAIKYTI POVEIKIO PRIEMONES SMARVĘ SKLEIDŽIANČIAI KAUNO MBA

  • 2

Aplinkos apsaugos departamentas (AAD) praneša vertinantis, ar taikyti poveikio priemones Kauno mechaninio biologinio atliekų apdorojimo gamyklai (Kauno MBA) bei dėl jos veiklos kreipėsi į prokuratūrą.

Pasak departamento, dėl poveikio priemonių taikymo bus sprendžiama atsižvelgus į besikartojančius gyventojų skundus dėl nemalonių kvapų, sklindančių iš gamyklos.

„Šiuo metu laukiame Aplinkos apsaugos agentūros atliekamų tyrimų rezultatų dėl galimos Aplinkos oro taršos. Įvertinę atsakymus, galėsime priimti sprendimus dėl poveikio priemonių taikymo“, – teigia AAD atstovas Jurgis Kazlauskas.

Taip pat, priklausomai nuo gautų rezultatų, bus sprendžiama dėl galimo Kauno MBA veiklos sustabdymo.

Aplinkosaugininkai paskutinę rugpjūčio savaitę taip pat kreipėsi į Kauno apygardos prokuratūrą su prašymu įvertinti, ar, eksploatuojant Kauno MBA, nebuvo padaryta nusikalstama veika.

Aplinkos apsaugos departamentas anksčiau yra dėl nemalonių kvapų įspėjęs Kauno MBA ir nurodęs laikytis taršos leidime nurodytų eksploatavimo sąlygų. AAD konstatavo, jog įrenginiai buvo eksploatuojami nesilakant taršos integruotos prevencijos ir kontrolės leidime nustatytų sąlygų, dėl ko kyla nemalonus kvapas, kuriuo skundžiasi aplinkiniai gyventojai.

Gyventojai reikalauja uždaryti Kauno MBA

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Kauno rajono savivaldybė po to pranešė, jog drauge su Jonavos rajono savivaldybe siekia atsisakyti Kauno MBA paslaugų ir pasirašyti tiesiogines sutartis su Kauno kogeneracine jėgaine, o Kauno miesto, kuriame yra gamykla, savivaldybė ragina Kauno MBA likviduoti.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

dz

pavardinkit politiku pavardes kas toks ,, genijus'' tarp gyvenamu namu pastatyti siuksliu tvarkykla

pirko

automobilių turguje kaip naują , o nepauostė ............... teks važinėt kol nesurūdys

SUSIJUSIOS NAUJIENOS