Startuoja vaikų priėmimo į Kauno mokyklas registracija | Diena.lt

STARTUOJA VAIKŲ PRIĖMIMO Į KAUNO MOKYKLAS REGISTRACIJA

  • 0

Mažųjų kauniečių tėveliai kviečiami iki pavasario pabaigos registruoti savo atžalas į pasirinktas miesto bendrojo ugdymo mokyklas. Prašymus galima patogiai teikti internetu arba pristatant į pasirinktą įstaigą – abudu būdai yra lygiaverčiai ir pranašumo nesuteikia.

Tėveliai ar globėjai nuo kovo 15 d. iki gegužės 31 d. elektroninius prašymus gali pildyti internetu imokykla.kaunas.lt. Kelerius metus sėkmingai funkcionuojanti registracijos sistema leidžia tai atlikti vos per kelias minutes.

Jeigu tarp pageidaujamų ugdymo įstaigų nepasirinkta priskirtoji mokykla pagal deklaruotą gyvenamąją vietą savivaldybės teritorijoje, informacinė sistema ją priskirs automatiškai.

 „Kauno pasiekimai švietimo srityje jau daug metų yra vieni aukščiausių šalyje ir tą kokybės kartelę miestas toliau kelia aukštyn: nuo renovuojamų mokyklų pastatų, atnaujinamų erdvių ir tvarkomų sporto aikštynų iki inovatyvių ugdymo metodų ir pedagogų kompetencijų stiprinimo. Tikslas vienas – kad vaikai Kauno mieste turėtų šiuolaikišką, patrauklią ir saugią aplinką mokytis“, – teigia Kauno miesto tarybos Švietimo, kultūros ir sporto komiteto pirmininkės pavaduotojas Benjaminas Želvys.

Benjaminas Želvys. Redakcijos arch.nuotr.

Nesant galimybių užpildyti prašymą informacinėje sistemoje, jis pateikiamas tiesiogiai pasirinktoje mokykloje. Vienas vaikas gali būti registruojamas į dvi miesto įstaigas.

Kauno pasiekimai švietimo srityje jau daug metų yra vieni aukščiausių šalyje ir tą kokybės kartelę miestas toliau kelia aukštyn.

Pirmumas teikiamas vaikams, kurių gyvenamoji vieta deklaruota Kauno mieste ir patenka į mokyklai priskirtą teritoriją, arčiausiai ugdymo įstaigos. Vertinant gautus prašymus, atsižvelgiama į gyvenamosios vietos deklaravimo datą, vaiko specialiuosius ugdymosi poreikius ir mokykloje jau besimokančius seses ar brolius.

Esant laisvų vietų, Kauno miesto bendrojo ugdymo įstaigose laukiami visi norintys ir iš kitų savivaldybių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS