Startuos pirmoji būrelių ir užimtumo mugė „Z vaikai“ | Diena.lt

STARTUOS PIRMOJI BŪRELIŲ IR UŽIMTUMO MUGĖ „Z VAIKAI“

  • 0

Rugsėjo 3 d. Vilniuje ir rugsėjo 10 d. Kaune vyks unikalus projektas ir pirmoji Lietuvoje būrelių bei užimtumo mugė "Z vaikai". Čia vyksiantys edukaciniai seminarai tėvams, kūrybinės dirbtuvės, meninės veiklos, o taip pat ir įėjimas į renginį yra nemokami.

"Pagrindinis renginio tikslas – tinkamai ir kryptingai užimti vaikus, suteikti jiems kuo daugiau galimybių ugdyti savo gebėjimus ir siekti svajonių, – sako Meda Kišonė, kuriai renginio idėja kilo iš praktikos. – Ieškodama savo dukrai būrelių, susidurdavau su nepatogumais greitai ir efektyviai surasti būrelį. Tuomet ir kilo idėja suorganizuoti renginį, palengvinantį ne tik būrelio paieškas, bet ir padėsiantį susiplanuoti užimtumą visiems metams".

"Z vaikai" projekto metu vienoje vietoje bus galima rasti įdomiausius būrelius, sporto ir meno mokyklas, lavinamuosius žaislus, protingas knygas, naujiems mokslo metams skirtas prekes bei smagiai ir naudingai praleisti laiką.

Lankytojų lauks išskirtinė programa, kurios metu vaikučiai galės dalyvauti dirbtuvėse, estafetėse, knygelių pristatymuose ir susitikti su knygų autoriais. Kiekviename stende dalyviai pasiūlys išbandyti jų veiklas, kad būtų lengviau pasirinkti sau patinkantį būrelį.

"Norime skatinti tėvų sąmoningumą auklėjant vaikus, todėl kviečiame tėvelius apsilankyti profesionalių lektorių seminaruose apie "Z" kartos vaikus, jų auklėjimą, kaip su jais sutarti ir geriau suprasti", – sako M. Kišonė.

Psichologas, neformaliojo ugdymo specialistas Tomas Rakovas kalbės apie neformaliojo ugdymo naudą ir iššūkius, maisto technologė Raminta Bogušienė patars, kaip vaikams suformuoti sveikatai palankios mitybos įpročius, socialaus marketingo vadovas Arijus Žakas pasakos, kokie pavojai tyko mūsų vaikų internete, o finansų ekspertė Milana Jonikienė – kaip mokyti vaikus apie pinigus. Tai tik dalis ekspertų, kurie kalbės apie aktualiausias tėvams problemas bei iššūkius.

Prie šios iniciatyvos prisijungė Vilniaus bei Kauno miesto savivaldybės, knygynas "Pegasas", pagalbos tarnyba vaikams ir paaugliams "Vaikų linija", kurie kvies prisidėti prie savanoriškos veiklos, Maltos ordino pagalbos tarnyba kaip ir kasmet rengs vaikų paramos akciją, kurios metu renkamos lėšos ir mokykliniai reikmenys sunkiai gyvenančioms šeimoms. Lietuvos policija kartu su policijos bičiuliu Amsiumi kvies vaikus į mobilią saugaus eismo mokyklą, vyks kinologų su šunimis pasirodymai, o mažieji galės iš arčiau pamatyti ir atsisėsti ant galingiausių policijos motociklų.

"Šiais metais taip pat dėmesio skirsime ir negalią turintiems vaikams: bus pristatomos knygelės neregiams ir silpnaregiams vaikams, būreliai autistams, dėmesio deficito ir kitų specialiųjų poreikių turintiems vaikučiams", – pasakoja M. Kišonė.

Po sėkmingo starto praeitais metais renginys bus dar didesnis ir pasiūlys lankytojams dar įvairesnių bei įdomesnių veiklų. Tarp visiems gerai žinomų šokių, meno ir sporto būrelių bus galima susipažinti ir su netradicinėmis veiklomis: cirko meno akademija, laipiojimu uolomis, aviamodeliavimu, akmenslydžiu, vaikų kartingu, japonų ir korėjiečių kalbų kursais, robotika, informacinių technologijų programomis, laboratorinių eksperimentų, intelekto lavinimo, buriavimo, fechtavimo, havajietiškų šokių, architektūros, dizaino užsiėmimais ir kt.

"Programa išties labai įdomi, kartu su dalyviais ir partneriais pasirūpinome, kad apsilankę tėvai su vaikais čia tikrai nenuobodžiautų ir išsineštų tik geriausius įspūdžius: interaktyvūs žaidimai, kūrybinės ir edukacinės dirbtuvės, lazeriai, laivai, elektronikos išradimai, marsiečiai ir t.t. Vilniuje renginyje sulauksime daugkartinės Lietuvos lotynų šokių čempionės Eglės Visockaitės, Kaune – daugkartinio Lietuvos badmintono čempiono Kęstučio Navicko, "16Hz" grupės nario Skaidriaus“, – vardija organizatorė.

Būrelių ir užimtumo mugė "Z vaikai" Vilniuje vyks rugsėjo 3 d. parodų ir kongresų centre "Litexpo", o rugsėjo 10 d. - "Žalgirio" arenoje Kaune. Renginys lankytojams nemokamas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS