Sugriovė neigiamą bokso įvaizdį | Diena.lt

SUGRIOVĖ NEIGIAMĄ BOKSO ĮVAIZDĮ

"Po įkurtuvių pirmą mūsų darbo mėnesį klube sportavo keturi ar šeši vaikinai, dabar – daugiau nei šimtas moterų ir vyrų", – sakė veiklos dešimtmetį pažymėjusio klubo "Daugirdas Gym" įkūrėjas Daugirdas Šemiotas.

Gyvenimo paradoksai

Olimpietis, 2007-ųjų pasaulio bokso čempionato bronzos medalio laimėtojas ir 2001-ųjų Europos jaunių vicečempionas, daugkartinis Lietuvos čempionas D.Šemiotas savo sporto klubą įkūrė 2009-ųjų lapkritį.

"Mačiau, kad sportininkams, baigusiems karjerą, nelengva pradėti naują gyvenimo etapą, todėl apie savarankišką veiklą ir klubą pradėjau galvoti dar sportuodamas, – "Kauno dienai" pasakojo Daugirdas. – Paradoksalu: niekada nesvajojau būti nei treneriu, nei verslininku, bet gyvenimas taip susiklostė, kad dabar padedu ne vien sporto mėgėjams, bet ir profesionalams, vaikams ir vyresnio amžiaus žmonėms, moterims ir vyrams."

"Daugirdas Gym" buvo vienas pirmųjų sporto ir sveikatingumo klubų šalyje, atskleidęs platų bokso pranašumų spektrą – gerinant bendrą fizinę būklę, judesių dinamiką, koordinaciją, psichologinę savitvardą ir atsparumą stresui, pasitikėjimą savo jėgomis.

Malonūs atradimai

Pasak D.Šemioto, prireikė laiko ir kantrybės, kad klubo lankytojai pakeistų požiūrį į boksą.

"Koks buvo stereotipas? Esą boksas – muštynės, agresija, traumos, grėsmė sveikatai. Mes ėmėmės griauti neigiamą vienos seniausių pasaulyje sporto šakos įvaizdį, – teigė Daugirdas. – Nemažai mūsų klientų, pirmiausia merginos, jau pripažino: nežinojome, kad boksas gali būti visiškai kitoks, nei kovos ringe – naudingas, įdomus."

2008-ųjų olimpinių žaidynių dalyvis labiausiai džiaugiasi klubo dėka susikūrusia bendruomene.

"Per dešimtmetį susipažinau su daugybę nuostabių žmonių, prisidėjau prie jų sveikatos, sportinės formos gerinimo. Tačiau pagrindinis dalykas, kuris labiausiai glosto širdį, – klube išsivystęs komandiškumas, draugiškumas, vienas kito palaikymas ir supratimas. Daug žmonių atrado naujų draugų, pasinėrė į iššūkių reikalaujančią sporto šaką ir su kiekvienais metais vis auga – stiprėja, sveikėja, tobulėja. Dauguma atėjusiųjų į mūsų treniruotes pamiršta savo problemas, darbo reikalus ir pasineria į sportą, kiekvienas – turėdamas savo tikslą. Tuo metu mus visus vienija sportas", – pabrėžė D.Šemiotas.

Per dešimtmetį susipažinau su daugybę nuostabių žmonių, prisidėjau prie jų sveikatos, sportinės formos gerinimo.

Planuoja plėtrą

Šiuo metu "Daugirdas Gym" paslaugas sudaro bendro pobūdžio ir individualios bokso treniruotės, "Boxing pump" programa (padedanti greitai formuoti, sutvirtinti ir sustiprinti visą kūną), "Cardio blast" (aukšto intensyvumo treniruotės, kai atliekama mažiau jėgos, bet daugiau ištvermės pratimų).

Vienas trenerių – pats D.Šemiotas, Lietuvos sporto universitete (LSU) įgijęs kineziterapeuto specialybę.

"Man padeda taip pat buvę boksininkai – daugkartinis Lietuvos čempionas Marius Narkevičius ir Gediminas Juzikis bei sporto entuziastas Nerijus Maleckas", – sakė "Daugirdas Gym" įkūrėjas.

"Daugirdas Gym" treniruočių programos skirtos ir sporto mėgėjams, ir profesionalams.

Be to, klubas bendradarbiauja su "Sporto klinika", jos specialistai padeda atlikti testus, konsultuoja.

D.Šemiotas patvirtino, kad klubų paslaugas papildys naujos programos, kuriami ir plėtros planai.

GALERIJA

  • Sugriovė neigiamą bokso įvaizdį
  • Sugriovė neigiamą bokso įvaizdį
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Nerijus

Dedukas t.y. senelis mano sakydavo: - Kas per sportas? Vienas kitam snukius daužyti! Bet tik profesionalus sportas dažniausiai atsiliepia sveikatai. Čia jau nuo savęs.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS