Svarbi akimirka: „Metų kaunietė 2020“ dalyvių dešimtukas | Diena.lt

SVARBI AKIMIRKA: „METŲ KAUNIETĖ 2020“ DALYVIŲ DEŠIMTUKAS

  • 12

Šių metų pradžia redakcijoje po žinių srauto apie pandemiją buvo neįtikėtina atgaiva – kaip ir kiekvienais metais, plūstelėjo laiškai ir skambučiai su gražiausiais žodžiais apie įvairias kaunietes.

Su atrinktomis dvidešimčia rinkimų "Metų kaunietė 2020" dalyvių nekantravome iš arčiau supažindinti ir skaitytojus.

Į tekstus toli gražu tilpo ne viskas, ką norėjome apie jas papasakoti. Tik nedidelė dalis. Jų nuoširdumo, talento, užmojų, pasiekimų, gerųjų darbų, iniciatyvų tiesioginis ir netiesioginis poveikis visuomenei – sunkiai išmatuojamas, nors neabejotinai didžiulis, keičiantis kitų žmonių gyvenimus.

Kaune gyventi gera! Kiekvienas pokalbis su kandidatėmis, jų atsakymai spinduliavo pasitikėjimu, profesionalumu, tikėjimu tuo, ką daro, ir nesumeluota šiluma. Kiekvienas nuotolinis susitikimas širdyje palikdavo neįtikimai gerą jausmą: kokie nuostabūs žmonės mus supa Kaune ir jo apylinkėse!

Dėkojame skaitytojams už tai, kad pastebite ir palaikote šaunias merginas, moteris. Karantinas ir sudėtinga pandeminė situacija dar labiau išryškino, kokia yra svarbi tarpusavio pagalba, bendruomeniškumas, kūrybinės iniciatyvos, organizuotumas ir mokslo pasiekimai bei žinios.

Dėkojame visoms dalyvėms, už tai, kad kuriate, rūpinatės aplinkiniais, garsinate Kauną ir Lietuvą! Didžiuojamės jumis!

Pagal projekto taisykles susumavę visus skaitytojų atiduotus balsus skelbiame rinkimų "Metų kaunietė 2020" dalyvių dešimtuką:

02. DAIVA GARNIENĖ – Kauno Maironio universitetinės gimnazijos direktorė, lietuvių kalbos mokytoja ekspertė, socialinių mokslų daktarė. Ji yra švietimo konsultantė, mokyklų vadovų mentorė, Lietuvos maironiečių draugijos viena įkūrėjų, Lietuvos mokyklų vadovų asociacijos Kauno skyriaus tarybos narė.

04. DILETA JATAUTAITĖ – Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos docentė, edukologijos mokslų daktarė, karinės anglų kalbos specialistė, įsitikinusi, kad nėra negabių žmonių. Lietuvą garsina atstovaudama šaliai NATO ir ES mokslinėse konferencijose, kalbų mokymo ir testavimo organizacijose, mokslo žurnalų redakcijų kolegijose. Veda nemokamus kalbų mokymo seminarus ir dalijasi gerąja patirtimi su Lietuvos bei užsienio šalių mokytojais ir dėstytojais.

06. EGLĖ TARGANSKIENĖ – Samylų kultūros centro kultūrinių renginių organizatorė, pagarbos nusipelnė už nepailstamą kultūros puoselėjimą ir sklaidą pakaunėje, už idėją įamžinti Kauno marių dugne likusių kaimų atmintį, marių pakrantėje pastatant iš vandens išnyrančias skulptūras.

07. ESTELA TAMAŠAUSKIENĖ – gydytoja infektologė, atraminės kovojant su COVID-19 Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) Kauno ligoninės Infekcinių ligų skyriaus vedėja, stovėjusi ir stovinti priešakinėse pozicijose per abi COVID-19 bangas.

08. FAUSTA PALAIMAITĖ – sesuo vienuolė, dirbanti resocializacijos specialiste Kauno tardymo izoliatoriuje ir kapeliono asistente Kauno policijoje. Su nuteistais ir suimtais nepilnamečiais bei suaugusiaisiais dirba sielovados darbą, organizuodama įvairius projektus, įtraukdama į juos ir savanorius.

09. GIEDRĖ ŠIRVINSKIENĖ – psichologė, šeimų konsultantė, LSMU Sveikatos psichologijos katedros docentė, trijų vaikų mama, daug padedanti įgyvendinant Krizinio nėštumo programą ir dirbanti su keblioje situacijoje atsidūrusiomis pastojusiomis moterimis, kurioms reikalinga pagalba.

10. INGA PETRIKAITĖ – menininkė, už savo kūrinius gautas lėšas aukojanti moterims, sergančioms krūties vėžiu. Daugybę metų ji savanoriauja Jaunimo linijoje.

11. JŪRATĖ JANKAUSKIENĖ – LSMU Akių ligų klinikos profesorė, su ypatingu atsidavimu, nuoširdumu teikianti medicinos pagalbą, o savo profesines žinias ir muzikinius, meninius gebėjimus atskleidžianti savanoriškoje švietėjiškoje, kultūrinėje, edukacinėje veikloje.

15. RITA KYBARTIENĖ – Kauno statybos ir paslaugų mokymo centro Reabilitacinio profesinio rengimo skyriaus profesijos mokytoja metodininkė, tautodailininkė, dirbanti su neįgaliu jaunimu, Kauno apskrities Vytauto Didžiojo 2-osios šaulių rinktinės šaulė, pernai daugiau kaip 90 dienų savanoriavusi Kauno ligoninės COVID-19 zonoje, Karštojoje koronaviruso linijoje 1808, padėjusi pareigūnams patruliuoti gatvėse.

16. SABINA MARTINAITYTĖ – legendinė operos solistė, VDU Muzikos akademijos profesorė, savo talentu ir žiniomis besidalijanti su studentais. Apie ją gražiausiais žodžiais atsiliepia daugybė buvusių mokinių, tebetęsiančių ar tik neseniai pradėjusių sėkmingą savo, kaip dainininkų, karjerą.

Nuo šiandien skaitytojus kviečiame vėl balsuoti ir iš šių dešimties šaunių moterų išrinkti šešias finalo dalyves, o po to – ir nugalėtoją.

Šiame etape balsai už "Metų kaunietės 2020" dalyves vėl skaičiuojami nuo nulio. Dešimtuko eilės tvarka išdėstyta pagal dalyvių numerius, kokie buvo iš pradžių. Šie numeriai svarbūs balsuojantiems SMS žinutėmis.


Balsuoti galite:

DIENRAŠTIS: išsikirptą ir užpildytą specialų kuponą siųsti adresu: Metų kaunietė, "Kauno dienos" laikraščio redakcija, I.Kanto g. 18, 44296 Kaunas, arba įmesti į specialias balsavimo dėžes redakcijos skyriuje. 1 kuponas = 10 taškų. Esant galimybei, dienraščio iškarpas prašom į redakciją siųsti paštu.

SMS: trumpąją žinutę (Lietuvoje) siųsti numeriu 1398 su tekstu "MKN XX". XX – kandidatės numeris, esantis prie jos profilio portale. SMS kaina – 1 Eur. 1 SMS = 10 taškų.

PORTALAS: portale kauno.diena.lt, rubrikoje "Metų kaunietė" (kaunodiena.lt/mk). Portale už vieną kandidatę galima balsuoti vieną kartą per parą iš vieno IP adreso. Vienas balsavimas internetu prilygsta vienam balsui.

Nuo balandžio 10 d. iki balandžio 22 d. 12 val. balsuodami išrinksite dešimt šio titulo verčiausių kauniečių.

Balandžio 24 d. paskelbsime finalinį pretendenčių šešetuką.

Nuo balandžio 24 d. iki gegužės 10 d. 12 val. balsuodami iš šešių finalininkių rinksite nugalėtoją.

Gegužės 11–13 d. susumuosime rezultatus.

Gegužės 14 d. Metų kaunietę paskelbsime finaliniame renginyje.


Dienraštis „Kauno diena“ dėkoja projekto mecenatui „Mano būstas“, pagrindiniams rėmėjams „Vikonda grupė“, „Bosca“, rėmėjams „Baltic Transline“, „Volfas Engelman nealkoholinis, partneriams „Clinic DPC“, „SDG“, renginio draugui „LNK“.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Tadas

Baikit vieną kartą tuos rinkimus. Kiti ir kitos dirba tyliai, ramiai ir gal dar geriau.

Kaunietis

Nėra nei vienos iš kurį būtų verta to vardo.Siūlo savas ,mums jos nepažįstamos.

a jus cia rimtai

su tais rinkimais ar ikelet uzsimirta straipsni balandzio pirmosios proga.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS