Taiklūs metimai – ne tik ant parketo | Diena.lt

TAIKLŪS METIMAI – NE TIK ANT PARKETO

Kauno moterų krepšinio klubas "Aistės-LSMU" skina pergales ir aikštelėje, ir už jos ribų. Praėjusią savaitę Lietuvos čempionės užbaigė parsiveždamos laimėjimą iš Rygos, o prieš tai pratęsė bendradarbiavimo sutartį su "Kauno dienos" žiniasklaidos grupe.

Laimėjimai įpareigoja

"Kauno dienos" pagalba mums svarbi, nes moterų krepšinis Lietuvoje nelepinamas žiniasklaidos ir visuomenės dėmesio. Tad labai vertiname kiekvieną progą papasakoti apie savo veiklą", – sakė "Aistės-LSMU" klubo vadovas Petras Aleksonis.

Pratęsdamas bendradarbiavimo sutartį, bendrovės "Diena Media News", leidžiančio dienraštį "Kauno diena", direktorius Tadas Širvinskas pabrėžė, kad Kauno komanda deramai garsina gimtąjį miestą. Mat per pirmąjį bendradarbiavimo sezoną "Aistės-LSMU" pasiekė išskirtinių laimėjimų. Jos pirmą sykį klubo istorijoje parsivežė trofėjus iš trijų svarbiausių turnyrų – Lietuvos čempionato auksą, Karalienės taurę bei Baltijos šalių pirmenybių sidabrą.

Bendrovės "Diena Media News" direktorius T.Širvinskas (kairėje) pasirašė sutartį su Kauno "Aisčių-LSMU" klubo atstovais.

"Stengsimės kažką panašaus pakartoti ir šiemet. Tiesa, šį sezoną tai padaryti bus gerokai sunkiau – dar labiau sustiprėjo Vilniaus "Kibirkštis-MRU". Lyderės pozicijų Baltijos regione neužleidžia legendinė Rygos TTT. Tačiau mes pasitikime savo žaidėjomis ir treneriu štabu, tad pergalės iš Kauno tikrai nedings", – tikino P.Aleksonis.

Pasak "Aisčių-LSMU" vadovo, lenktynėse su konkurentėmis labai svarbu surinkti reikiamą biudžetą. Pavyzdžiui, "Kibirkštis-MRU" vien iš Vilniaus miesto savivaldybės kasmet gauna po 200 tūkst. eurų. Moterų krepšiniui tai – didžiulė suma. Kauniečių visas metinis biudžetas beveik perpus mažesnis, tačiau per sezoną stengiamasi jį papildyti. Tikimasi surinkti apie 120–130 tūkst. eurų.

"Neslėpsiu, kad "Kauno dienos" vardas klubo partnerių sąraše mums padeda derantis su potencialiais rėmėjais. Tad tikimės įgyvendinti visus savo planus – tiek finansinius, tiek sportinius", – vylėsi P.Aleksonis.

Žengia tarp lyderių

Klubo vadovo žodžius patvirtino ir sėkmingas "aisčių" pasirodymas Baltijos šalių čempionato mače Rygoje. Kaunietės Latvijos sostinėje iškovojo antrąją pergalę iš trijų galimų, 69:51 įveikdamos vietos Stradina universiteto ekipą.

Lietuvės, mačą pradėjusios spurtu 10:0, prieš ilgąją pertrauką jau pirmavo triuškinamai (36:16). Nors vėliau latvėms pavyko kiek aptirpdyti viešnių pranašumą, mesti rimtesnio iššūkio jos nesugebėjo.

Nugalėtojų ekipoje rezultatyviausiai žaidusi Ieva Bagdanavičienė pelnė 18 taškų (4/5 dvitaškiai, 3/6 tritaškiai, 1/1 baudų metimai), perėmė 3 ir atkovojo 2 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, kartą suklydo bei surinko 20 naudingumo balų. 13 taškų pridūrė Brigita Sinickaitė (4/6 dvit.), 9 – Rasa Knyzaitė. Šeimininkėms Anna Buša pelnė 23 taškus (6/10 trit.).

"Aistės-LSMU" aštuonių komandų rikiuotėje dalijasi 3–4 vietomis su Tartu "Ulikool/Kalev" komanda. Jas lenkia po du laimėjimus iš tiek pat galimų pasiekusios dvi Latvijos atstovės – Rygos TTT ir Liepojos LSSS.

Principinė akistata

"Smagu reabilituotis po ankstesnio pralaimėjimo (51:97) Rygos TTT komandai ir tam tikra prasme tai bus gera įžanga į rungtynes su Vilniaus "Kibirkštimi", – po pergalės Rygoje kalbėjo Kauno klubo treneris Rokas Kondratavičius.

Vairininko teigimu, teigiamą rezultatą nulėmė gera rungtynių pradžia ir žaidimo plano laikymasis.

"Mane džiugina, kad vis daugiau naujokių šiame sezone supranta mūsų plano esmę, tam tikras detales žaidime, kurias sėkmingai išnaudojus laimime ir kaip komanda, ir žaidėjos individualiai gali išnaudoti savo stipriąsias puses. Pastebiu, kad dauguma merginų padarė išvadas po paskutinių rungtynių ir pastebimai pagerino savo požiūrį. Jos kovojo, stengėsi, griuvo ant kamuolio kiekvienoje situacijoje", – dėstė treneris.

Artimiausios rungtynės kauniečių laukia spalio 25 d. namuose su principine varžove – Vilniaus "Kibirkštimi-MRU".

GALERIJA

  • Taiklūs metimai – ne tik ant parketo
  • Taiklūs metimai – ne tik ant parketo
  • Taiklūs metimai – ne tik ant parketo
  • Taiklūs metimai – ne tik ant parketo
Laimio Steponavičiaus nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS