A. Tapinas: prieš tapdama ministre, J. Šiugždinienė iš Kauno savivaldybės gavo 13,8 tūkst. eurų | Diena.lt

A. TAPINAS: PRIEŠ TAPDAMA MINISTRE, J. ŠIUGŽDINIENĖ IŠ KAUNO SAVIVALDYBĖS GAVO 13,8 TŪKST. EURŲ

  • 103

Prieš tapdama Švietimo ministre ir dirbdama savivaldybėje, Jurgita Šiugždinienė Kauno taryboje išsiėmė 13,8 tūkst. eurų išmoką, skelbia visuomenininkas Andrius Tapinas.

„Švietimo, mokslo ir sporto ministrė J. Šiugždinienė sėmė kauniečių pinigus ne prasčiau už Matijošaitį. Prieš išeidama į ministeriją ji gavo 13 816 eurų“, – ketvirtadienį savo „Facebook“ paskyroje skelbia A. Tapinas.

Anksčiau jis teigė turintis įtarimų, jog šių pinigų „niekaip nepavyks pagrįsti, kad jie buvo išleisti su Tarybos nario veikla susijusiomis išlaidomis“.

„Jeigu pasitvirtins mano įtarimai, kad pinigai buvo pervedami be ataskaitų, gal tos ataskaitos ir jas pagrindžiantys dokumentai bus likę pas ministrę ir ji viską pateiks. Gal“, – rašė visuomenininkas.

„Bet kaip galima pagrįsti, kad per mėnesį tarybos nario veiklai tu išvažinėji, prakalbi telefonu ar nusiperki įmaučių už 800 eurų. Kiekvieną mėnesį“, – teigė jis.

J. Šiugždinienė nemato pagrindo atsistatydinti

J. Šiugždinienė teigia neketinanti atsistatydinti dėl to, kad paėmė išmokas už darbą Kauno miesto savivaldybės taryboje.

Ji tvirtino, kad visos išlaidos buvo pagrįstos ir jos panaudotos skaidriai.

„Išleidau ten, kur buvo reikalinga atlikti tarybos nario darbą“, – ketvirtadienį Seime sakė ministrė.

Turės atsistatydinti

Dar prieš paskelbiant konkretaus politiko pavardę, premjerė Ingrida Šimonytė pareiškė, kad Vyriausybės narys turės atsistatydinti, jei visuomenininko, „Laisvės TV“ įkūrėjo paskelbta informacija yra tiesa.

Viešojoje erdvėje pastaruoju metu nuskambėjo keli atvejai dėl galimo savivaldybių tarybų narių manipuliavimo išmokomis už darbą, susijusį su savivaldybės tarybos nario veikla.

Teisėsauga šiuo metu jau aiškinasi aplinkybes dėl kelių savivaldybių tarybų narių išmokų. Tarp jų – Pagėgių, Šilutės, Neringos, Šiaulių, bei Kauno miesto bei rajono savivaldybės.

Bet kaip galima pagrįsti, kad per mėnesį tarybos nario veiklai tu išvažinėji, prakalbi telefonu ar nusiperki įmaučių už 800 eurų. Kiekvieną mėnesį.

Pagal Vietos savivaldos įstatymą, savivaldybių tarybų nariai atlyginimo negauna, tačiau jiems atlyginama už darbo laiką, kai jie eina savivaldybės tarybos nario pareigas.

Taip pat savivaldybės tarybos nariui gali būti skiriama išmoka apmokėti su veikla susijusioms kanceliarinėms, pašto, telefono, interneto ryšio, transporto, biuro patalpų nuomos ir kitoms išlaidoms Ji gali būti skiriama kas mėnesį ir už ją turi būti atsiskaitoma ne rečiau kaip vieną kartą per tris mėnesius.

Kiekviena savivaldybė atskirai patvirtina reglamentą, kuriame numato tokios išmokos dydį, atsiskaitymo tvarką ir tinkamomis pripažintinų išlaidų baigtinį sąrašą.

Rašyti komentarą
Komentarai (103)

Vytautas

Bolševiko vaikas-ir lieka bolševikiukas.........

Nuomonė

Tapinas ir stengiasi visokiais būdais ,,įlipti į valdžią".

Anonimas

Krabas inkscia
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS