Tarptautiniame renginyje – „Kaunas 2022“ komandos sėkmė | Diena.lt

TARPTAUTINIAME RENGINYJE – „KAUNAS 2022“ KOMANDOS SĖKMĖ

  • 3

"Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022" kampanija "Mes Išaugom" buvo pastebėta ir įvertinta tarptautiniu mastu – "BalticBest" rinkodaros apdovanojimuose.

Vienoje kompleksiškiausių ir konkurencingiausių Integruotos reklamos kampanijos kategorijoje "Mes Išaugom" pelnė aukščiausią apdovanojimą – aukso medalį.

Kampanija "Mes Išaugom" buvo nominuota net keturiose kategorijose – "Filmo kūrybos menas", "TV reklama", "Vaizdo klipai ir filmai internete" bei "Integruota reklama".

"Pastarojoje gavome aukščiausią įvertinimą. Tarptautinė komisija labai teigiamai įvertino projektą nuo drąsaus kūrybinio koncepto iki realizacijos bei pasiektų rezultatų. Tai – svarus įvertinimas "Kaunas 2022" komandai, kūrybinei agentūrai "Marios" ir medijų partneriams, kurių pagalba įgyvendinome plačią ir stiprią komunikacijos kampaniją", – teigė "Kaunas 2022" rinkodaros vadovas Danas Viluckas.

"BalticBest" konkurse darbus vertino ir apdovanojimus skyrė autoritetinga bei įvairialypė rinkodaros profesionalų komisija iš skirtingų šalių: Surinamo, Armėnijos, Bosnijos ir Hercegovinos, Islandijos bei Jamaikos.

Kuriant šią kampaniją vaizdo medžiagos autentiškumas, kolektyvinės atminties, kokį Kauną prisimena skirtingos kartos, perteikimas buvo svarbiausia.

"Kaunas 2022" kampanija "Mes išaugom" kalba apie tai, kad Kaunas išaugo iš laikinosios sostinės ir 2022-aisiais taps šiuolaikine Europos kultūros sostine. Reklamos agentūros "Marios" kūrybinės komandos teigimu, kampanija siekta parodyti maksimaliai autentišką, ne dirbtinai oficialų miesto portretą, sukonstruotą iš Kauno praeities, atminties, nostalgijos ir energingo, protestuojančio, alternatyvaus gatvės poezijos, slemo, garso takelio.

"Kuriant šią kampaniją vaizdo medžiagos autentiškumas, kolektyvinės atminties, kokį Kauną prisimena skirtingos kartos, perteikimas buvo svarbiausia. Turėjo būti unikalu ir kartu atpažįstama, žadinti nostalgiją, ir atrodyti, skambėti šiuolaikiškai bei moderniai, nes tokia bus būsimų renginių programa. Pasirinktas kelias visą klipą konstruoti iš archyvinės medžiagos buvo drąsus sprendimas. Reikėjo atspindėti šimtus kitąmet vyksiančių skirtingų kultūros renginių, parodyti, kad "Kaunas 2022" programa bus skirta visiems – bendruomenėms, kauniečiams, miesto svečiams, – o ne dar vienas menininkų menininkams kuriamas festivalis", – teigė "Marios" kūrybos vadovė Renata Šarkauskaitė.

Pasak "Kaunas 2022" kūrybos vadovo Lauryno Rėčkaus, teiginys "Mes Išaugom" gali būti interpretuojamas plačiai: tiesioginė jo reikšmė atspindi Kauno progresą, pokytį ir prisirpimą Europos kultūros sostinės titului. "Tačiau žodis "išaugti" gali turėti ir kitą atspalvį: galima išaugti senus drabužius, senus įpročius, miestą supančius stereotipus ir klišes. Mes tikime, kad Kaunas išaugo. Visomis šiomis prasmėmis", – teigė Laurynas.

Europos kultūros sostinės metais Kaunas ir Kauno rajonas taps milžiniška kultūros scena – čia renginių numatoma daugiau nei metuose yra dienų. Kultūros išvengti tikrai nepavyks – bus surengta daugiau kaip 40 festivalių, per 60 parodų, daugiau kaip 250 scenos meno renginių, iš kurių daugiau nei 50 premjerų, daugiau nei 250 koncertų.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

GARVEŽIO

...per reklamą kažkaip nesimato, tik ŠVILPUKAS ( reklama) ryšku. Įdomu, kiek iš Kauno savivaldybės paskirtų projektui 9 mln. eurų išeis tik reklamai, o kiek "grynam produktui" - kultūros renginiams, turintiems išliekamąją vertę?

PUIKI KOMANDA

Kurybingi, jauni zmones tikrai puiki komanda ir ju rezultatai akivaizdus. Pagarba Kauno tarpukario laikotarpiui- architekturai, istorijai ir visa tai pateikta moderniai, gyvai. Gali kaunieciai didziuotis, kad Kaunas atgauna savo istorine verte ir tuo paciu islieka modernus, verzlus miestas. Ir is kur tiek Kaune puikiu organizuotu zmoniu ? Maloni staigmena.

Anonimas

Korumpuotu koncervatoriu vistiek bus ispeiktas. Norint gauti koncervu apdovanojima reikia slovinti Lansbergi ir uzmerktibakis pries jo isigytus milijono vertes sklypus po viena eura.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS