Vienybės aikštėje – diskusija apie LGBT+ ir kultūrą (vaizdo įrašas) | Diena.lt

VIENYBĖS AIKŠTĖJE – DISKUSIJA APIE LGBT+ IR KULTŪRĄ (VAIZDO ĮRAŠAS)

  • 105

Vienybės aikštėje nuo penktadienio vyksta vienas iš didžiųjų „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ renginių – bendrakūrystės festivalis „Per_kūnija“, siekiantis tyrinėti jaunimo auditorijai aktualias temas. Šeštadienį dėmesį traukė ypač daug vertinimų sulaukusi diskusija apie LGBT+ ir kultūrą. 

Diskusijų festivalis ypač išgarsėjo po to, kai miesto savivaldybė nebuvo išdavusi leidimo rintis Vienybės aikštėje. Tuomet svarstyta, jog miesto valdžiai labiausiai kliuvo būtent šeštadienio diskusija „Ar jaunimui pavyks sukurti LGBT+ draugišką kultūrą?“, kurią moderuoja Denisas Kolomyckis. Visgi, vėliau leidimas buvo suteiktas ir šeštadienį kauniečiai ir miesto svečiai prie diskusijos jungėsi tiek gyvenai, tiek nuotoliniu būdu.

Diskusijoje įvairius LGBT+ įsiliejimo į kultūros gyvenimą klausimus aptarė Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Meno istorijos ir teorijos katedros Katedros docentė dr. Lina Kaminskaitė, „Kaunas Pride“ iniciatyvinės grupės narė Viktorija Kolbešnikova, publicistė, profesinių sąjungų konsultantė Emilija Švobaitė, Seimo kontrolierių įstaigos Žmogaus teisių biuro vadovas Vytautas Valentinavičius ir „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ Komunikacijos skyriaus vadovas Mindaugas Reinikis.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Diskusijos esmė – kaip bendrai LGBT situacija gali kisti, ar tikrai reikia dar diskusijų, o gal jau laikas eiti prie tam tikrų veiksmų, teisinės bazės sukūrimo, kuri užtikrintų visiems vienodas žmogaus teises. Taip pat diskusijoje buvo aptariama, ar kultūra yra draugiška LGBT+ bendruomenės nariams.

Diskusijos vaizdo įrašas:

 

GALERIJA

    T. Biliūno/Fotobanko nuotr./Redakcijos montažas
    Rašyti komentarą
    Komentarai (105)

    Vilkas

    Keli iškrype ligonei skaldo Lietuva kiršina žmones, o valdže ramei žiūri aiškindamas demokratija. Gerbiamieji tai bardakas, o ne demokratija. Aš mokesčius moku ne tam, kad kažkokie ligonei būtų garbinami daugiau nei eilinis pensininkas. Tuojaus kursis grupės kurios pradės juos daužyti. Tada rėksit isižioje. Nesugebat vertinti kas svarbiau normalūs ar iškrype tai rinkitės šmutkes ir von iš vyriausybės.

    cha cha cha

    Smagu ir išdidu,- Kaune agrastai neauga, kelios apgailėtinos kėdės užsėstos.

    23

    Sorošo fondų pinigų įsisavinimo renginys.....
    DAUGIAU KOMENTARŲ

    SUSIJUSIOS NAUJIENOS