Tradicinė „Kauno rudens mugė“ sugrįžta į Laisvė alėją | Diena.lt

TRADICINĖ „KAUNO RUDENS MUGĖ“ SUGRĮŽTA Į LAISVĖ ALĖJĄ

  • 9

Rugsėjo 16-18 dienomis Laisvės alėjoje nusidrieks per 500 baltų palapinių. Išskirtiniai amatai, Lietuvos kūrėjų gaminiai, kulinarinio paveldo atradimai ir gausybe kitų prekybininkų suvažiuos iš visos Lietuvos. Viliojantys prekystaliai bei nosį kutenantys kvapai visą savaitgalį lauks Kauno miesto gyventojų ir svečių.

Tradicinę mugę vainikuos netradicinis renginys

Pirmą kartą „Kauno rudens mugės“ organizatoriai kviečia Kauno miestą susirinkti į bendrą rudens vakarienę.

„Šis ruduo mus pasitiko su šaltuku, bet nepaisant to mes norime pakviesti miesto gyventojus ir svečius susiburti jaukiai bendruomenės vakarienei. Įsileiskime rudens grožį, kartu susirinkę į šventinę vakarienę, kuri vyks rugsėjo 17 dieną Laisvės alėjoje, šalia miesto savivaldybės“, – teigė mugės organizatoriai.

Visų užsiregistravusių ir atvykusių į šventinę vakarienę lauks nuostabus koncertas, kuriame pasirodys žymiausios Lietuvos folkloro grupės – „Kitava“ ir „Žalvarinis“.

Visą informaciją – kaip užsiregistruoti ir ką reikia pasiruoši vakarienei, kad galėtumėte tapti šio renginio dalimi, – galite rasti čia.

Šeimoms skirta zona mugėje

Laisvės alėjoje esantis nuostabus Muzikinio teatro sodelis trim dienoms taps šeimų zona. Pagrindinis šios zonos renginys – rudeninių darbelių paroda – skirtas vaikams.

„Mums įprasta, kad kiekvieną rudenį vaikai kartu su tėveliais darželiams ir mokykloms kuria šedevrus iš rudeninių gėrybių. Kviečiame šeimas sukurti savo rudens gėrybių darbelį ir jį atnešti į Muzikinio teatro sodelį“, – ragina mugės organizatoriai.

Renginio organizatoriai paruošę ir staigmenų: „Darbeliai laukiami nuo rugsėjo 16 d. 13 val. iki 18 d. 13 val. Visi jie bus registruojami ir fotografuojami. Nuotraukas kelsime į internetinį puslapį, kuris specialiai sukurtas šiam renginiui. Daugiausiai dėmesio sulaukusio šedevro autorius bus apdovanotas nuostabiomis dovanomis, kurias paruošė mugės dalyviai“.

Išskirtinių talentų paieška 

Dar viena mugės naujiena – konkursas „Kauno talentas 2022“.

„Šio konkurso tikslas – suteikti galimybę mugės svečiams užlipti ant scenos ir tapti šio tradicinio renginio dalimi. Konkursas vyks pirmąją mugės dieną. Raginame registruotis visus! Didelių pasiruošimų tam nereikia, mūsų tikslas – atrasti talentus, kurie ir be sceninių gudrybių geba užburti žmones“, – akcentuoja organizatoriai.

Daugiau informacijos apie konkurso taisykles ir dalyvavimo sąlygas rasite čia. 

Išskirtiniai gaminiai ir produktai

Visas tris mugės dienas vyks įvairiausi pasirodymai pagrindinėje renginio scenoje. Koncertuos įvairiausi ansambliai, kurių muzika suteiks dar didesnio jaukumo šiam renginiui.

Tarp tradicinių gaminių galėsite atrasti ir neįtikėtinų naujienų – magiškų kristalų, bičių vaško drobelių, Lietuvoje kuriamų drabužių, kurie skirti jūsų augintiniams, kabančių žvakidžių ir dar daugiau rankomis kuriamų įdomybių.

Mėgstantys neįprastus skonius turės galimybę paragauti marinuotų putpelių kiaušinių bei sraigių produktų. Ir tai tik maža dalis to, ką atrasite rugsėjo 16-18 dienomis vyksiančioje mugėje!

Daugiau informacijos apie renginį rasite čia.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

jau keli metai

tokiuose renginiuose nesilankom. Juo labiau šįmet. Nesąmonė mėtyti pinigus ir pirkti nebūtinus daiktus.

Anonimas

Ko tenai eiti i tą mugę, pinigų nėra ,viskas brangsta o ir toks sezonas ,kur reikia pasisaugoti nuo peršalusiu žmonių.

Pirmyn ibendras vakarienes

Po triju dienu susirgimai bus virs 3ju tukstanciu....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS