Treneriai nurimo: atlyginimai nevėluoja | Diena.lt

TRENERIAI NURIMO: ATLYGINIMAI NEVĖLUOJA

Praėjusį mėnesį dienraščio redakciją pasiekė Kauno sporto trenerių anoniminis skundas, kuriuo informuota, kad jiems vėluoja atlyginimai. Sutrikimas buvo laikinas – su treneriais atsiskaitoma laiku.

Balandžio antroje pusėje Kauno sporto mokyklų treneriai pranešė, jog jiems vėluoja ir avansiniai mokėjimai, ir atlyginimas. Skunde taip pat buvo nurodyta, kad kai kuriems treneriams buvo klaidingai paskaičiuoti koeficientai ir pervesta netiksli pinigų suma.

Nors dauguma mokyklų patvirtino, kad alga vėlavo, tačiau prie paties skundo prisidėjo ne visi. Šio rašto nepasirašė kai kurios mokyklos, tarp jų ir Kauno sporto mokykla "Viltis", kurios vadovas yra Vaclovas Kidykas.

Savivaldybės įmonės "Kauno biudžetinių įstaigų buhalterinė apskaita" vadovas Audrius Lukoševičius patvirtino, kad šiuo metu visos problemos yra išspręstos ir pinigai pervedami laiku.

"Reikėjo keisti programą ir ranka suvesti duomenis. Turėjome tai padaryti tam, kad treneriai iš viso gautų atlyginimus. Tai buvo laikinas nepatogumas. Už balandį jau pervesti avansiniai mokėjimai, atlyginimai taip pat bus mokami tada, kai priklauso", – garantavo A.Lukoševičius.

Pernai spalį Kauno miesto taryba priėmė sprendimą kurti naują įstaigą – "Kauno biudžetinių įstaigų buhalterinė apskaita". Ši įmonė veiklą pradėjo šių metų pradžioje. Pagrindinis jos tikslas – tvarkyti Kauno savivaldybei priklausančių įmonių finansus. Taip siekta sutaupyti lėšų, nes reikia mažiau buhalterių. Iš pradžių naujoji įstaiga pradėjo tvarkyti tik aštuonių Kauno sporto mokyklų finansus, tačiau neslepiama, kad ateityje ji perims ir kitų savivaldybės įstaigų buhalteriją. Tarp jų – ir mokyklų.

Skaičiuojama, kad iki šių metų pabaigos iš 220 buhalterių turėtų likti 120. G.Petrausko teigimu, sutaupyti 100 etatų miestui yra labai daug.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Redakcijai

Nekantriai laukiam straipsnio, ar pavyks Lukoševičiui išmokėti treneriams avansus

Geležinkelio stotis

Gerbiamieji direktoriai,jums liepta nelįst vardan finansinio savarankiškumo po "Kauno biudžetinių įstaigų buhalterinė apskaita"traukiniu, nes šis traukinys "greitasis" - BE MAŠINISTO ir greitai gali įsirėžti į savivaldybę.

trenere

Man nesuprantamas vadovo A. Lukoševičiaus paaiškinimas apie kažkur ranka vedamus duomenis, kad treneriai iš vis gautų atlyginimus. Reikėjo gerbiamieji prieš kuriant naują įstaigą viskam pasiruošti. Gal per mažai kompetencijos ir supratimo apie savo darbą turi šis vadovas?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS