Trijų valandų sporto iššūkis! Ar išdrįsite priimti? | Diena.lt

TRIJŲ VALANDŲ SPORTO IŠŠŪKIS! AR IŠDRĮSITE PRIIMTI?

  • 0

Projekto „Kaunas sportuoja“ komanda meta iššūkį aktyviausiems ir ištvermingiausiems. Rugsėjo 1-ąją S. Dariaus ir S. Girėno stadione vyks treniruočių maratonas - „Sporto iššūkis. Vasara 2018“. Renginys  nemokamas.

„Vasara mūsų sporto centre buvo kaip niekad intensyvi. Kasdien miestiečius kvietėme į tris, keturias viešas treniruotes. Tad kelias valandas truksiantis treniruočių maratonas – logiškas sportiškos vasaros finišas bei pozityvios energijos užtaisas rudeniui“ – sako Giedrius Bielskus, S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro vadovas.

Nuo bokso iki šokių

Sporto iššūkį nepabijojusių priimt kauniečių laukia net penkios treniruotės, vedamos profesionalių trenerių. Šeštadienio rytas senajame Kauno stadione prasidės jėgai ir ištvermei lavinti skirta treniruote „Functional beat“, kurią ves trenerė Inga Mačiulytė.

„Šios treniruotės metu atliekami kompleksiniai pratimai, kurių metu stiprėja visi kūno raumenys, lavinama ištvermė ir efektyviai deginamos kalorijos. Gerėja ir širdies bei kraujagyslių sistemos darbas, pagreitėja medžiagų apykaita – smegenys geriau aprūpinami deguonimi. Tai idealus būdas nusikratyti rytinio stingulio“, - pasakoja trenerė.

Iš Ingos estafetę perims tiek vyrų, tiek moterų pamėgta bokso treniruotė su Alanu Dzeranovu. Jo treniruotėse pabuvoję sportininkai sako, kad Alano vedami užsiėmimai veda iš proto ir verčia iš koto. Buvęs  krepšininkas šiandien yra sveikos gyvensenos judėjimo „My Hero“ komandos narys, įsitikinęs, jog sveikata yra mūsų rankose ir nereik ieškoti priežasčių tingėti: sportas prailgina gyvenimą, tad nusiteikite rimtai – su Alanu nepatinginiausite.

„Teoriškai žmogaus genuose užprogramuota gyvenimo trukmė yra 140 metų, tačiau praktiškai – vidutinė gyvenimo trukmė, deja, kone dvigubai trumpesnė. Mes patys trumpiname savo gyvenimą sąmoningai pasirinkdami hipodinamiją: nejudame arba judame minimaliai“, - sako A. Dzeranovas.

Trečia iš eilės aukšto intensyvumo treniruotė - intervalinė su Agne Girniūte. Jeigu turėsite jėgų po jos,  maratoną pratęs pozityvioji „Zumba“ su Karolina Budryte: „šokti „Zumba“ - tai tas pats, kas dalyvauti šventėje: tai paprastos, bet žaismingos choreografinės kombinacijos, daug geros nuotaikos ir sudegintų kalorijų!“

„Sporto iššūkis. Vasara 2018“ vainikuos jogos pamoka su Indonezijoje žinias gilinusia trenere Giedre Bernotaite. 

Sportas – visų pirma malonumas

Pasak projekto „Kaunas sportuoja“ autorių, tiek vasarą vykusių sporto treniruočių, tiek jų finišą simbolizuojančio „Sporto iššūkis. Vasara 2018“ tikslas visų pirma telkti kauniečius: ne tik duoti, bei ir mainais pasisemti teigiamų emocijų, atrasti bendraminčių ir žinoma, sveikai bei aktyviai praleisti laisvalaikį.

„Užsiimti aktyvia fizine veikla verta jau vien dėl užliejančio energijos pliūpsnio, teigiamos emocinės būsenos ir kylančios motyvacijos, pamačius sporto rezultatus veidrodyje“, - sako sveikos gyvensenos judėjimo „My Hero“ komandos narys Alanas ir pabrėžia, kad sportas nei brangiai kainuoja, nei atima daug laiko. Tai, anot trenerio, tik mūsų pačių susigalvoti pasiteisinimai.

„Skirkite laiko sau kiekvieną dieną. Sunkiausia nuspręsti veikti. Visa kita tėra atkaklumas. Net ir mažas žingsnelis tobulėjimo link yra didelis laimėjimas, - antrina „Sporto iššūkis. Vasara 2018“ organizatorė ir jogos trenerė Giedrė Bernotaitė. – Labai didžiuojamės visais, kurie vasarą praleido sportuodami su mumis ir tikimės juos pamatyti šioje simbolinėje uždarymo šventėje.“

Sporto iššūkį kviečiami priimti visi norintys, tačiau tikrai nebūtina išbandyti visas treniruotes. Pasak G. Bernotaitės, dauguma jų yra aukšto intensyvumo ir reikalauja gero fizinio pasirengimo. Jeigu šiek tiek abejojate savo jėgomis – galite rinktis vieną ar kelias iš penkių siūlomų „Sporto iššūkis. Vasara 2018“ treniruočių.

Paskutinieji renginiai stadione

Pirmąjį rugsėjo savaitgalį kauniečių laukia ne tik sporto iššūkis. Sekmadienį čia vyks tradicinė miesto bėgimo šventė „Ąžuolyno bėgimas su RIDO“. Kadangi tai vieni iš paskutiniųjų renginių senajame S. Dariaus ir S. Girėno stadione prieš rekonstrukciją, organizatoriai ragina nepraleisti šios istorinės progos.

„Sporto iššūkis - nemokamas, registruotis nereikia. Viskas, ką sporto iššūkį priimantiems kauniečiams rekomenduojama atsinešti su savimi, tai treniruočių kilimėlis ir vandens buteliukas“ – sako Dariaus ir S. Girėno sporto centro vadovas Giedrius Bielskus.

Esant nepalankioms oro sąlygoms, renginys vyks Kauno sporto halėje. Taip pat renginio metu vyks išankstinis „Ąžuolyno bėgimas su RIDO” dalyvių numerių atsiėmimas.

„Didžioji dalis mūsų organizuojamų sporto renginių yra nemokami, kaip ir daugiau nei pusė „Ąžuolyno bėgimo“ distancijų. Norime, kad visiems kauniečiams būtų užtikrinta teisė į sveiką gyvenseną per sportą. O ypač šeimoms su vaikais“, - sako G. Bielskus kviesdamas į vasaros sezono uždarymo šventę.

Daugiau informacijos apie S. Dariaus ir S. Girėno sporto centre vykstančius renginius čia: www.sportohale.lt

GALERIJA

  • Trijų valandų sporto iššūkis! Ar išdrįsite priimti?
  • Trijų valandų sporto iššūkis! Ar išdrįsite priimti?
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS