Trijų valstybių ugniagesiai bendrauja kaip broliai | Diena.lt

TRIJŲ VALSTYBIŲ UGNIAGESIAI BENDRAUJA KAIP BROLIAI

  • 0

„Artimui pagalba, Dievui garbė!“ Šis šūkis rugsėjo 29 d. Raudondvario dvaro menų inkubatoriuje vykusioje Kauno rajono priešgaisrinės saugos tarnybos 20-mečio šventėje skambėjo ne kartą.

Sukakties proga pasveikinti įstaigos direktoriaus Ryčio Velžio ir jo pavaduotojo Algirdo Žandaro atvyko Kauno rajono savivaldybės vadovai, šauliai, kolegos iš Lipės apskrities (Vokietija) ir Punsko valsčiaus (Lenkija).

Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininkas Vidas Barauskas pabrėžė, kad ugniagesių šūkis yra senas ir nuoširdus, o nesavanaudiškumas ir pasiaukojamas yra šios išskirtinės profesijos žmonių savybės. „Tėvynė prasideda nuo to, ką nešiojame širdyje. O kas gali būti kilniau ir svarbiau, kaip pagalba artimui?“ – kalbėjo svečias.

R. Velžys prisiminė įstaigos kelią, kuris buvo nelengvas: labai trūko technikos, patirties, finansavimo. Tačiau mero Valerijaus Makūno nuolatinis dėmesys ir įgyvendinti tarptautiniai projektai padėjo tarnybai atgimti.

Lietuvių, vokiečių ir lenkų ugniagesiai jau daug metų bendrauja kaip broliai: dalijasi patirtimi, įgyvendina bendrus projektus, dalyvauja mokymuose, pratybose. Kartu su lenkais du Kauno rajono savanoriai ugniagesiai baigė narų, penki – pirmosios pagalbos kursus, keturi – medkirčių, 30 – galinčių gesinti gaisrus, 10 – galinčių dirbti prevencinį darbą, o 40 – su kvėpavimo aparatais.

Įgyvendinti tarptautiniai projektai padėjo atnaujinti gaisrinių pastatus, įsigyti technikos. Šiandien Kauno rajono priešgaisrinę tarnybą sudaro devynios gerai parengtos komandos, planuojama statyti gaisrinės pastatą Kauno LEZ teritorijoje, Ramučiuose.

„Puikiai žinau ugniagesių situaciją kitose savivaldybėse, todėl galiu drąsiai sakyti, kad jūsų tarnyba yra ne viena iš geriausių, o geriausia“, – kalbėjo V. Barauskas.

„Jūsų kelias sunkus, bet labai garbingas. Jūsų profesija tarp tų, kuriomis žmonės pasitiki labiausiai. Linkiu išsaugoti šį pasitikėjimą. Mes didžiuojamės jumis, o jūs didžiuokitės savo profesija!“ – dėkojo ugniagesiams V. Makūnas. R. Velžys už nuolatinę tarnybos globą merui įteikė Šv. Florijono statulėlę.

Lietuviai ugniagesiai su kolegomis iš Lenkijos ir Vokietijos keitėsi atminimo dovanomis, medaliais. Skambėjo abipusiai padėkos žodžiai ir patikinimai tęsti prasmingą bendradarbiavimą.

Kauno rajono savivaldybės ženklais už partnerystę apdovanotas Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininko pavaduotojas Tomas Sušinskas, Vytauto Didžiojo šaulių 2-osios rinktinės vadas Vytautas Žymančius, Punsko ugniagesys savanoris Stasys Vaičiulis, ugniagesiai savanoriai Matas Dainoras ir Antanas Juočionis.

Padėkos už ilgametį bendradarbiavimą ir savanorystės skatinimą įteiktos Punsko ugniagesiui Dariui Valinčiui, UAB „Tometa“ direktorei Editai Činikaitei, UAB „Kauno autoservisas“ direktoriui Tomui Chlastauskui, savanoriams ugniagesiams Kęstučiui Mazecui, Povilui Narkevičiui, Leonui Tamulevičiui, Vilkijos komandos ugniagesiui Vaidui Dailidei, Lapių ugniagesių komandos vadovui Tomui Astrauskui, Čekiškės komandos ugniagesiui Aurimui Olbutui.

Renginyje, kurį vedė Andžela Mickutė, koncertavo Kauno diksilendas „DxXband“ (solistė Vaiva Venslovienė).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS