Aibę pažeidėjų užfiksavęs kaunietis: pažaboti kelių erelius – misija neįmanoma? | Diena.lt

AIBĘ PAŽEIDĖJŲ UŽFIKSAVĘS KAUNIETIS: PAŽABOTI KELIŲ ERELIUS – MISIJA NEĮMANOMA?

  • 59

Vienos kelionės metu nuo Dainavos mikrorajono link turgavietės prie Kauno pilies ir atgal šeštadienį važiavęs kaunietis vaizdo registratoriumi užfiksavo tris vairuotojus-pažeidėjus. Vyras neslepia, išvydus tokią situaciją miesto gatvėse, viltis pažaboti kelių erelius atrodo tampanti neįmanoma – jų negąsdina net žinojimas, kad kur nors gali papulti „į nasrus“ trikojui greičio matuokliui.

Manevras prieš pat radoną šviesoforo signalą

Vieną Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidėją savo kelionės metu kaunietis užfiksavo šv. Gertrūdos gatvės sankryžoje. Atsakingai stabtelėjęs prie šviesoforo prieš užsidegant raudonam jo signalui vyras pamatė įžūliai lengvąjį automobilį „Audi“, už kurio jis sustojo, kone puslankiu apvažiavusį ir į Šauklių gatvę pasukusį „Subaru“ vairuotoją.

„Ši sankryža yra pažymėta geltonomis linijomis – vadinamaisiais koriais, nurodančiais, kad vairuotojai į tokią sankryžą gali įvažiuoti tik įsitikinę, kad nesukels spūsčių joje. O vakar čia buvo pilna automobilių. Be to, netrukus turėjo užsidegti raudonas šviesoforo signalas. Tačiau, regis, „Subaru“ vairuotojui tai – nė motais“, – plūdo su redakcija susisiekęs kaunietis.

Pagal KET, už paprastą ištisinės linijos kirtimą gresia 170–230 Eur. bauda.

Nuomonės išsiskyrė

Vaizdo registratoriumi fiksuotu minėto KET pažeidėjo situacijos įrašu vyras pasidalijo ir socialinio tinklo „Facebook“ grupėje „Kur stovi policija Kaune“. Jis netruko pakurstyti diskusijos tarp internautų. „Manevras pradėtas nedegant raudonai, jei būtų nebaigęs manevro, būtų sukėlęs avarinę situaciją“, – rašė Stanislovas.

„O kas čia negerai? Persirikiavo į kitą juostą ir nuvažiavo. Juolab iš tos juostos sukti galima. Kliūtį sudarė automobilis, sustojęs priekyje“, – Stanislovui antrino Sergėjus. Tuo tarpu jam prieštarauti suskubo Kęstutis: „O kas čia gerai? Pavojingas manevravimas, ištisinės linijos kirtimas. Turėjo pasirinkti saugų greitį, įvertinti padėtį degant geltonam šviesoforo signalui. Kelių gaidelis ir tiek! Be to, lenkė prieš sankryžą ištisa linija“.

„Smegenis reikėtų įjungti vairuojant. Girdėjau, kad nekenkia“, – KET pažeidėją kritikavo Lukas ir pridūrė, kad vadovaujantis tokia logika ir įvyksta avarijos, nes kelių ereliams net trikojai greičio matuokliai nepadeda suvaldyti nederamo elgesio keliuose. „Kad tas su „Audi“ užmigo, tai ką daryt?“, – klausė Edvinas ir tuoj pat sulaukė atkirčio.

„Audi“ vairuotojas ne tik apie save galvoja, priešingai nei daugelis kitų. Sankryža – užkišta, tai jis nusprendė ir nelysti“, – internautų puolimo sulaukusį „Audi“ vairuotoją pateisinti bandė Andrius. „Audi vairuotojas galėjo važiuoti, bet turėjo teisę ir nevažiuoti. Čia tokių vaizdų gatvėse pilna ir tokius įrašus būtų galima kelti ir kelti“, –  akcentavo Laurynas.

Spustelėjo greičio pedalą

Dar vienas KET pažeidėjas tos pačios kauniečio kelionės metu užfiksuotas Jonavos gatvėje. Čia pastebėtas degant raudonam šviesoforo signalui greičio pedalą spustelėjęs ir tolyn tiesiai nurūkęs lakstūnas.

„Matyt, taupė laiką saugumo kaina, nes prieš pėsčiųjų perėją sustoti, regis, nė neketino. Pamačius tokius vairuotojus taip ir norisi juos sustabdyti ir paklausti, ar jie dar nors kartą atsiverčia Kelių eismo taisyklių knygelę, ar kuria asmenines taisykles?“ – pasipiktinimo tokiu elgesiu „Toyota“ vairuotojo neslėpė vyras.

Pamačius tokius vairuotojus taip ir norisi juos sustabdyti ir paklausti, ar jie dar nors kartą atsiverčia Kelių eismo taisyklių knygelę.

Pagal KET, važiavimas esant draudžiamam šviesoforo signalui užtraukia baudą nuo 60 iki 90 eurų, taip pat gresia teisių atėmimas 1-6 men.

Užsienietiški numeriai – nebaudžiamumo garantas?

Trečiąjį atvejį, kai mieste buvo pažeistos KET, kauniečio vaizdo registratorius nufilmavo Tvirtovės alėjoje. Automobilio „Audi“ su užsienietiškais numeriais vairuotojas įžūliai nardė gatve – nerodydamas privalomųjų posūkių signalų jis aplenkė kitas transporto priemones, važiuojančias ta pačia kryptimi.

„Vairuotojai, sėdintys prie automobilio, paženklinto užsienietiškai numeriais, vairo, dažnai piktybiškai taip daro. Jie nusiperka tokias transporto priemones aukcione, laužyne ar kažkur kitur ir pažeidžiantys KET gali jaustis nebaudžiami. Nes net ir įkliuvęs Lietuvos pareigūnams, toks vairuotojas, vargu, ar gaus baudą. Ne paslaptis, kad policijai ieškant tokių pažeidėjų, neretai paaiškėja, kad transporto priemonės numeriai seniai išregistruoti ir negaliojantys. Gali būti, kad šitas vairuotojas sąmoningai taip manevruoja, nes jam nusispjaut ant greičio matuoklių ir kitų vairuotojus drausminančių priemonių“, – tūžo tris KET pažeidimus vienos kelionės metu užfiksavęs vyras.

Pagal KET, posūkių nerodymas užtraukia bauda nuo 30 iki 90 eurų. Taip pat gresia ir teisių atėmimas nuo 1-3 mėn.

Rašyti komentarą
Komentarai (59)

Romas

Kas jum bl Kaune su galvom negerai? Tai vienas sako kad reikia Waze žymėti kas 50 metru kad policija stovi, kitas stoja vis tik žaliai mirksėti pradėjus (uzp*** tokie juodai!!!) ir piktinasi kad kazkas ji aplenkė. Taip toliau tai tuoj be kamerų iš namų neišeisit ir skusit kiekviena pirstelejusi “ne vietoje”. Policija aiskina kad to kauniečio idėja meluoti visiems “yra labai gera mintis” o zurnaliugos lipdo skambias antraštes va ja je “pažaboti keliu erelius neįmanoma” nors realiai tai čia keliu debilus pažaboti reiktų kurie sharshala apie nieką daro. Deje bet ex-policija, kuri dabar deje vėl patampa milicija ir tokie zurnaliugos šita sarsala labai skatina. Aplenkęs esu ne viena debila kuris sustoja vos tik žalia sumirksi ir toliau lenksiu. Laikas pagaliau suprasti kad dėl tokiu debiloidu kamščiai yra trigubai didesni nei galetu būti.

lorenzo

tokie straipsniai ir video yra policijos surenkta akcija manipuliuojant masine psichologija kuri turi didelį nepasitenkinimą pareigūnų darbo metodais

Nekenciu

Keliu dur Neliu!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS