V. Matijošaitis: apsispręsti padėjo ir oponentų provokacijos | Diena.lt

V. MATIJOŠAITIS: APSISPRĘSTI PADĖJO IR OPONENTŲ PROVOKACIJOS

  • 454

„Sprendimas nebuvo greitas ir paprastas. Jį priėmiau tik rimtai apsvarstęs, pasitaręs su aplinkiniais. Stengiausi būti sąžiningas ir pats su savimi“, – teigė trečiosios Kauno mero kadencijos sieksiantis Visvaldas Matijošaitis.

Išplatino pranešimą

Penktadienį jis oficialiai patvirtino, kad dalyvaus kitais metais vyksiančiuose savivaldybių tarybų ir merų rinkimuose bei išplatino viešą pranešimą.

V. Matijošaitis atviravo, kad  jaučiasi miestui atidavęs tikrai nemažai – viena kadencija būnant tarybos nariu ir aštuoneri metai be pertraukų mero pareigose: „Tai beveik penktadalis viso mano gyvenimo.“

Kaunas yra miestas, kuriame galima kurti ir kurtis.

„Gerai žinau, kiek jėgų reikalauja šis darbas, jeigu jį atlieki kokybiškai, kad žmonės jaustų ir matytų apčiuopiamus rezultatus.

Kaunas pastebimai pasikeitė: iš nepelnytai apleisto ir kartais būdavusio net pajuokos objektu išaugome į patrauklų, šiuolaikišką miestą – Europos kultūros sostinę. Vietoje pašaipų dabar visi į Kauną žiūri su pagarba. Nes mes – kiekvienas kaunietis – esame to verti, savo miestą vieningai kurdami drauge“, – sakė V. Matijošaitis.

Vardijo darbus

Jis primininė, „Kaunas 2022“ vadovės Virginijos Vitkienės pasakytus žodžius per Europos kultūros sostinės uždarymo renginį praėjusią savaitę: „Kaunas yra miestas, kuriame galima kurti ir kurtis.“

„2015 metais, atėję dirbti, su „Vieningo Kauno“ kolegomis mieste radome vos vieną stovintį, bet ne dirbantį bokštinį kraną. Tai buvo ženklas, kokioje stiprioje stagnacijoje buvo atsidūręs miestas. Dabar situacija pasikeitusi kardinaliai“, – teigė Kauno meras.

Pasak jo, apsikuopta, susitvarkyta ne tik gatvėse, bet ir viešose erdvėse, parkuose, skveruose, sporto aikštynuose. „Keista prisiminti, kad tik dabar daugelyje vietų naujai nutiesti ir vis dar tiesiami šaligatviai, dviračių takai. Po dešimtmečių mūsų šalies nepriklausomybės…“ – pastebėjo V. Matijošaitis.

Keistai atrodo, kai savo politines kampanijas pradėję kandidatai, norėdami įgelti man, menkina visus miesto gyventojus.

Jo teigimu, Kauno veidas dar labiau išgražėjo patiems kauniečiams su savivaldybės prisidėjimu sutvarkius per pusantro šimto fasadų. Pilki ir sunykę pastatai įnešė daugiau ryškių spalvų.

„Tuo pat metu ruošėme namų darbus ir ėmėmės kur kas ambicingesnių darbų: Dariaus ir Girėno stadionas, Sporto halė, Ledo rūmai, olimpinių standartų baseinas.

Pats darbų įkarštis pirmo Lietuvoje „Mokslo salos“ muziejaus statybose – kitąmet planuojamas atidarymas. Dar laukia būsimas Čiurlionio koncertų centras, visa eilė naujų tiltų, Inovacijų pramonės parko startas Aleksote ir kiti miestui didelę pridėtinę vertę kursiantys projektai. Kažkam tai galbūt atrodo tik statybos, pastatų sienos, o aš sakau, kad taip kyla naujos erdvės, skirtos pirmiausia mūsų miesto žmonėms“, – nuveiktus ir planuojamus darbus vardijo Kauno vadovas.

Jo teigimu, vien žodžiais miesto nepakeisi, reikia daug ir kantriai dirbti: „Todėl visada stengiausi mažiau kalbėti, o daugiau veikti.“

Visvaldas Matijošaitis/Justinos Lasauskaitės nuotr.

Nesivels į intrigas

V. Matijošaitis įsitikinęs, kad kauniečiai mato rezultatus, pasiektus su atsidavusia komanda. „Turbūt tuo labiausiai ir skiriuosi nuo kai kurių politikos veikėjų: anie verčiau savo laiką, jėgas taškys apkalboms ir šmeižtui, negu idėjoms, naudingiems pasiūlymams, konkretiems darbams. Savo adresu įvairaus purvo esu sulaukęs nemažai, ypač dabar, kai rinkimai jau visai ant nosies. Bet ne veltui esu pravardžiuojamas krabu – turiu kietą šarvą, moku atsitraukt nuo pigių intrigų ir koncentruotis į darbus“, – teigė Kauno meras.

Jis neslėpė, kad pastarojo meto oponentų provokacijos, nukreiptos asmeniškai į jį, prisidėjo priimant šį sprendimą.

„Keistai atrodo, kai savo politines kampanijas pradėję kandidatai, norėdami įgelti man, menkina visus miesto gyventojus.

Esu principingas žmogus. Niekada nedarau lengvabūdiškų žingsnių, o šiuo atveju jaučiu didelę atsakomybę mažiausiai prieš trečdalį milijono gyventojų. Taigi nutariau paskutinį kartą atsiklausti savo darbdavių – kauniečių, ar galime dirbti toliau? Savo valią visus kviečiu išreikšti savivaldos rinkimuose kovo 5 dieną“, – kvietė V. Matijošaitis.

Savivaldybių tarybų ir merų rinkimai vyks kitų metų kovo 5 dieną.


Kandidatai į Kauno merus:

Vytautas Juozapaitis (Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai)

Gintautą Labanauskas (demokratų sąjunga "Vardan Lietuvos“)

Aurelijus Veryga (Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga)

Mantas Bertulis (Laisvės partija)

Nijolė Putrienė (Liberalų sąjūdis)

Visvaldas Matijošaitis (Vieningas Kaunas)

Marijus Velička (Darbo partija)

Darius Razmislevičius (Socialdemokratų partija)

Rašyti komentarą
Komentarai (454)

Kaunietis

V.Juozapaitis laimės.

aha

,,Inetligentas'' balsuos,o tikri inteligentai sakė,kad NE.Ir taškas.

Nekreipk dėmesio,

Visvaldai, šunys loja, karavanas eina. Ateisim balsuot už tave
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS