V. Matijošaitis: žmonės nuspręs, kur statyti paminklą A. M. Brazauskui | Diena.lt

V. MATIJOŠAITIS: ŽMONĖS NUSPRĘS, KUR STATYTI PAMINKLĄ A. M. BRAZAUSKUI

Kauno politikams antradienį apsisprendus statyti paminklą Algirdui Mykolui Brazauskui, meras Visvaldas Matijošaitis teigia, kad dėl šios iniciatyvos ir buvusio prezidento įamžinimo vietos dar bus rengiama gyventojų apklausa.

„Tai čia žmonės ir nuspręs, ar statyti, ar nestatyti. (...) Mes darysime viską – ir apklausą, ir vietą rinksime, ir žmonės rinksis. Mes nedarom nieko patys ir dar mes padarom šiek tiek greičiau viską, ir iki galo“, – žurnalistams po tarybos posėdžio sakė V. Matijošaitis.

Prašomas patikslinti, ar vyks miestiečių apklausa dėl paminklo vietos, jis nurodė „be abejo“. Meras vis dėlto pažymėjo, kad pats vis dėlto statytų paminklą Istorinės Prezidentūros kieme.

„Man ji (Istorinė Prezidentūra) patinka, aš statyčiau ten, bet čia nuspręs žmonės“, – teigė meras.

J. Elinsko/BNS nuotr.

Idėją statyti paminklą šioje vietoje kritikuoja pačios Istorinės Prezidentūros atstovai, kai kurie kultūros veikėjai, politikai, tarp jų – ir kultūros ministras Simonas Kairys.

Kritikai teigia, kad ši vieta skirta pirmosios Lietuvos respublikos vadovų atminimui, taip pat pasigenda nuoseklesnės strategijos įamžinant žinomų asmenų atminimą, akcentuoja Kauno valdančiųjų subjektyvumą sprendžiant pagerbti būtent A. M. Brazauską.

„Ministrai yra kintamas dalykas, jie šiandien vieni, rytoj kiti. Čia nespėsi į konfrontaciją, man svarbu Kauno žmonės“, – į tai sureagavo V. Matijošaitis.

Mero manymu, A. M. Brazauskas yra labiausiai nusipelnęs nepriklausomybę atkūrusios Lietuvos vadovas.

„A. M. Brazauską aš gerai pažinojau kaip ūkišką, dirbantį žmogų ir inžinerinio mąstymo. Ir jis Lietuvai, manau, kad daugiausiai iš visų vadovų yra davęs“, – kalbėjo V. Matijošaitis.

Jis Lietuvai, manau, kad daugiausiai iš visų vadovų yra davęs.

Siekį inicijuoti paminklo statymą būtent dabar jis grindė turima dauguma taryboje ir galimybe priimti tokius sprendimus: „Todėl, kad gal šiemet aš čia esu ir taryba tokia susirinko, kuri gali nuspręsti ir padaryti.“

Kauno miesto savivaldybės taryba antradienį balsavimu pritarė iniciatyvai statyti paminklą A. M. Brazauskui, tačiau dėl jo tikslios įamžinimo vietos ketinama apsispręsti vėliau.

Kaip tarybos posėdyje sakė klausimą politikams pristatęs savivaldybės Kultūros paveldo skyriaus vedėjas Saulius Rimas, toliau planuojamas rengti viešasis konkursas – jo dalyviai pasiūlytų ir paminklo vietą, o idėjas vertins atrankos komisija.

Paminklas būtų statomas už savivaldybės lėšas, kiek jų reikės, turėtų paaiškėti atrinkus konkretų projektą.

Rašyti komentarą
Komentarai (330)

Anonimas

Brazauskas feisas paminkluose gaunasi labai baisus ir piktas. Krabas nori prezidentūros kiemelį paverst mauzoliejum kur vaikai bijos lankytis.

Tiesiai- šviesiai

Žinoma, reikėtu kad visi kauniečiai sprestu ka ir kur statyti ale-bet-tačiau:D) jų rinktas meras turi teisę spręsti pats. Kodėl? Taip trumpiau o ir todėl, kad jį žmonės išrinko vieningai ir gausiai /ar ne 70%/ ir net jokios rinkiminės reklamos neprireikė. Taip pat iki šiol jo visi sprendimai buvo teisingi, reikalingi ir ūkiški. O tiems kas labai nori paskaičiuoti kur ir kiek jis nusuko, patarčiau paskaičiuot kiek nusuko landzbergyno gauja visos Lietuvos mastu. Dingo Taivanio milijardas, 90 milijonų skirtų nemokamo interneto įvedimui šalyje, Nacionalinio stadiono nuplauti per kazino 47 milijonai/netikiu kad jie buvo Stapulionio pavokti/ Vilniaus mero benkunsko giminės klano vogimai iš ligonių kasų, butaforinių tik popieriuose esančių projektų ir t.t. Kam Matjošaitis net iš tolo su savo vietiniais prasisukimo reikaliukais neprilygsta :D)

Caras nuspręs?

Cirkas be pinigų
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS