Vainikas ant stogo naujoje Kauno erdvėje: stato verslo centrą | Diena.lt

VAINIKAS ANT STOGO NAUJOJE KAUNO ERDVĖJE: STATO VERSLO CENTRĄ

  • 16

Šalia Nemuno salos besikuriančiame naujajame Kauno centre vis labiau ryškėja čia kylančio naujo verslo kvartalo kontūrai.

Karaliaus Mindaugo prospekte sėkmingai užbaiginėjami modernaus verslo centro SQVERAS statybos darbai. Daugiau nei 6 tūkst. kv. m ploto A+ energinio naudingumo A klasės biurų kompleksą bendrovės „KM 35“ užsakymu stato bendrovė „YIT Lietuva“. Planuojama, kad verslo centras duris atvers jau šių metų pabaigoje.

Kaip teigiama pranešime spaudai, „Architektų biuro G. Natkevičius ir partneriai“ greta pagrindinio pėsčiųjų tilto į Nemuno salą ir „Žalgirio“ areną suprojektuotas verslo centras SQVERAS drauge su šalia esančiais biurais sudarys modernų verslo kvartalą, kuriame kuriasi tarptautinės ir Lietuvos kompanijos.

Bendrovės „KM 35“ atstovė J. Juozaitienė sako, kad pastaraisiais metais Kaunas sulaukė didelio tarptautinių kompanijų dėmesio ir investicijų, todėl mieste stipriai išaugo šiuolaikiškų, centrinėje miesto dalyje įsikūrusių premium klasės biurų poreikis.

„Kaune telkiasi vis daugiau aukštos pridėtinės vertės ir informacinių technologijų įmonių. Tai tapo impulsu modernaus verslo kvartalo Nemuno krantinėje susiformavimui ir plėtrai. Matydami augantį A klasės administracinių erdvių poreikį, nusprendėme statyti tokį biurų pastatą, kuris patenkintų tiek didesnio ploto patalpų ieškančių, tiek vidutinio dydžio bendrovių poreikius ir darniai įsilietų į Nemuno krantinėje besikuriančio verslo rajono erdvę“, – sako J. Juozaitienė.

Naujajame verslo centre galės dirbti apie 700 žmonių. Į jį savo biurą perkelti planuoja ir pati bendrovė „YIT Lietuva“, kurios vadovas Kęstutis Vanagas pažymi, kad šiandien dėl geriausių talentų konkuruojančios ir efektyviai dirbti siekiančios šiuolaikinės įmonės savo biurų patalpų kokybei skiria itin didelį dėmesį. 

Naujasis A klasės verslo centras atitiks A+ energinio naudingumo klasės reikalavimus. Šios klasės pastatams būtina turėti papildomą atsinaujinantį energijos šaltinį, kuriuo naujajame pastate taps geoterminiai gręžiniai. Verslo centro šildymo sprendimai įrengti taip, kad vasarą galėtų būti naudojami pasyviam patalpų vėsinimui.

„Projektuodami verslo centrą ypatingą dėmesį skyrėme tiek technologijoms, tiek architektūrai. Pirmiausiai galvojome apie žmogų ir būsimą darbuotoją – kaip jiems užtikrinti ypač draugišką mikroklimatą. Taip pat turėjome tikslą pastatą organiškai įkomponuoti į esamą aplinką. Siekiant darniai užbaigti prospekto verslo pastatų grandinę ir sukurti jaukias erdves, buvo pasirinka statyti dviejų korpusų pastatą, kurio viešos erdvės net pagal savo mastelį artėja prie žmogaus ir S. Daukanto pėsčiųjų gatvės. Iš vieno pastato į kitą bus žvelgiama tarsi per gatvelę, o verslo centro kieme bus įrengta aikštelė, taip pat sutvarkytas šalia esantis parkelis. Jis taps poilsio zona darbuotojams ir patrauklia viešąja erdve miestiečiams“, – pasakoja projekto architektas. G. Natkevičius.

SQVERĄ sudaro du korpusai – taisyklingos stačiakampio formos pastatas, kurio kiekvienas iš septynių aukštų užima 530 kv. m. plotą, ir netaisyklingas keturkampis korpusas su aštuoniais 310 kv. m. ploto aukštais. Abiejų korpusų fasadus puošia aliuminio – stiklo konstrukcijos su vertikaliais aliuminio elementais. Dviejų lygių požeminėse automobilių stovėjimo aikštelėse bus įrengta daugiau kaip 140 stovėjimo vietų. Be to, požeminėje aikštelėje ir greta pastato bus įrengtos 25 dviračių saugojimo vietos. Verslo centro nuomininkams bus siūlomos ne mažesnio kaip 150 kv. m. ploto patalpos. Patalpų nuomos kaina verslo centre sieks 12-15 eurų už kvadratinį metrą.

GALERIJA

  • Vainikas ant stogo naujoje Kauno erdvėje: stato verslo centrą
  • Vainikas ant stogo naujoje Kauno erdvėje: stato verslo centrą
  • Vainikas ant stogo naujoje Kauno erdvėje: stato verslo centrą
  • Vainikas ant stogo naujoje Kauno erdvėje: stato verslo centrą
Bendrovės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (16)

...

Tai koks bus to krematoriumo našumas?..

nesvarbi ta baisi stiklinė architektūra

Svarbu kiek " babkių" sukris į mento mero kišenę ir šeimos kišenę.Kaunas virsta mento- žuvies galva fabriku.Kur suteka visos lėšos? Ar ši žuvies galva dar atskiria privačius ir viešus finansus bei interesus?

o lietuviškų žodžių

lietuvių kalboj nebeliko, ar SKVERAS nelygis ? Q raidės MŪSŲ abėcėlėje nėra. Visiškas bukių išsidirbinėjimas. Provincialai – kad ir nežmoniškai, bile kitoniškai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS