Vaizdingų Nemuno pakrančių Kauno rajone tvarkymas finansuojamas ir ES lėšomis | Diena.lt

VAIZDINGŲ NEMUNO PAKRANČIŲ KAUNO RAJONE TVARKYMAS FINANSUOJAMAS IR ES LĖŠOMIS

Kačerginės ir kitų Kauno rajono vietovių gyventojų, taip pat daugybės rajoną lankančių turistų labui šįmet baigiamas įgyvendinti „Kraštovaizdžio tvarkymas Kauno rajono savivaldybėje“.

Jo vertė – 143 543,90 euro, daugumą šių lėšų (122 012,31 euro) skyrė Europos regioninės plėtros fondas, likusią sumą – Kauno rajono savivaldybė.

Projekto vadovės – Savivaldybės administracijos Urbanistikos skyriaus vedėjo pavaduotojos Irenos Bertašiūtės teigimu, siekiama išsaugoti Nemuno pakrantės Kačerginėje (teritorijos tarp Palankių g. ir Nemuno) kraštovaizdį, natūralių jo elementų įvairovę, ypatingas savybes ir estetines vertybes, taip stiprinant ryšį tarp žmogaus ir jį supančios aplinkos.

„Siekiama, minimaliai keičiant natūralius kraštovaizdžio elementus, suformuoti ekologiškai stabilų kultūrinį kraštovaizdį, kuris sudarytų palankias sąlygas žmonėms gyventi, dirbti ir ilsėtis bei tenkintų Kačerginės, kaip kurortinės vietovės, poreikius – sukurti palankią rekreacinę aplinką, atkurti ir eksponuoti šiai teritorijai būdingos augmenijos rūšis. Projekto tikslinė grupė – Kačerginės gyventojai (seniūnijos pateiktais duomenimis, jų yra netoli 800) ir atvykstantys turistai“, – paaiškinta Kauno rajono savivaldybės pranešime.

Projektas finansuojamas pagal 2014–2020 metų ES fondų investicijų veiksmų programos prioriteto „Aplinkosauga, gamtos išteklių darnus naudojimas ir prisitaikymas prie klimato kaitos“ įgyvendinimo priemonę „Kraštovaizdžio apsauga“.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Nausiedianc

Kažko nesupratau..."Projekto vadovės – Savivaldybės administracijos Urbanistikos skyriaus vedėjo pavaduotojos Irenos Bertašiūtės teigimu, siekiama išsaugoti Nemuno pakrantės Kačerginėje (teritorijos tarp Palankių g. ir Nemuno) kraštovaizdį, natūralių jo elementų įvairovę, ypatingas savybes ir estetines vertybes, taip stiprinant ryšį tarp žmogaus ir jį supančios aplinkos..." Pirmiausia buvo visi natūralūs elementai suniokoti, išpjauti į biokurą. Per kelis metus škvalų ir uraganų dėka priekrantė, praradus natūralią pusiausvyrą, toliau buvo guldoma stichijos... Tariamo vandens kelio naujinimas taip pat "gražiai" pasižymėjo - upės apsauginė zona išvažinėta kaip tankų ! Ateis laikas kai visa fotovideo medžiaga bus padėta ant stalo !

Ačiū

LSDP ! Nesustojam džiaugtis sutryptais, primyžtais bei prišiktais pušynais... Ačiū tau tėveli McŪnai !

SUSIJUSIOS NAUJIENOS