Vakcinavimo akcija „Akropolyje“ pasiteisino: skiepytis atėjo šimtai, tėvai atvedė ir vaikus | Diena.lt

VAKCINAVIMO AKCIJA „AKROPOLYJE“ PASITEISINO: SKIEPYTIS ATĖJO ŠIMTAI, TĖVAI ATVEDĖ IR VAIKUS

  • 52

Antradienį Nacionalinis kraujo centras (NKC) Kauno „Akropolyje“ įrengė mobilų vakcinavimo punktą. Ši išvažiuojamoji skiepijimo akcija pranoko lūkesčius, mat prie vakcinų nutįso ilga eilė. Žmonės buvo skiepijami tiek sustiprinančiąja doze, tiek gavo ir pirmuosius skiepus.

Sulaukė didelio susidomėjimo

Prekybos ir pramogų centre „Akropolis“ NKC žmones skiepijo nuo 11 iki 16 val. Per šį laiką vakciną gauti be išankstinės registracijos panoro apie 300 žmonių. Vos tik įrengus mobilų patikros punktą, išsirikiavo norinčiųjų skiepytis eilės. Teko net atsivežti papildomai vakcinų.

NKC duomenimis, antradienį Kaune nuo koronaviruso mobiliajame vakcinavimo punkte paskiepyta apie 300 žmonių, iš jų apie 100 skiepijosi antrą kartą. Keturis vaikus skiepams atlydėjo tėvai. Skaičiuojama, kad dešimt žmonių neturėjo galimybių paso, penki „Akropolyje“ pasiskiepijo pirmąjį kartą.

NKC tokią skiepijimo akciją prekybos centre rengia antrąjį kartą. Pirmą kartą skiepytis „Pfizer“ sukurta vakcina jie pakvietė Vilniaus „Akropolyje“. Tąkart pasiskiepijo 111 žmonių, tad Kaune per dieną vakciną gavo ko ne tris kartus daugiau žmonių.

Vasarą NKC mobiliuosiuose punktuose skiepijo „Jannsen“ vakcina, o dabar – „Comirnaty“. Ši vakcina pasirinkta būtent dėl to, jog ji tinkamiausia norintiems gauti sustiprinančiąją dozę.

Patogi vieta

Į mobilų skiepų punktą atvykę kauniečiai tikino, kad pasirinko pasiskiepyti būtent „Akropolyje“, nes čia patogi vieta ateiti per pertraukėlę nuo darbų ar tiems, kurie gyvena centrinėje Kauno dalyje.

„Man labai patogu, nes arti namų. Gausiu sustiprinančią vakciną. Atėjo laikas pasiskiepyti, todėl nedvejodamas tai ir darau“, – teigė gyvoje eilėje laukęs vyriškis. Jam antrino ir senjorė. Moteris sakė, kad Kauno ledo rūmai jai sunkiai pasiekiami, todėl „Akropolis“ tapo gera alternatyva gauti trečiąją dozę. „Sunkiai paeinu, todėl man gerai, kad centre yra tokia vieta. Labai patogu“, – kalbėjo ji.

„Aš čia vietoj dirbu, tai ir atėjau. Nėra čia kuo abejoti, reikia ir viskas“, – antrino ir į septintą dešimtį įkopęs vyras.

NKC nuotr.

Skiepys ir kituose miestuose

Pasak NKC direktoriaus Dumanto Gutausko, vakcinacijos turo startas per didžiausius šalies prekybos centrus pradėtas prieš Naujuosius metus Vilniaus „Akropolyje“. Kaip teigė pašnekovas, jis tikrai pasiteisino ir sulaukė palankių gyventojų vertinimų, todėl akcija bus tęsiama ir kituose prekybos centruose.

Skelbiama, kad mobilus skiepų punktas trečiadienį bus įkurtas Vilniaus prekybos ir paslaugų centre „Panorama“. Čia pasiskiepyti bet kuria „Pfizer“ doze bus galima nuo 13 iki 18 val. Šiuo laiku kartu bus vykdoma ir kraujo donorystės akcija. Tad norintieji paaukoti kraujo, tai galės padaryti toje pačioje vietoje.

Tuo tarpu penktadienį NKC mobiliosios komandos skiepys net dviejuose miestuose – Panevėžio prekybos ir pramogų centre „Babilonas“ ir Klaipėdos „Akropolyje“. Šiuose prekybos centruose mobilūs skiepų punktai veiks nuo 11 iki 17 val.

NKC nuotr.

Sausio mėnesį bus ir daugiau NKC mobilios komandos išvykų į didžiausius prekybos ir pramogų centrus. Šiuo metu derinamos išvykų datos ateinančioms savaitėms, apie kurias bus paskelbta viešai artimiausiu metu. „Šiuo metu planuojame po prekybos centrus su vakcinomis keliauti mėnesį. Jei mūsų reikės, akciją pratęsim“, – pridūrė NKC vadovas D.Gutauskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (52)

VM

Vakar skiepijausi prieš pat 16 val.,žmonių buvo daug, bet viskas buvo taip puikiai organizuota - nereikėjo laukti nei prie dokumentų sutvarkymo, nei prie skiepų . Pagarba - buvo puikiai pasiruošta dideliam žmonių antplūdžiui.Ir dar .- nei vienam nebuvo bloga.

Nuomonė

Pvz., Lenkijoje gali pasiskiepyti bet kurioje vaistinėje!

to Vargšai vaikeliai

8+3 lygu 11. Tai ar 11-kos metelių vaikelis jau vaisingas vyras? Ar jauti tamsta, kokias nesąmones šneki? Be to, iš kur žinai, ar su 11-mečiu?...Yra ir daugiau ką apie tokias nesąmones pasakyti, bet...tiesiog neverta.Tai psichozė, bet ne tų, kurie skiepijasi, o tų, kurie adatos bijo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS