Valstybės dieną Kaune – gausybė šventinių renginių | Diena.lt

VALSTYBĖS DIENĄ KAUNE – GAUSYBĖ ŠVENTINIŲ RENGINIŲ

  • 14

Valstybės (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo) dienai paminėti kauniečių ir miesto svečių laukia turininga renginių programa. Ryškiausi jos akcentai – tradicija tapęs „Tautiškos giesmės“ giedojimas, „Operetė Kauno pilyje“, nemokamas muziejų lankymas, koncertai, rekordinio dydžio trispalvė ir viską vainikuojantys fejerverkai.

„Prasideda neeilinis savaitgalis, kuomet mūsų miestas drauge su visa Lietuva švęs Valstybės dieną. Liepos 6-ąją pratęsime gražią tradiciją apdovanodami nusipelniusius kauniečius Santakos garbės ženklais, o vienam jų bus suteiktas Kauno garbės piliečio vardas. Neatsiejama šių iškilmių dalis – drauge giedama „Tautiška giesmė“. Esame savo miesto ir šalies patriotai, todėl neabejoju, kad kauniečių giedamas himnas bus girdimas visoje Lietuvoje“, – sakė Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Pagerbs nusipelniusius miestui

Valstybės dienai skirtų renginių ir veiklų programa startuos jau sekmadienį ir tęsis iki pat Liepos 6-osios vakaro. Šventinės dienos išvakarėse pakilią nuotaiką pakilią nuotaiką kurs tarptautinis festivalis „Operetė Kauno pilyje“, skirtas profesionalios lietuvių operos 100-mečiui. Kauno valstybinio muzikinio teatro artistai žiūrovams dovanos Džiuzepės Verdžio operą „Traviata“.

Liepos 6-osios vidurdienį Vytauto Didžiojo Karo muziejaus sodelyje kauniečių lauks Vyčio Kryžiaus ordino vėliavos pakėlimo ceremonija. Čia pat, grojant Karinių oro pajėgų orkestrui, bus dedamos gėlės prie Nežinomo kareivio kapo ir Laisvės paminklo. Iškart po to miesto erdves užpildys atlikėjo Juliaus Vilnonio kariliono varpų muzikos koncertas.

Esame savo miesto ir šalies patriotai, todėl neabejoju, kad kauniečių giedamas himnas bus girdimas visoje Lietuvoje.

Kino teatras „Romuva“ filmų mėgėjus kviečia į laikinąją salę, kur laukia ypatingas seansas – naujasis Karolio Kaupinio filmas „Nova Lituania“, vos prieš savaitę pristatytas išankstinėje premjeroje.

Pirmadienio vakarą nuo 20 val. kauniečiai kviečiami į koncertą „Operos fejerija“ Kauno pilies prieigose. Valstybės dienos renginius vainikuos iškilminga apdovanojimų ceremonija, kurioje Santakos garbės ženklais bus įvertinti pasižymėję miesto herojai, taip pat suteiktos Garbės piliečio regalijos legendiniam krepšininkui Modestui Paulauskui. Šventinį renginį vainikuos fejerverkai.

„Tautiškos giesmės“ diena

„Šventę Kaunas pasitinka pasiruošęs – miesto erdvėse plevėsuoja trispalvės, o kauniečių laukia gausi renginių ir turiningų veiklų programa. Liepos 6-ąją švęsime ne tik Valstybės, bet ir „Tautiškos giesmės“ dieną. Tradicija tapęs Lietuvos himno giedojimas bendruomenėse, šeimose, drauge su kaimynais ar draugais nuties simbolinį vienybės tiltą per Kauną, Lietuvą ir pasaulį“, – kalbėjo Kauno savivaldybės Kultūros skyriaus vedėja Nomeda Prevelienė. 

Drauge su viso pasaulio Lietuviais kauniečiai „Tautišką giesmę“ giedos 21 val. Ši graži iniciatyva tęsiasi jau vienuoliktus metus iš eilės. Kauno bendruomenės kviečia žmones burtis įvairiose miesto erdvėse – Jiesios piliakalnio (Napoleono kalno) papėdėje, prie Kauno pilies.

„Tautiška giesmė aplink pasaulį“ idėjos autoriai, atsižvelgdami į šių dienų situaciją, ragina patirti bendrystės jausmą giedant gryname ore, saugiais atstumais tarp žmonių, o tam rinktis siūloma simbolines erdves – prie miesto upių ar ant skirtingus jų krantus jungiančių tiltų.

Himnas skambės ir iš atgimusios Vienybės aikštės, kur SBA grupė kauniečiams dovanos išskirtinį renginį – ant 13 aukštų BLC verslo centro bus išskleista 3 krepšinio aikštelių – 1306 kv. metrų – dydžio vėliava. Rekordinės trispalvės plotis siekia 27 metrus, o ilgis – daugiau kaip 48 metrai. Vėliava sveria per 100 kilogramų.

Į renginius kauniečiai raginami atsinešti trispalves bei primygtinai laikytis saugių atstumų.

Nemokamas muziejų lankymas

Kauno miesto muziejus atvers duris ir skatins turiningai praleisti dieną nemokamai aplankant ekspozicijas bei parodas. Kauno V. Kudirkos viešoji biblioteka skirtinguose filialuose visą liepos mėnesį demonstruos progines knygų, leidinių, taip pat menininkės Eglės Jesulaitytės tekstilės darbų parodas.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Adomas

Visas šventes mes norime švęsti dieną, o ne naktį. Kodėl įdomūs renginiai vyksta naktį? Kada baigsis šita praktika? Sakysite autobusai, troleibusai parveža. Puikiausiai žinote, kad ne į visus mikrorajonus. Be to, kodėl žmonės turi eiti iš namų, kai laikas nakties poilsiui? Jeigu kas nors nori baladotis naktimis, tai tegul eina į naktinius klubus, kodėl verčiate visus švęsti naktimis?

Istorijos Mokytoja

Tas piktokas komentorius gal labai nelaimingas ? Gal atidirbinėja už rubliukus ? Sakant , e-komjaunuolis pogrindininkas \ e-stribukas ? Jjie gadina orą , bet nedaro klimato , skant :)

Janina

Neikite ir negiedokite ,tupėkite namie ,pasislėpę už kompiuterio ir pilkite purvą ant tų kuriems ši šventė suteikia malonumą, o gal geriau nueikit prie Kauno pilies ir pasižiūrėkite į žmonių jūrą jų sypsenas,jų himno giedojimą ir nereiks inkšti ,kaip jums blogai gyventi....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS