Vasarą Kaune – nemokami renginiai saviugdos temomis | Diena.lt

VASARĄ KAUNE – NEMOKAMI RENGINIAI SAVIUGDOS TEMOMIS

  • 1

Vasara mieste taip pat gali būti labai įdomi ir prasminga. Šį teiginį bandys įrodyti aktyvių moterų bendruomenė iš Kauno, kuri šią vasarą miestiečiams siūlo net dvi dešimtis nemokamų renginių saviugdos temomis. Kaune vasaros vakarus galima praleisti turiningai ir prasmingai, gaunant ilgalaikės naudos savo vidiniam bei profesiniam augimui.

Visą vasarą, kiekvieno pirmadienio vakarą, nuo birželio 10 d., Kaune įsikūrusiuose „GAJA namuose“ vyks nemokamos profesionalių lektorių paskaitos, skirtos sveikatinimuisi, atsipalaidavimui nuo streso, gilesniam savęs pažinimui, vidiniam augimui, pasitikėjimo savo jėgomis skatinimui. Taip pat papildomų nemokamų paskaitų pirmadienio rytais žadama ir mamoms, auginančioms mažuosius.

Kaip teigia viena iš šios idėjos autorių ir sumanytojų Neringa Vygintauskienė, šių renginių tikslas – paskatinti žmones prasmingai ir turiningai leisti savo laisvalaikį, gilintis į save ir savo galimybių plėtimą, skatinti bendrauti, burtis į aktyvias bendruomenes mieste.

„Subūrėme puikią lektorių komandą, su kuria šią vasarą planuojame visą plačią nuostabių renginių paletę. Joga, meno terapija, paskaitos apie emocijas, kaip su jomis tvarkytis ir kaip rasti vidinę pusiausvyrą, paskaitos tėvams, taip pat paskaitos apie verslumą moterims, viešasis kalbėjimas, vakarai apie savo autentiškumo ugdymą, streso valdymą, savo kūno ir jo signalų pažinimą, atsipalaidavimo metodus, gebėjimą tvarkytis tiek išoriniame pasaulyje, tiek savo viduje“, – paskaitų temas vardijo viena iš moterų bendruomenės Kaune įkūrėjų N. Vygintauskienė.

Socialiai inovatyvi erdvė Kaune

Trečius metus veikianti ir per 200 kauniečių vienijanti moterų bendruomenė Kaune organizuoja daugybę paskaitų bei užsiėmimų su garsiausiais Lietuvos saviugdos treneriais. Kaip teigia šių namų įkūrėja Neringa, namai visada yra atviri bendrystei.

„Čia santykis kuriamas per priėmimą ir artimo ryšio auginimą. Vyksta moterų vakarai, stovyklos, meno terapijos ir daugybė kitų veiklų. Mūsų erdvė – atvira visiems: tiek norintiems dalintis, tiek ieškantiems vidinės ramybės, galbūt savanoriavimo, o gal ir galimybių savo svajonių įgyvendinimui. Tikslas – suteikti galimybę moteriai realizuotis ir gyventi vidinėje bei išorinėje darnoje, laisvėje, kūryboje“, – teigia N. Vygintauskienė.

Kelionės po moters vidų

Moterims, kurios kasdienybės sūkuryje neranda laiko savo poreikiams, kurios yra pervargusios ir norinčios kokybinio pokyčio gyvenime ar toms, kurios jaučiasi vienišos, Neringa su kitomis moterų bendryste besirūpinančiomis moterimis organizuoja keliones į užsienį. Kaip pati sako, jų kelionės yra ypatingos tuo, jog jose yra tobulas balansas tarp keliavimo į vidų ir į išorę.

„Kelionėse daug laiko su moterimis praleidžiame įvairiose praktikose, kurios apima fizinį kūną, sveikatinimąsi, meditacijas, savęs pažinimą ir priėmimą įvairiais psichologiniais ir ne tik aspektais. Moterys praktikų metu ne tik išsilaisvina nuo stresų, vidinių įtampų, baimių, jos atranda pačios save, bet ir užmezga šiltus tarpusavio santykius vienos su kitomis, susiranda draugių, bendraminčių, patiria moterišką draugystę, grįstą palaikymu ir priėmimu, o ne konkurencija ir nepasitikėjimu. Tuo pačiu visos drauge daug keliaujame, susipažįstame su aplinkinėmis vietovėmis, lankytinomis vietomis bei nuostabiai turtinga gamta“, – apie moteriškas saviugdos keliones po šiltus kraštus pasakoja Neringa ir patikina, kad artimiausia kelionė jau suplanuota rugsėjo pabaigoje.

Pašnekovė įsitikinusi, kad moterys turi jungtis į bendruomenes, viena kitą palaikyti, nes taip jos gali daug lengviau pasiekti savo tikslų ir svajonių.

Registracija į nemokamus renginius čia.

GALERIJA

  • Vasarą Kaune – nemokami renginiai saviugdos temomis
  • Vasarą Kaune – nemokami renginiai saviugdos temomis
„GAJA namų“ archyvo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Italas

Jeigu jūs labai nenorite plauti nešvarių indų, išplaukite švarius.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS