Vasarišką šeštadienį Vienybės aikštė prisipildė vaikų klegesio: džiaugsmą teikė trykštantys fontanai | Diena.lt

VASARIŠKĄ ŠEŠTADIENĮ VIENYBĖS AIKŠTĖ PRISIPILDĖ VAIKŲ KLEGESIO: DŽIAUGSMĄ TEIKĖ TRYKŠTANTYS FONTANAI

  • 3

Šeštadienį vasarai nepašykštint saulės ir kaitros kauniečiai nepraleido progos pabūti rekonstruotoje Vienybės aikštėje. 

Nestigo čia ir suaugusiųjų, bandančių atsivėsinti iš grindinio trykštančio fontano purslais. Tačiau labiausiai, regis, tokia pramoga žavėjo mažuosius.

Juos į Vienybės aikštę atvedę tėvai leido šėlioti žaidžiant vėsos gaudynes, šypsantis ir klegant. Geros nuotaikos šeštadienį, atrodytų, nestigo nei dideliam, nei mažam.

Vaikų džiaugsmai Vienybės aikštėje

Eitvydo Kinaičio nuotr.

Tie, kurie neužsuko į Vienybės aikštę, taip pat nenuobodžiavo – laiką leido Laisvės alėjoje kas kaip išmanė: vaikščiodami, važiuodami dviračiais, slėpdamiesi nuo saulės po liepomis ar kavinių skėčiais, ir netgi vėsindamiesi centriniame Kauno fontane. Veiklos ir, žinoma, geros nuotaikos promenadoje taip pat būta.

Savaitgalis Laisvės Alėjoje

Eitvydo Kinaičio nuotr.

Šeštadienį buvo ir tokių, kurie miesto centrą išmainė į Kauno marių paplūdimį. Budinčių gelbėtojų vadas Pranas Urbelis portalo kauno.diena.lt žurnalistams sakė, kad šis paplūdimys – saugiausias. Tokiu jis tapo po to, kai nuslūgus vandeniui, čia su traktoriumi buvo padarytas nuožulnus krantas į vandenį, kurio gylis iki plūdurų, t. y. apie 25 metrai nuo kranto – apie 1,80 metro.

Šiemet nuo gegužės 15-osios, kai gelbėtojai pradėjo budėti šiame, kaip ir Lampėdžių paplūdimyje, kol kas yra tekę padėti grįžti į krantą tik savo jėgas pervertinusiems ir už plūdurų nuplaukusiems paaugliams. Tačiau labai sudėtingų dar nebuvo.

Teko Kauno marių paplūdimio gelbėtojams šiemet kviesti vienai paauglei ir greitąją medicinos pagalbą. Ši, atvykusi čia su bendraamžėmis, ant pakrantėje esančių akmenų persipjovė kojos pėdą. Sutvarsčius šią apie 10 cm gylio žaizdą, kraujas sunkėsi ir toliau, todėl nuspręsta apsidrausti ir kviesti medikus.

Šeštadienis prie Kauno marių

Eitvydo Kinaičio nuotr.

Ankstesniais metais daugiausiai problemų keldavo dienos metu paplūdimyje girtaujantys asmenys, kurie rinkdavosi grupelėmis ir netrukus – paveikti alkoholio ir saulės kokteilio, tapdavo nenuspėjami. Šiemet kol kas šios problemos nėra.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

nu

panasu, kad cia yra zemiausias kaunieciu sluoksnis (ubagai) kurie vandens proceduromis eina dziaugtis i viesa fontana.

Kaunietis

Kaip galima kojos pėdoje pasidaryti 10cm gylio žaizdą? Ką jus čia rašote?

grazu

ziureti, keista kad nesimato vaivorykstiniu, aciu kad nesugadinot nuotraukos

SUSIJUSIOS NAUJIENOS