VDU ir Eurolyga vykdys bendrą studijų programą | Diena.lt

VDU IR EUROLYGA VYKDYS BENDRĄ STUDIJŲ PROGRAMĄ

  • 0

Šiandien vykusios spaudos konferencijos metu Kaune Eurolyga („Euroleague Basketball“) ir Vytauto Didžiojo universitetas (VDU) paskelbė apie bendros studijų programos, Sporto verslo vadybos (angl. Sports Business MBA by EB Institute) inicijavimą. Tai vienintelė Europoje tarptautinė studijų programa, vykdoma kartu su Eurolyga – organizacija iš visų žemyno universitetų pasirinko aukštąją mokyklą Lietuvoje, Vytauto Didžiojo universitetą. Naujoji partnerystė užmegzta praėjus 10 metų po Eurolygos inicijuotų Sporto rinkodaros ir komunikacijos magistrantūros studijų.

Pristatymą Kaune surengė Eurolygos prezidentas ir generalinis direktorius Jordi Bertomeu kartu su VDU rektoriumi, profesoriumi Juozu Augučiu. Sporto verslo vadybos programą Eurolyga ir VDU sukūrė siekdami suteikti daugiau galimybių dabartiniams ar būsimiems sporto verslo profesionalams mokytis tiesiogiai iš sporto industrijos ekspertų ir akademinių ekspertų.

Naujoji programa remiasi Eurolygos instituto (EBI, angl. EB Institute) 10 metų patirtimi rengiant Sporto vadybos ir rinkodaros magistro programą kartu su Ca‘ Foscari universitetu Venecijoje (Italija), kurioje studijavo 220 studentų iš 38 valstybių. Eurolygos ir VDU rengiamos studijos bus skirtos šiuolaikiniams sporto verslo metodams ir truks 14 mėnesių. Programoje taip pat numatyta praktika ir baigiamasis magistro darbas.

Sporto verslo vadybos programa tęsia Eurolygos švietimo iniciatyvas, kurios buvo vykdomos nuo pat jos įkūrimo 2000 m. Organizacija teikia prioritetą profesionalų, dirbančių sporto klubuose ir vietinėse lygose, rengimui bei tobulinimui: organizuoja kursus, kūrybines dirbtuves, seminarus, darbo grupes, konferencijas. Tiek Eurolygos, tiek akademinių institucijų iniciatyvos skirtos tam pačiam tikslui: rengti naujus profesionalus ir gerinti sporto pramonėje jau dirbančiųjų perspektyvas. EBI studijų magistrai šiandien dirba įvairiose organizacijose ir įmonėse: klubuose, vietinėse lygose, Eurolygoje, FIBA, nacionalinėse federacijose, „Adidas“, „Nike“, „Microsoft“, SAP, „Vodafone“, žiniasklaidoje ir rinkodaros agentūrose.

„Naujoji partnerystė yra didelis žingsnis į priekį projekte, kurį pradėjome prieš 10 metų ir dabar kartu su Vytauto Didžiojo universitetu tęsiame aukštesniame lygyje. Tai vienas iš būdų, kaip Eurolyga padeda ir pakartotinai investuoja į krepšinio bendruomenę. Norėčiau padėkoti VDU rektoriui prof. Juozui Augučiui ir visiems jo kolegoms Vytauto Didžiojo universitete už norą bendradarbiauti su Eurolyga, taip pat Kauno „Žalgiriui“ už jo paramą ir indėlį į šį projektą bei Kauno miestui, kuriame krepšiniui visuomet teikiama didžiausia svarba“, – sakė Eurolygos prezidentas ir generalinis direktorius J. Bertomeu.

Sporto verslo vadybos studijas rengs VDU Ekonomikos ir vadybos fakultetas, kuriam šiemet suteiktas prestižinis „Eduniversal“ apdovanojimas ir trijų Palmės lapelių reitingas, skirtas puikioms verslo mokymo įstaigoms, kurių veikla turi didelę įtaką tarptautinėje verslo aplinkoje. Studentai įgis sisteminį supratimą ir profesinių žinių visose pagrindinėse sporto verslo ir vadybos srityse: marketinge, finansuose, viešuosiuose ryšiuose ir komunikacijoje, teisėje, strategijoje ir ekonomikoje.

„VDU visuomet buvo globaliai orientuotas universitetas, tad mums labai malonu, kad tai pastebėjo ir įvertino „Euroleague Basketball“, aukščiausio lygio Europos krepšinio turnyro organizacija. Pastaruosius dvejus metus VDU Ekonomikos ir vadybos fakultetas patenka tarp 700 geriausių pasaulio verslo mokyklų, o VDU yra vienas iš lyderiaujančių universitetų Baltijos šalyse tarptautiškumo srityje“, – teigė VDU rektorius prof. J. Augutis.

VDU studijų programos rengia specialistus, pasižyminčius tarpdisciplininėmis žiniomis ir gebėjimais, analitiniu bei kritiniu mąstymu, gebančius dirbti tarptautinėje rinkoje, o ne siauros specializacijos absolventus, kurie atitiktų tik trumpalaikius šiandienos poreikius. VDU yra laisvųjų menų universitetas, kuriame suteikiamas tarpdisciplininis išsilavinimas ir dinamiškoje darbo rinkoje aktualūs gebėjimai, neužsisklendžiant griežtai specializuotose studijose.

Pirmieji Sporto verslo vadybos studentai studijas pradės 2017-ųjų rugsėjį ir baigs po metų, 2018 m. spalį. Absolventams bus suteikta 90 Europos kreditų perkėlimo ir kaupimo sistemos (ECTS) kreditų. Programoje numatyti 4 savaičių trukmės užsiėmimai Eurolygos būstinėje Barselonoje (Ispanijoje), studijos Vytauto Didžiojo universitete Kaune bei galimybė dalyvauti vieno didžiausių pasaulio sporto renginių – Eurolygos finalinio ketverto – užkulisiuose Belgrade (Serbijoje). Savo baigiamuosius magistro darbus studentai gins Vytauto Didžiojo universitete.

Studijų metu su studentais patirtimi dalinsis tiek pripažinti profesoriai, tiek sporto ekspertai, atstovaujantys aukščiausio lygio sporto pramonės kompanijoms. Praeityje su EBI magistrantais savo kompetencijomis dalinosi „Adidas“, „Spalding“, ESPN, IMG, NBA, „New Era“, „Nike“, „Special Olympics“, „Turkish Airlines“, „Twitter“, AEG ir kitų organizacijų bei įmonių vadovai.

Priėmimą į Sporto verslo vadybos studijas numatoma pradėti 2017 m. balandžio 12 dieną. Daugiau informacijos bus skelbiama VDU ir Eurolygos tinklalapiuose.

GALERIJA

  • Spaudos konferencija
  • Spaudos konferencija
  • Spaudos konferencija
  • Spaudos konferencija
  • Spaudos konferencija
  • Spaudos konferencija
  • Spaudos konferencija
  • Spaudos konferencija
  • Spaudos konferencija
  • Spaudos konferencija
  • Spaudos konferencija
  • Spaudos konferencija
  • Spaudos konferencija
  • Spaudos konferencija
  • Spaudos konferencija
  • Spaudos konferencija
Elijaus Kniežausko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS