Viešojo transporto įmonės „Kauno autobusai“ kreipimasis į keleivius ir vairuotojus | Diena.lt

VIEŠOJO TRANSPORTO ĮMONĖS „KAUNO AUTOBUSAI“ KREIPIMASIS Į KELEIVIUS IR VAIRUOTOJUS

  • 62

Pirmosios rudens savaitės mus visiems gana įtemptos, o miesto gatvėse daug naujų eismo dalyvių. Per pastaruosius šešis mėnesius išmokome labiau rūpintis ir pagalvoti apie aplinkinius. Rugsėjį turime šį gebėjimą taikyti ir dalyvaujant eisme.

Keleivių prašome neignoruoti visų saugumo viešajame transporte reikalavimų – dėvėti apsaugines kaukes,  dezinfekuoti rankas, laikytis saugaus atstumo.

Važiuojančių viešuoju transportu prašome tvirtai laikytis, jaunesniems derėtų užleisti vietą vyresniems, besilaukiančioms moterims ar sunkiau pastovintiems žmonėms.

Iš anksto būsime dėkingi visiems, kurie saugos kitus ir save.

Lengvųjų automobilių vairuotojų prašome neužmiršti, kad autobuse ar troleibuse važiuoja 50 ar daugiau keleivių.

Dalis jų stovi, o sėdintieji nesegi saugos diržų. Tarp keleivių bus mažų ir suaugusių, moksleivių ir studentų, senjorų ir neįgaliųjų.

Neatsargus manevravimas, staigus stabdymas neretai lemia, kad keleiviai susižeidžia. Taip pat verta prisiminti, kad A juostos skirtos tik viešajam transportui ir juo važiuojantiems keleiviams.

Rašyti komentarą
Komentarai (62)

Gražina

Kaip laikytis atstumu jei po darbo važiuoja pilnut pilnutėlis mikriukas 38 autobuso marsrutu nuo stoties į megą. Anksčiau važiuodavo normalus augobusas. Čia gurbūt specialiai, kad daugiau būtų sergančių...

jopa

6 autobuso vėlavimas tiesiog jau tampa norma. Kelintą dieną važiuoju panašiu laiku (13h) ir vėlavimas vos ne pusvalandį (iš Technikos g.), tada stringama prie Savo, Parodos g. ir finale Kęstučio g. Kelionė iš Krėvės pr. iki Aleksoto trunka valandą, jei ne daugiau. Baisu pagalvoti, koks judėjimas bus rugsėjį, kai prasidės mokyklos, studentai sugrįžę.

kodėl grafikai sudarinėjami taip

kad vienu metu susigrūdę pravažiuoja 5-6 autobusai ir troleibusai, o po to 15-20 min pertrauka ir jokio visuomeninio tarnsporto.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS