Rekonstruojamoje Vilniaus gatvėje įrengiamas laikinas apšvietimas | Diena.lt

REKONSTRUOJAMOJE VILNIAUS GATVĖJE ĮRENGIAMAS LAIKINAS APŠVIETIMAS

  • 7

Dalis Vilniaus gatvės jau atverta pėstiesiems. Iki didžiųjų metų švenčių planuojama atverti visą Senamiesčio arteriją. Tam, kad būtų jaukiau ir saugiau, Vilniaus gatvėje pradėtas montuoti laikinas apšvietimas.

Saugu ir šviesu

Portalo kauno.diena.lt skaitytojai pasidalijo keliomis nuotraukomis, kuriose matyti, kad tvarkomoje Vilniaus gatvėje atsirado žali apšvietimo stulpai. Kauniečiai klausė, ar jau įrengiamas nuolatinis, ar tik laikinas apšvietimas. Paaiškėjo, kad kol kas šioje Senamiesčio vietoje pasitelkiami laikini šviesos šaltiniai, o įprasti stulpai bus montuojami gerokai vėliau.

„Požeminių komunikacijų rekonstrukcija sparčiai artėja pabaigos link, todėl sutankinta skalda dengiamos atkarpos palengva atveriamos gyventojams. Suprasdami, kad artėjančios didžiosios metų šventės į Rotušės aikštę ir jos prieigas gali pritraukti didesnius gyventojų srautus, tamsiuoju paros metu jų saugumą užtikrinsime įrengdami laikiną apšvietimą. Šiuo metu tvirtinamos laikinųjų šviestuvų atramos“, – portalui komentavo Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Skaitytojo nuotr.

Jis nurodė, kad senasis apšvietimas buvo demontuotas dėl prasidėjusio Vilniaus gatvės kapitalinio remonto. „Jį planuojama įrengti kitu etapu, kai pradėsime grindinio atnaujinimo darbus“, – pridūrė pašnekovas.

Kas jau padaryta?

Tiesa, kol kas dar nėra tiksliai žinoma, kada prasidės minėtas etapas, mat Kultūros paveldo departamentas miesto savivaldybės ketinimą gludinti grindinio akmenis apskundė teismui.

Suprasdami, kad artėjančios didžiosios metų šventės į Rotušės aikštę ir jos prieigas gali pritraukti didesnius gyventojų srautus, tamsiuoju paros metu jų saugumą užtikrinsime įrengdami laikiną apšvietimą.

Šiuo metu dar nėra žinoma, ar bus leista gludinti akmenis ir juos lygiai sudėti Vilniaus gatvėje, ar bus ieškoma kitų sprendimų, kaip šią miesto erdvę padaryti patogią judėti visiems žmonėms.

Visgi, nepaisant teisinių ginčų, Vilniaus gatvės tvarkymo darbai jau gerokai pasistūmėjo. Jie prasidėjo vasarą ir buvo nuveikta iš ties nemažai.

„830 metrų ilgio Vilniaus gatvė tvarkoma iš pagrindų – čia keičiami nusidėvėję centralizuoto vandentiekio ir nuotekų tinklai. Taip pat bus tvarkomas apšvietimas ir dėmesio stokojęs grindinys. Darbus prižiūrintiems archeologams sudaromos visos sąlygos detaliai ištirti radinius“, – darbų planą kiek anksčiau aptarė A.Pakalniškis.

GALERIJA

  • Rekonstruojamoje Vilniaus gatvėje įrengiamas laikinas apšvietimas
  • Rekonstruojamoje Vilniaus gatvėje įrengiamas laikinas apšvietimas
Skaitytojo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (7)

To “Na jei dar”

Neturėsim čiuožyklos - cementą turėsim. Pažiūrėkit koks pasidarė tas pavyzdinis gabaliukas per gerą pusmetį, kur balsuot kvietė prie rotušės - pilkas ir murzinas.

ALGIS

Nieko nera amžinesnio už LAIKINUMĄ .

g

Koks ten jaukumas, kai visi verslai bankrutavo. Tuščios parduotuvės ir kavinės nesukurs jaukumo
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS