Visų Šventųjų dieną kviečia į tradicinę „Sielų upę“: savų žvakių neštis nereikia | Diena.lt

VISŲ ŠVENTŲJŲ DIENĄ KVIEČIA Į TRADICINĘ „SIELŲ UPĘ“: SAVŲ ŽVAKIŲ NEŠTIS NEREIKIA

  • 25

Visų Šventųjų dieną pagrindinėje Kauno pėsčiųjų alėjoje vėl tekės „Sielų upė“, kurioje kauniečiai kviečiami prisiminti tuos, kurie jau atgulė amžinojo poilsio. Tradiciniame renginyje Laisvės alėjoje bus uždegtos žvakutės, skambės gyva muzika.

Vilniaus universiteto Kauno fakulteto Studentų atstovybė vėl organizuoja jau tradicija tapusį renginį „Sielų upė“. Lapkričio 1-ąją dieną, 18 valandą, nuo Kauno Laisvės alėjos fontano iki Šv. Arkangelo Mykolo bažnyčios (Soboro) nusidrieks žvakučių upė, kuri skatins visus susirinkti ir paminėti Visų Šventųjų dieną.

„Renginio metu taip pat skambės gyva muzika! Nuostabius kūrinius mums dovanos: Ignas Lapienis, Ela bei grupės nariai: Mantas Barkauskas, Adrija Suchockaitė, Austėja Suchockaitė“, – informavo organizatoriai.

„Sielų upė“ sukuria ypatingą žvakių taką, tačiau renginio organizatoriai laikosi aplinkosauginių principų, todėl į Laisvės alėją kauniečiai ir miesto svečiai kviečiami ateiti, pabūti ir prisiminti. Neštis savų žvakių į renginį nereikia, jomis jau bus pasirūpinta.

„Informuojame, kad renginyje bus naudojamos šviesos diodų (LED) bei parafininės žvakės. Renginio dalyviams žvakių neštis nereikia, kadangi bus galimybė uždegti renginyje esančias žvakes“, – nurodoma kvietime į „Sielų upės“ renginį.

Rašyti komentarą
Komentarai (25)

Viskas krypsta link Halowyno

Kas sugalvojo tokia nesąmonę, Kauno miesto centre. Pasirūpinti reikia kiekvienam savo siela ,nes ji pas daugumą nešvari ir žvakės uždegimo neverta.Visai tokie veiksmai nieko verti ir nereikia išsigalvoti,eikite i bažnyčia jeigu norite paminėti išėjusius o ne ten kur visai ne vieta.

Rimas

"Sielų upė" yra pramoga. Besivystanti pramoga. Vargiai susijusi su Vėlinėmis. Labiau gerbčiau organizatorius, jei jų vedami studentai tas žvakutes uždegtų ant savų Universitetų dėstytojų kapų, ar ant tų, ant kurių kapinėse nėra kam uždegti tų žvakelių. Žinoma, tai būtų mažiau matoma, bet prasmingiau

Sakykite,

To piršly, jums su galva viskas ok?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS