VTEK: LSMU rektorius R. Žaliūnas supainiojo interesus | Diena.lt

VTEK: LSMU REKTORIUS R. ŽALIŪNAS SUPAINIOJO INTERESUS

  • 11

Lietuvos sveikatos mokslo universiteto (LSMU) rektorius Remigijus Žaliūnas supainiojo interesus spręsdamas dėl kitos savo darbovietės – Kauno klinikų, nusprendė Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK).

VTEK konstatavo, kad R. Žaliūnas, atstovaudamas LSMU, dalyvavo Kauno klinikų visuotinio dalininkų susirinkimo posėdžiuose, kai buvo priimami sprendimai dėl šios įstaigos ir jos generalinio direktoriaus.

Posėdžiuose spręsta dėl ligoninės struktūros, įstatų keitimo, taip pat R. Žaliūno siūlymu pritarta generalinio direktoriaus kintamojo algos dydžio nustatymui ir t.t.

VTEK neturi duomenų, kad R. Žaliūnas būtų nusišalinęs nuo dalyvavimo minėtuose posėdžiuose.

„Komisijos vertinimu, susidariusi ydinga situacija prieštarauja Interesų derinimo įstatymui, kuriuo siekiama užtikrinti pirmenybės teikimą viešiesiems interesams bei priimamų sprendimų nešališkumą. Atsižvelgiant į tai, VTEK siūlo LSMU Senatui spręsti klausimą dėl R. Žaliūno pareigų suderinamumo“, – pranešime informuoja VTEK.

Tyrimas atliktas privataus asmens pranešimo pagrindu. 

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

KLAUSIMAS

KIEK KADENCIJŲ ŠIS PONAS YRA REKTORIUS???

kadangi

ne jis per žmoną, bet žmona per jį karjerą padarė, tai kieno jis žentas yra?

Kolegos

Išties , tik buvę Kauno klinikinės vadovai G.Abeciūnas su K.Grigoniu išsvaiste ligoninės lėšas visai be nuodėmės , o tie kas kuria ir siekia pažangos , matai , interesus painioja ... Griūk negyvas !
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS