Ypatingai papuošta eglutė Kauno savivaldybėje: greta žaisliukų – kalėdiniai norai | Diena.lt

YPATINGAI PAPUOŠTA EGLUTĖ KAUNO SAVIVALDYBĖJE: GRETA ŽAISLIUKŲ – KALĖDINIAI NORAI

  • 0

Kauno „Rotaract“ klubas drauge su miesto savivaldybe prieškalėdiniu laikotarpiu tęsia kilnią tradiciją. Savivaldybės pastato fojė stovinčią eglutę vėl puošia ne vien šventinės dekoracijos, bet ir atvirukai su kalėdinėmis svajonėmis. Šiemet akcija aprėpia dar daugiau norų – nuo vaikų iš nepriteklius patiriančių šeimų iki vienišų senelių ir beglobių gyvūnų. Juos išpildyti gali visi kauniečiai.

„Eglutė pasipuošė norais tų, kuriems labiausiai reikia šilumos ir gerumo. Kiekvienas iš mūsų gali tuos troškimus išpildyti ir taip prisidėti prie tikrų Kalėdų kūrimo! Tikime, kad kartu bendradarbiaudami galime sukurti geresnę aplinką šioms pažeidžiamoms socialinėms grupėms. Mums tai yra paskatinimas auginti projektą ir skleisti žinią, o taip pat džiugu matyti, kad judame teisinga linkme“, – kalbėjo Kauno „Rotaract“ klubo atstovas Tomas Ivanauskas.

Tokia rotariečių iniciatyva Kaune vyksta nuo 2014 metų. Pernai šventiniu laikotarpiu ant eglutės kabėjo vaikų su negalia iš Vilijampolės socialinės globos namų bei miesto socialiai remtinų šeimų kalėdinės svajonės. Savivaldybės darbuotojų ir dosnių kauniečių dėka tąkart išpildyta daugiau kaip šimtas vaikų norų.

Šiemet į projektą įtraukti ne tik vaikai iš nepriteklių patiriančių šeimų, bet ir savų norų bei svajonių turintys vieniši seneliai, ir netgi beglobiai gyvūnai.

„Turime 160 vaikučių, dešimt senelių ir 40 šuniukų norų. Žinome, kad visi jie su geraširdžių kauniečių pagalba bus išpildyti“ – sakė T. Ivanauskas.

Norintiems ir galintiems prisidėti prie šios gerumo akcijos tereikia paimti atviruką nuo eglutės su jame užrašytu noru, o jį išpildžius, iki gruodžio 26 dienos viską pristatyti į Kauno savivaldybės (Laisvės al. 96) klientų aptarnavimo langelį. Svarbu nepamiršti dovanėles grąžinti drauge su atviruku, kad jos nesusimaišytų ir greitai pasiektų tikslius adresatus.

Daugiau apie kalėdinius renginius ir iniciatyvas Kaune: kaledos.kaunas.lt.

Kosminės Kalėdos Kaune

Vilmanto Raupelio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS