Žaliakalnyje nugarmėjus balkonui – perspėjimas kauniečiams | Diena.lt

ŽALIAKALNYJE NUGARMĖJUS BALKONUI – PERSPĖJIMAS KAUNIEČIAMS

Šią savaitę Žaliakalnyje, Šakių gatvėje nugarmėjus balkonui, specialistai įspėja – tokių nelaimių gali būti ir daugiau.

Bendruoju pagalbos telefonu pranešta, kad pirmadienio pavakarę Šakių g. 3 nukrito balkono dalis, kita liko kaboti. Laimei, didelis betono luitas nesužeidė praeivių.

Į Žaliakalnį atvykę Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos specialistai panaudojo hidraulines žirkles ir pašalino likusias metalines balkono konstrukcijas.

"Namas yra medinis, statytas dar 1933 m. Šiame name visų trijų balkonų sijos yra apie metrą įleistos į pastato bendrąją konstrukciją, o betoninės balkonų grindys – 5–10 cm ir yra uždengtos apdailos lentelėmis. Tikėtina, kad sekmadienį praūžusi liūtis padarė lemiamos žalos. Per medines namo fasado lenteles prasiskverbė vanduo, dėl to konstrukcijos neatlaikė balkono, ir jo betoninės grindys nulūžo, apgadindamos dalį sienos", – aiškino namą administruojančios bendrovės "Būsto valda" direktorius Šarūnas Eidintas.

Jis informavo gyventojus apie avarinės būklės balkonus, nurodydamas, kad jais naudotis yra nesaugu.

 

Vien Žaliakalnio rajone tokių ir dar kritiškesnės būklės balkonų yra per 140.

"Siekiant užtikrinti gyventojų ir praeivių saugumą, likę du šio namo balkonai artimiausiu metu taip pat bus nupjauti. Balandžio viduryje vyksiančio susitikimo su gyventojais metu dar kartą bus inicijuojami namo renovacijos darbai, – komentavo namo administratorius. – Šiame name kartu su seniūnijos atstovais kasmet atliekama namo techninė apžiūra ir jos metu, deja, bet fasado įtrūkimai, kurie galbūt yra po apdailos lentelėmis, plika akimi nepastebimi. Susirinkimų su gyventojais metu, jie yra kaskart informuojami apie avarinę namo būklę ir būtinybę jį renovuoti, tačiau dėl finansinių priežasčių ar abejingumo, renovacijos darbai iki šiol nebuvo pradėti."

Bendrovės "Būsto valda" duomenimis, vien Žaliakalnio rajone tokių ir dar kritiškesnės būklės balkonų yra per 140.

GALERIJA

  • Žaliakalnyje nugarmėjus balkonui – perspėjimas kauniečiams
  • Žaliakalnyje nugarmėjus balkonui – perspėjimas kauniečiams
Vilmanto Raupelio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

na

kreipkis kur nori Kovo 11-sios kiemai nėra kur vaikščioti duobės kaip po karo, balkonai irgi linksta kiekvienas pasilopo savo jėgom na ir kas iš to gabalai vistiek tinko krenta, o gyvenam prie pat sustojimo žmonės stovi prie balkonų ypač vasarą kada dideli karščiai, nelaimių pilna, o kas reaguoja? Rašom jau 10 metų jokių prosvaisčių.

"kaunas tvarkosi"

kažkas gauna atlyginimus tik už "orą" ir vaizduojasi ,kad gerai ismanantys .ir toliau bus taip,kol dirbs tokie bačkos specialistai . stebuklingai surašo aktus už tai,kad aseit namams tvarkingas,o iš tikruju realybe kitokia.kaip sako tata,kas galetu paneigti,kad....... , prieš keleta metu viena tokia "statybos specialistė" pareiške,kad kai atšal namas susitrauks. tai gal ir cia reik palaukt,kol atšals.....

gal pablūdo ?

Apie kokią renovaciją kalbama,kai šį namą reik nugriauti,o ne renovuoti.Jau tikrai su protu susipykę valdininkai ar apkvaitę nuo pinigų ,kurie nesėstų į kišenę po renovacijos?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS