Žemės ūkio ministerijos perkėlimui į Kauną uždegta žalia šviesa | Diena.lt

ŽEMĖS ŪKIO MINISTERIJOS PERKĖLIMUI Į KAUNĄ UŽDEGTA ŽALIA ŠVIESA

Į Kauną pirmiausia kelsis tik Žemės ūkio ministerija – vėliau, papildomai įvertinus perkėlimo poveikį, bus sprendžiama, ar perkelti ir Nacionalinę mokėjimo agentūrą (NMA) bei Nacionalinę žemės tarnybą (NŽT), trečiadienį nusprendė Vyriausybė.

„Įvykdykime, ministre, tą punktą, kur kalbama apie Žemės ūkio ministerijos perkėlimą, pažiūrėkime, kaip ministerija funkcionuoja, ar yra rezultatas, o apie įstaigas kalbėkime kai įvertinsime rezultatą, pasiektą ministerijos“, – trečiadienį pasitarime sakė premjeras Saulius Skvernelis.

Žemės ūkio ministras Giedrius Surplys sako, kad perkėlus ministeriją kelis mėnesius bus stebima, ar pasitvirtino prognozės dėl regionų politikos, lėšų sutaupymo, ir jei perkėlimas pasiteisins, bus perkeltos ir ministerijai pavaldžios įstaigos.

Jis taip pat pareiškė atsisakantis atlikti nepriklausomą analizę, kurią žadėjo pirmadienį profsąjungoms. Anot ministro, tam nebematoma poreikio.

„Jeigu dabar turėsime išpildymą šito projekto natūra – tai reiškia, ministerija Kaune, ir tada pažiūrime, kaip viskas veikia, tai, manau, kad ir tų nepriklausomų analizių nebereikia, nes akivaizdus bus poveikis“, – sakė ministras.

Anot jo, sprendimas atidėti įstaigų perkėlimą priimtas dėl NMA bei NŽT darbuotojų profsąjungų kilusio nepasitenkinimo.

„Tiesiog buvo išgirstas profsąjungų nuogąstavimas, kad nėra aiškų prognozių. Aišku, atsižvelgta, kad NMA yra atsakinga už Europinės paramos mokėjimą, NŽT turi užbaigti žemės reformą, ką privalome padaryti šiais metais. Jos turi svarbius uždavinius, tai svarstyti perkėlimą reikia kai iš tikrųjų įsitikinsime 200 proc., kad sprendimas yra teisingas“, – po pasitarimo žurnalistams sakė G. Surplys.

Pavaldžių įstaigų darbuotojų profsąjungos Vyriausybės sprendimą vertino palankiai, tuo metu ministerijos darbuotojų profsąjunga sako, kad Vyriausybės sprendimui nepritaria ir ketina toliau reikalauti atlikti papildomą nepriklausomą analizę.

„Vertiname blogai, toliau reikalausime, kad būtų padaryta normali sąnaudų ir naudos analizė“, – BNS sakė ministerijos darbuotojų profsąjungos pirmininkė Regina Voverytė.

G. Surplys pripažino nesvarstantis, kad ministerijos perkėlimas galėtų nepasiteisinti. Anot jo, tikėtina, kad galiausiai visos įstaigos bus perkeltos.

Žemės ūkio ministerija į Kauną turėtų būti perkelta iki 2020 metų kovo 31 dienos.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Vilnietis

Keista, bet čia daugeliui žmonių by tik kažką keist. Kad idomiau būtų? Už kiek ir ką nebeįdomu. Kaip skurdas nualino žmones, baisu....

ALGIS

REIKĖJO PRADĖTI NUO PREZIDENTŪROS , IR PATALPOS YRA , KODĖL NESKELBIAMA ADRESAS , KUR ĮSIKURS ŽŪM ..

Anonimas

ir visi 24 prielipai? pradedant NZT . NMA ir kitais? ar vis dėlto tai ne tik perkėlimas, bet ir efektyvus ir racionalus pertvankymas, siekiant optimizuoti valstybės valdymą? Optimaliai deleguojat funkcijas pagal prioritetus. O gal tai socialiai remti , kuriems parūpintos gerai apmokamos kėdės, nes nieko daugiau nemoka ir yra labai parankus atėjusiųjų problemoms spręsti , kokie beateitų? Po šitos kadencijos vietoje 24 bus 48 prielipai? Ir visi iš mokesčių mokėtojų? Na gali jau kaip maksimistai rėkti „ačiū Lietuva“, užaugome/gyvename – kvailino ir kvailinsim pirkėjus/rinkėjus , bet augsim/tarpsim jūsų kvailių sąskaita kaina/algas nustatysime kokias norime, nes nusipelnėme gyventi geriau! Ačiū dievui į monopolio rinką kiti žaidėjai įsiveržė, bet alternatyvaus seimo sukurti rinkėjas negali. Blyn šlykštu. Todėl arba kam viso to reikia, kas yra kas ir kam kelti šaršalą. Atgaivinti regionus vienintelis būdas? Ar pritraukiant investicijas? Ir regionus išlaikys mokesčių mokėtojai, nes viskas t
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS