Žemojoje Fredoje nykią sieną papuošė menininko kūrinys | Diena.lt

ŽEMOJOJE FREDOJE NYKIĄ SIENĄ PAPUOŠĖ MENININKO KŪRINYS

  • 8

Kauno pildosi gatvės piešinių kolekcija. Naujasis Kauno akcentas nutūpė ant Žemojoje Fredoje esančios elektros pastotės, tad pilką sieną nuo šiol pakeitė spalvotas piešinys.

„Žemojoje Fredoje, H. ir O. Minkovskių gatvėje, nyki bei pilka elektros pastotė papuošta ryškiomis spalvoms. Timotiejus Norvila, geriau žinomas „Morfai“ slapyvardžiu, sukūrė šiuolaikinę tautinio rašto interpretaciją „Akmuo srovėje“, – pranešė Kauno miesto savivaldybės atstovai.

„Šis objektas primena akmenį, kuris stūkso upelyje. Srovė neša vandenį, praplaukiančias žuvis, o jis stovi toje tėkmėje nepajudinamas, lyg ten jo vieta ir būtų“, – pristatydamas naująjį akcentą pasakojo autorius T. Norvila.

Piešinyje vaizduojamos stambios rombų ir trikampių figūros, kuriančios optinę iliuziją: matoma ne plokštuma, o harmoningas, vientisas ir atsikartojantis raštas. Spalvoti zigzagai susipina į audinį ir atspindi Nemuno tėkmę bei judrius gatvės automobilių srautus.

Kauno m. savivaldybės nuotr.

Šis objektas primena akmenį, kuris stūkso upelyje.

„Žaismingam kūriniui pasirinktos ryškios spalvos: upę simbolizuojanti mėlyna suintensyvėja iki akį traukiančios raudonos“, – pridūrė miesto atstovai.

Naujas kūrinys įgyvendintas per programą „Kauno akcentai“. Neabejojama, kad jis taps dar vienu traukos objektu, pagyvinančiu vietos aplinką.

GALERIJA

  • Žemojoje Fredoje nykią sieną papuošė menininko kūrinys
Kauno m. savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Tep ...

Nudaze isviete kazkas ir jau svente ... Dekui kad grazinat miesta ... BET sitaip "piarintis" Del to mus jau ir laiko begalviais idiotais

Anonimas

Viskas gerai.Daug darbo įdėta,

Radio Liberty

Idėja aiškiai pasiskolinta iš Kazio Varnelio, tik kad kokybė ne ta
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS