Žemųjų Šančių gyventojai ne vieną savaitę kenčia drumzliną vandenį: specialistai ieško problemų | Diena.lt

ŽEMŲJŲ ŠANČIŲ GYVENTOJAI NE VIENĄ SAVAITĘ KENČIA DRUMZLINĄ VANDENĮ: SPECIALISTAI IEŠKO PROBLEMŲ

  • 9

Į „Kauno dienos“ redakciją kreipėsi Žemųjų Šančių gyventojai ir skundėsi, jog iš čiaupo bėga juodas vanduo. Kauniečių teigimu, tokia situacija tęsiasi jau kurį laiką. „Kauno vandenų“ specialistai, sulaukę gyventojų skundų, pradėjo plauti sistemą, tačiau pripažįsta, jog gedimo ieško atmetimo būdu.

Kenčia tris savaites

Kauniečiai pasakojo, kad jau apie tris savaites negali normaliai naudotis iš čiaupu bėgančiu vandeniu, nes jis bėga su tamsiomis nuosėdomis. Tokio vandens gerti visai nesinori, taip pat baiminamasi, kad nuosėdos sugadins buitinę techniką. Galima sakyti, kad vanduo naudojamas tik tualetui nuleisti.

„Gyvename Žemuose Šančiuose, Pušyno gatvėje. Trečią savaitę mūsų namuose iš vandentiekio čiaupo bėga pilkas vanduo su nuosėdomis. Suprantama, kad nei praustis, nei valgyti gaminti taip neįmanoma“, – nurodė vietos gyventoja.

Ji portalui kauno.diena.lt patikino, kad nešvarus vanduo bėga ne tik jos namuose, su šia problema susiduria ir kaimynai. Moteris svarstė, kad vanduo galėjo susidrumsti dėl netoliese vykdomų statybų, tačiau tikrosios priežasties išsiaiškinti nepavyko. Kaip teigė kaunietė, ji ne kartą skambino į „Kauno vandenis“, jai buvo sakoma, kad gedimas registruojamas, tačiau iš esmės niekas nesikeičia.

„Skambinome ne kartą į „Kauno vandenis“ arba neatsiliepia, arba registruoja gedimą ir tiek žinių, o mes toliau vargstam. Mes pas save neturim filtrų, tad baisu, kad kokia skalbimo mašina nesugestų“, – kalbėjo Pušyno gatvės gyventoja.

Skaitytojos nuotr.

Ieško problemų

„Kauno vandenų“ atstovė Vaida Bytautė „Kauno dieną“ informavo, jog trečiadienį dėl iš čiaupo bėgančio juodo vandens skundų sulaukė ne tik iš Pušyno, bet ir kitų Žemųjų Šančių gatvių. Skundai skriejo iš A.Juozapavičiaus prospekto, Drobės, Virvių gatvių ir kt.

„Avarinė tarnyba reagavo į skundus ir vietoje pradėjo plauti hidrantus. Brigados atstovas sakė, kad iš pradžių tikrai bėgo juodas vanduo, bet buvo hidrantai įvairiose vietose plaunami beveik pusdienį ir tada vandens kokybė buvo pagerėjusi“, – kalbėjo „Kauno vandenų“ atstovė.

Suprantama, kad nei praustis, nei valgyti gaminti taip neįmanoma.

Buvo kilusi mintis, jog prie hidrantų galėjo prisijungti ugniagesiai gelbėtojai ir staigiai prisijungus prie sistemos, taip esą sudrumsti tiekimą, tačiau ši versija nepasitvirtino.

„Kol kas nelabai įsivaizduojame, kur galėtų būti problema, nes „Kauno vandenys“ šiuo metu jokių darbų Šančiuose neatlieka. Brigados dirba, ieško problemos“, – kalbėjo V.Bytautė.

GALERIJA

  • Žemųjų Šančių gyventojai ne vieną savaitę kenčia drumzliną vandenį: specialistai ieško problemų
  • Žemųjų Šančių gyventojai ne vieną savaitę kenčia drumzliną vandenį: specialistai ieško problemų
Skaitytojos nuotr.
Gairės: žemieji šančiai, vanduo, juodas vanduo, drumzlinas vanduo, skaitytojo naujiena
Rašyti komentarą
Komentarai (9)

tpfu

šiandien jau ir Smetonos alėją pamalonino tokiu vandeniu.

sanciai valdo

siulau pakrante nuogiems pereit krantine taip i save atkreipt demesi

kavenskui

jeigu tie filtrai padėtų... lygiai vienam čiaupo atsukimui, ir vėl juodas vanduo... o kvapas - atrodo iš pelkės bėga
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS